Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam nadzieję, że będziesz zadowolona. Tu w sumie nie chodzi aż tak o koszta, nie? bardziej o wygodę. Większość rzeczy robi się w domach dla wygody, bo gdyby chodziło tylko o koszta, to możnaby w drewutniach mieszkać ocieplanych słomą czy plackami krowimi...

może przesadzam, no ale tak jakoś mi się nasunęło :wink:

Koszty tez, mamy kociol kondensacyjny, ktory lepiej chodzi na niskich parametrach, wiec stwierdzilismy, ze zal byloby nie wykorzystac tego i pojsc w normalne gzrejniki, troche mielismy dylemat bo czytalam ze sypialnia i podlogowka to be, ale potem poczytalam opine tych co maja wszedzie podlogowke, rozmawialismy z ludzmi, ktorzy sa bardzo zadowoleni i placa na prawde niewiele za gaz bo mozna sporo zaoszczedzic odpowiednio ustawiajac przeplywy czy prace kotla.

No zdecywanie wyglad mial tez znaczenie :)

Sama maszyna jest na dole a wezem leja na gorze, na poczatku ten waz jest nacigniety a potem jak juz sie wycofuja z pietra to waz jest luzny i cioraja nim po podlogowce, ktora jest przypieta klipsami do styro, same rurki podlogowki sa pod cisnieniem wiec tez chca sie oderwac i waz im w tym pomaga.

Mam nadzieje ze cos zrozumiesz :)

Sama maszyna jest na dole a wezem leja na gorze, na poczatku ten waz jest nacigniety a potem jak juz sie wycofuja z pietra to waz jest luzny i cioraja nim po podlogowce, ktora jest przypieta klipsami do styro, same rurki podlogowki sa pod cisnieniem wiec tez chca sie oderwac i waz im w tym pomaga.

Mam nadzieje ze cos zrozumiesz :)

tak :D

to nie mogą najpierw wylac na dole? :roll:

:wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

A jak masz?? :)

no normalnie

parter: podłogowka w kuchni jadalni, lazience i calej komunikacji, na wszelki wypadek zawisl kaloryfer po oknem pod schodami, w gabinecie kaloryfer a w salonie grzejnik kanałowy

pietro: podłogówka w łazience

gzrejniki w sypialniach i jeden w komunikacji

jest bosko cieplusio, juz niedlugo powiem jak sie ma do tego zuzycie opału :roll:

ale napewno fantastycznie szybko dom sie nagrzewa

u nas zaczeli lac na dole, te pomieszczenia, po ktorych wąz wciągniety na gore nie bedzie szalał :lol: , czyli wylalai salon, gabinet i cos tam jeszcze :lol:

potem poszli na gore,

a swoja droga to wąż tak szaleje ze dwie osoby musialy na nim stac :lol:

bo inaczej skurnik wyrywal podlogowke, a juz nie wyobrazam sobie jak bardzo pokiereszowalby tynki (ale ja na szczescie bylam przed)

U nas odradzali tynki po wylewkach, fakt ze syfu bylo duzo po tynkowaniu i nie wiem jak by sie udalo oslonic ta wylewke.

Mam nadzieje ze za duzo szkod nam Ci wylewkarze nie porobia :)

Tynkom sie nie przygladalam a chyba bede musiala w takim razie :)

niby taka kolejnosc jest Martus wskazana

nas jednak tynkarze w jajo zrobili i bylam zmuszona do zrobienia wylewek w pierwszej kolejnosci

natomiast kiedy wchodzilismy na budowe po dniu pracy tynkarzy bylismy w szoku jak jest czysciutko. po pierwsze rozkladali na ziemie folie, kartony, ktore sprzatali po kazdym dniu pracy, potem jeszcze zamiatali :o

wylewka wygladala jakby kto ja codziennie odkurzal :lol: