Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

Hej

Ale poruszylyscie tematy :roll: Ja jestem dopiero na starcie i czasem mam ochote wogole nie przystapic do wyscigu budowlanego -zwlaszcza jak czytam ile to wszystko bedzie mnie kosztowalo :x Z drugiej strony ciagle cos podpowiada ze przeciez nie moge stchorzyc i musze podjac wyzwanie.Moj dom bedzie mial 250 m uzytkowej razem z podowjnym garazem :x Wiem ,wiem ze bardzo duzo ale robilam przymiarki do mniejszej powierzchni ale przy moim marzeniu przestronnego salonu i dwoch dodatkowych pokojach na dole nie dalo sie tego zbytnio pouszczuplac.

Pewnie za rok rowniez i mnie dopadna dylematy rezygnacji ale na razie ciesze sie ze wogole moge zaczac realizowac swoje marzenia :D Tak wiec glowy do gory bo skoro pozaczynalyscie budowy to je na pewno pokonczycie a ze bedzie to czasem ciut dluzej trwalo i nie wszystkie wymarzone rzeczy znajda sie w waszych nowych domkach to juz przeciez maly szczegol :D

mario31 domowo sie zrobilo z tymi podlogami a kominek nawet jak przyplacilas lekka nerwowka to bylo warto bo efekt "prawie" koncowy jest

bombowy :)

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Siemka Martunia :lol:

Co marudzisz, ze z workami będziesz mieszkać zamiast szafek? I niby błoto będzie Ci przeszkadzać? Mi już nie przeszkadza choc ten marzec to doła miałam, ale dziewczyny kochane z FM mnie ustawiły do pionu :lol:

Skoro ja tak mieszkam to i Wy też mozecie na początek :p

Aniu

Postepy jako tako ;)

ale mogloby sie to juz skonczyc.

a u Ciebie?

Aneczko o niczym innym nie marzę...! :roll:

Powoli zaczyna mi brakować sił, ale pocieszam się, że jestem już prawie na finiszu...

Dzisiaj ekipa od Duszka skończyła parkiety (zaraz zgram fotki i wrzucę), tak więc gdzieś za miesiąc cyklinowanie i malowanie.

Poza tym pod koniec kwietnia ma być montaż schodów, no i po Świętach ruszamy z ociepleniem, kostką i płotem, żeby jak najszybciej założyć ogród.

I to chyba byłoby na tyle... :roll:

Kakusku wielkie dzięki - cieszę się, że się podoba... :oops: :wink:

Tak tylko dorzucę od siebie, że na początku naszego (Szanownego i mojego) wspólnego życia był 1 pokój - chociaż fakt, duży - za stół robiły złączone deski boazerii drewnianej położone na 2 kartonach po sprzęcie RTV. Jako obrus występowała bandera rosyjskiej marynarki handlowej - czerwona z żółtym sierpem i młotem :D W roli szafki pod TV - karton po tymże odbiorniku, w roli szafy .... ooooogrooomna góra worów z ciuchami, które z dnia na dzień opróżniane w panicznym pośpiechu już po tygodniu opanowały całe mieszkanie :D Bieliznę i skarpety znajdowałam w najmniej oczekiwanych miejscach :D

Markocio ... będzie Pani zadowolooooonaaaaaa :D

markoto - na wykończeniówce praktycznie zawsze brakuje pieniążków :( i nie ma się tego co by się chciało. Ja już mieszkam w swojej chałupie 5 lat i powolutku w miarę przypływu gotówki coś w domu robimy. Na początku w ogóle nie miałam kuchni - naczynia myłam w łazience na piętrze. Meble zrobił mój małż :D :D :D Meble w domu są stare bo na nowe nas narazie nie stać - teraz wydajemy pieniądz na tynki zewnętrzne i podbitkę, potem na kostkę.

Fakt, że fajnie byłoby się wprowadzić do domku w pełni umeblowanego i to tak jak by się chciało, ale popatrz na to z innej strony. Ci którzy tak się wprowadzili to teraz siedzą w domku i nic nie robią a my którzy coś tam zawsze kupujemy, dorabiamy co rusz mamy swoje małe radości, że w końcu w domu jest coś nowego. Stale coś się zmienia :D

miłego dnia życzę :D

Maluszku jakbysmy sie sami wprowadzali to luzik, boje sie troche o dzieci, choc pewnie niepotrzebnie bo dla nich nawet taplanie w blocie bedzie radocha :)

Juz sie pogodzilam, ze bedziemy ten dom wykanczac jeszcze przez wiele lat, kombinujemy wzorem mayland zeby wnetrza szaf zrobic samemu, drzwi przesuwne moze beda pozniej :) Na poczatku tez myslelismy o olaniu kuchni ale przy dwojce malych dzieci to ja bym chyba nie potrafila, najwyzej nie zrobimy czegos innego - dlatego wlansie mysle o kominku i parkieciebo to bedzie wlasnie w cenie kuchni .

Markotko - naprawdę pomyśl o zrobieniu kuchni sama. Nie jest to trudne. Na początek wystarczy blat i same szafki. My tak zrobilśmy. Fronty kupilśmy duuuużo później. Zawsze można szafeczki jakąś fajną szmatką załonić, żeby udawała drzwiczki.

My też z dzieckiem się wprowadzilśmy - ona była całą tą sytuacją zachwycona.

Co do kominka to nie wiem, czy dobrze zrozumiałm - na razie nie chcesz go kupować? Jeśli tak to ja na Twoim miejscu raczej bym go od razu kupiła. Zawsze to dodatkowe źródło ciepła - zwłaszcza, że gaz drożeje.