markoto 13.01.2010 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Moze to zalezy od zmiekczacza albo od twardosci wody A nie masz juz zadnego uzdatniacza zastosowanego po stacji zmiekczania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.01.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Moze to zalezy od zmiekczacza albo od twardosci wody A nie masz juz zadnego uzdatniacza zastosowanego po stacji zmiekczania?? mam tylko zmiekczacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.01.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ania, jaki masz zmiekczacz? Jak wrócisz do domu, możesz podac nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.01.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Ja miałam filtr z węglem aktywowanym(aktywny). Oczyszczał świetnie wodę, miał wymienny wkład, i nie zużywał wcale prądu. Woda smakowała wybornie, jak źródlana.Bez żadnej chemii. Miał też filtr UV, który eliminował bakterie organiczne i wirusy, natomiast nie eliminował minerałów w przeciwieństwie do odwróconej osmozy.Sprzedałam mieszkanie z filtrem... był zamontowany do zlewu na stałe. Używałam go kilka ładnych lat, i nie miało się w nim co zepsuć. Z czasem pierwszą wersje filtra zastąpiono nowszą jeszcze bardziej ulepszoną. Nie musiałam już dźwigać wtedy wody źródlanej ze sklepu. Miałam swoją w kranie (dodatkowy kranik zamontowany na zlewie), dobrą wodę. Teraz też go kupię na pewno (zawsze kiedyś, bo można kupić i zamontować pod zlewem). Ma atesty NSF International.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluczmonia 13.01.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Aniu tez jestem ciekawa jaki to zmiekczacz. Jutro będę u znajomych i zrobię sobie herbate nie z osmozy i napisze jak jest.co prawda juz piłam taka herbatke tylko dawno temu zanim znajomi zamontowali tę osmozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.01.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Mąż poprawił mnie, że to nie jest filtr, tylko system oczyszczania wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.01.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 dzień dobry Martusia a trzeba jakoś specjalnie szykować instalację na wypadek takiego zmiękczacza i co on dokładnie robi tylko kamień likwiduje czy coś jeszcze bo zielona jestem jak trawka na wiosnę w tym temacie a najakość wody u mnie ekipa bardzo pluła że pełno kamienia non stop w czajniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.01.2010 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 A moze np brita wystarczy do usuniecia smaku z wody? Ten twoj filtr weglowy to alternatywa dla odwroconej osmozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.01.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Na pewno tak... I chyba nie ma na rynku teraz lepszego systemu oczyszczania wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.01.2010 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Wusia instalacji nie trzeba przygotowywac specjalnie, spec sie jakos wetnie, musisz tylko miec gdzie w poblizu cos zeby mogla sobie splynac woda po regeneracji zloza, wiec albo jakis wpust podlogowy albo zlew albo jakies wyjscie kanalizacyjne. Tylko jest problem jesli planujesz posia ale to mzoe juz Monia bedzie cos wiedziala bo ja sie nie interesowalam.taka kolumna zmiekcza wode co powoduje wieksza zywotnosc armatury, kotla i wszelkich pralek zmywarek, dodatkowo zuzywasz mniejsza ilosc chemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.01.2010 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Arnika jaki to koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.01.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Jest dość kosztowny. Cena detaliczna to 4000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.01.2010 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 matko to stacja uzdatniania z osmoza tyle kosztuje ty mowisz o samej kolumnie weglowej takiej ? http://sklep.osmoza.pl/stacja-uzdatniania-do-wody-tapworks-p-91.html bo ona wody nie zmiekcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.01.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Raczej nie... chociaż opakowanie podobne. I skuteczność inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.01.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Martuś a jaki problem z POS-iem jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.01.2010 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 No ze woda z regeneracji moze zabijac zyjatka Kupilam sobei firanki w jysku za cale 22,50 za sztuje, fajne proste biale albo zawisna w sypialni albo w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.01.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Marta ja mam do tego POsia i jest ok tzn w poprzednim domu tak przez 9 lat dzialal i pewnie dalej dziala, teraz to dopier rok niecaly wiec tez sie nic nie dzieje ja kupilam taki na allegro za 1700 czy 1900zł sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.01.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 no ale do POS-ia i tak trzeba dorzucać żyjątka to może to bedzie grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 13.01.2010 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 wusia moze tak zreszta Anja obalila argumenty, podobnie jak z kondensatem mowili ze lepiej nie do posia ale widac da sie i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.01.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Martusia to co jak woda nie jest słona to robisz zmiekczacz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts