Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem, czy to jest normalne? Taka studia chłonna to konieczność?

poszukaj jak masz w warunkach zabudowy

ja mam, że trzeba zagospodarować na działce, czyli studnia chłonna,

więc wpuszczam deszczówkę do ziemi, która wypływa w najniższym punkcie działki,

przypadkiem na drodze ;)

po drugiej stronie drogi jest rów, ale tak płytki, że ze spadkami nie dało rady wyjść,

a ponadto poniżej ktoś zakopał rów i do rzeczki woda i tak płynie drogą

ja mam Neluś wprowadzone spusty z rynien do ziemi i podłączone do rur drenarskich tylko bez dziurek i wyprowadzone za dom i tak jak u Marty studnia z kręgów na jakieś 4 metry z otwartym dnem więc woda stopniowo się wchłania w ziemię jakby co to można brać z niej wodę do podlewania i póki co nigdy się nie przelało:)

• 3 weeks później...
Mam dosc, to wszystko mnie przerasta, nie dosc, ze ciagla walka o terminy w poradniach, o orzeczenia i inne pierdoly a do tego nie mamy zadnej szansy zeby dziecko moglo pojsc do klasy integracyjnej, ktora bedzie dla niego najlepsza. Teraz bedzie musialo pojsc do masowki i znow bedzie walka o realizowanie wszytskich wytycznych poradni, o dodatkowe zajecia i jak dziecko ma szanse na wyrownanie sie z dzieckiem zdrowym w klasie z 30 dziecmi??