malgos2 23.12.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Wiola, nie zapeszaj, dopoki go nie bede miala na zdjeciach w dzienniku. Maylandko, nie jest to szczyt marzen o spedzaniu wolnego czasu, ale grunt to pozytywne nastawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.12.2008 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 E jak juz rozpracowlam o co chodzi to calkiem fajnie sie to robilo Zaprzeglam excela do tego jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 23.12.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Ja już bez excela, sam program obliczał ale chyba mam inny niż podany na FM. Małgoś, powiedzieli że zrobią, to zadatek daj ze 2 tysiaki, to na pewno przyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.12.2008 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Dzis pytalam pani w urzedzie czy po oddaniu do uzytkowania mozna odpisywac jeszcze vat i pani paotwierdzila wiec moze uda nam sie szarpnac na zlozenie pozwolenia na uzytkowanie ale raczej malo prawdopodobne. probuje uciec przed certyfikatem energetycznym bo paskudztwo to straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.12.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Wiolasz ja w excelu zliczalam kolumny z faktury, wiec raczej program ci tego nie zrobi, jesli masz fakture na 60 pozycji i z tego musisz podliczyc 40 bo tylko te nadaja sie do zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.12.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Chyba, ze to jakis program ze skanerem i sztuczna inteligencja. Bede piekla dzisiaj ciasto marchewkowe pierwszy raz w zyciu. Trzymajcie kciuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.12.2008 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Piece of cake dasz rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.12.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Pewnie dam, tylko mam 3 rozne przepisy i nie wiem, ktorego sie trzymac. Jeden jest z olejem, drugi z maslem a trzeci z polowa oleju i polowa jogurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.12.2008 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Ja robilam taki z olejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.12.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Tylko tam jest az 1,5 szklanki tego oleju, to mi sie cos duzawo wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.12.2008 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Robilam te, oba pycha ale przy pierwszym mniej roboty 1.Ciasto marchewkowe najlepsze pod słońcem Ciasto jest cudowne. Lekko piernikowe, aromatyczne, pachnące cynamonem. Najpyszniejsze jest na drugi dzień. Składniki: - 1 i 1/4 szkl. oleju - 4 jaja - 2 szkl. drobno utartej marchewki - 2 szkl. mąki 2 szkl. cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cynamonu - 2 łyżeczki sody szczypta soli - orzechy - rodzynki polewa: czubata łyżka kakao - 4 łyżeczki cukru łyżeczka masła - 2 łyżeczki zimnej wody Sposób przyrządzania: Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki. Piec w temp. 180 st., ok. 40 min. Polewa: wszystkie składniki połączyć i gotować na bardzo małym ogniu aż do rozpuszczenia cukru. Smarować zimne ciasto. Pyszne z serkiem waniliowym 2.Passion Cake - moje ulubione cisto marchewkowe skladniki na duze ciasto, ktore z lenistwa (lub zwyczajnie z braku czasu mieszam w maszynie do robienia chleba...a nawet czasem w niej pieke 175g masla 175g miekkiego jasnego brazowego cukru (muscovado) 3 jajka 1 lyzeczka startej skorki pomaranczowej 2 1/2 lyzki soku z cytryny 175g maki do wypieku ciast 1 lyzeczka proszku do pieczenia 50g mielonych migdalow 115g orzechow wloskich, posiekanych 225g startej mlodej (najlepiej) marchewki 175g serka mascarpone 2 lyzeczki plynnego miodu 3 lyzki orzechow wloskich do ozdoby najpierw mieszamy ze soba maslo i cukier, dobrze ubijamy i dodajemy zoltka, po jednym, przesiana make i proszek do pieczenia, 1 lyzke soku z cytryny. Mieszamy. Kolej na mielone migdaly i posiekane orzechy wloskie. Ubijamy piane z bialek - na sztywno. Delikatnie mieszamy piane z reszta ciasta i starta marchewka. Wykladamy miksture do blaszki natluszczonej i wylozonej pergaminem. Pieczemy w 180C przez 1 1/4 - 1 1/2 godziny, mozna pod koniec pieczenia przykryc wierzch ciasta folia aluminiowa aby za bardzo sie nie przypieklo. Upieczone wyciagnac i zotawic w blaszce przez kolejne 5 min, potem wyjac i wystudzic na kratce kuchennej. Utrzec razem mascarpone, miod i pozostala 1 1/2 lyzki soku z cytryny. Rozsmarowujemy na ciescie i ozdbiamy kawalkami orzechow wloskich. jest pyszne, plecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.12.2008 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 a to polecala malmuc chyba http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciasto_marchewkowe/przepis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.12.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Dzieki. Ale rozpietosc przepisow jest olbrzymia, bo te sa jeszcze inne niz te, ktore ja mam... W Stanach robia mase z serka Philadelphia i go kupilam. Pewnie zamiast mascarpone mozna go uzyc. I chce dac troche swiezego imbiru do srodka. W pieczeniu nie jestem jeszcze taka improwizatorka jak w gotowaniu. A jak robisz wedlug tego pierwszego przepisu to jakie duze Ci to ciasto wychodzi? Tak mniej wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.12.2008 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 To 3 jest z serkiem philadelphia to pierwsze robie w foremce 28x35 jakos tak i wychodzi dosc grubo, potem robie polewe czekoladowa na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.12.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 To sporo wychodzi. I jak tu sie odchudzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 23.12.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://lh5.ggpht.com/_hWUyR506-MQ/SVD8Ua8nzNI/AAAAAAAAB68/nONWE0sgjBU/zyczenia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 23.12.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://images29.fotosik.pl/307/5f42f4e3b0f6cd44.gif Zdrowych, Wesołych, Pogodnych Świąt oraz Szczęśliwego Nowego Roku życzą Ola i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.12.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Robilam te, oba pycha ale przy pierwszym mniej roboty 1. Ciasto marchewkowe najlepsze pod słońcem Ciasto jest cudowne. Lekko piernikowe, aromatyczne, pachnące cynamonem. Najpyszniejsze jest na drugi dzień. Składniki: - 1 i 1/4 szkl. oleju - 4 jaja - 2 szkl. drobno utartej marchewki - 2 szkl. mąki 2 szkl. cukru - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cynamonu - 2 łyżeczki sody szczypta soli - orzechy - rodzynki polewa: czubata łyżka kakao - 4 łyżeczki cukru łyżeczka masła - 2 łyżeczki zimnej wody Sposób przyrządzania: Jaja utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i rodzynki. Piec w temp. 180 st., ok. 40 min. Polewa: wszystkie składniki połączyć i gotować na bardzo małym ogniu aż do rozpuszczenia cukru. Smarować zimne ciasto. Pyszne z serkiem waniliowym hmmm.... chyba kiedyś spróbuje.... czegoś takiego jeszcze nie jadłam... nie wygląda na jakies strasznie trudne, więc pewnie dam radę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 23.12.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Świąt białych, pachnących choinką, spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze. Świąt dających radość, odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten co właśnie mija. http://images37.fotosik.pl/42/9c9c00839bc0fe55.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 24.12.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu głębokich i radosnych przeżyć, wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości oraz błogosławieństwa Bożego w każdym dniu nadchodzącego Roku życzy Monika http://victor.blox.pl/resource/choinka01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.