Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do budowy aps33+2g

markoto

Recommended Posts

To zalezy, czy te pomieszczenia sa otwarte czy zamkniete. Jak zamkniete - oddzielone jasne o ciemnego, to gites, ale jesli otwarte to ja akurat nie lubie takiego dzielenia, chociaz to moze nawet niezle wygladac, jesli sie ma pomysl na to. :roll: Ja mam stosunkowo male pomieszczenia w porownaniu z "domowymi", wiec staram sie unikac takiego dzielenia, ale moze jesli pomieszczenia sa duze to to nie szkodzi.

• Odpowiedzi 16,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• markoto

5369

• efilo

1549

• mario31

1250

• wu

1123

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to cos tak jak u mnie. Przynajmniej kuchni od jadalni bym nie dzielila kolorem. Wiatrolap moze chyba byc inny, ostatecznie to nie jest jakas reprezentacyjna czesc domu. Ale czego sie boisz w kuchni? Ze dziecko wyleje sok i bedzie widac? No chyba gdyby nie bylo widac to tez bys to posprzatala. :roll: :roll: :roll: Jesli kuchnia nie ma 40 m2, to chyba nie ma sie czego bac. Nie mozna robic domu pod kolor brudu. :wink:

Witaj!

Gdzieś -kiedyś zajrzałam już do Ciebie, ale dopiero dzisiaj oszalałam na punkcie wybieranych przez Ciebie płytek !!! Piękne, boskie i wszystkie w odcieniach szarości. Do wczoraj byłam pewna, że chcę płytki (gres) drewnopodobny, ale dzisiaj już tylko takie jak w Twojej wizualizacji (3 październik).

Będę śledzić wybory.

Pozdrawiam

aka

Boje sie ze jak bede gotowac a robie wtedy atystyczny nielad :wink: to tu chlapnie tam chlapnie, nie wytre od razu i beda maziaje i plamiska i co rusz bede musiala zmywac.

Widzialas test tosinka? :lol: :lol: :lol: Maziaje i plamiska beda dopoki ich nie wytrzesz, chyba nie beda wsiakac na zawsze? :roll: :roll: :roll: A jak beda na niewidocznym to tez trzeba to wytrzec, co by sie buty nie przyklejaly. :lol: Ale podloga moze byc ciemna, to zalezy, co chcesz miec do tego. :roll:

Witam

Gdzieś czytałam, że dobrze jest w pomieszczeniach otwartych dać jednolitą, jeśli nie tę samą podłogę, żeby powiększyć te pomieszczenia optycznie i nie tworzyć "bałaganu".

Ja za płytkami nie głosuję, to najgorsze wybory jakie mogą być...no i jeszcze firanki :x

Efilo jak zmienialam tlo na biale to znikaly mi kreskowania i juz nie mialam sily tego zmieniac :)

Kafle ogladalam glownie w:

Katowice-Combikol i soga i domus w ttw opex, quadro w rawie kolo ikei, sanimex na rozdzieniu

Gliwice- art-ceramika na kujawskiej, adari na pszczynskiej ( sa tez w katowicach kolo castoramy), metalowiec na pszczynskiej

Dzieki podpowiedzi malmuc o testowaniu pytki jestem umowiona w sobote na zakup po jednej plytce wszystkich 3 i bede je badac na weekend :)

hej :)

to super ze wezmiesz plytki do domu, mysle ze to pomoze Ci podjac decyzje :D

mnie tez udalo sie pozyczyc moja plytke do domu, kladlam ja w roznych miejscach, mniej lub bardziej naslonecznionych (zeby sprawdzic jak wygladaj) i wtedy znacznie prosciej jest dokonac wyboru. Nie mysl tez ze od razu sie w glowce rozjasni, niech plytka sobie lezy, a Ty zajmij sie czyms innym.

U mnie plytki lezaly na korytarzu przez jakis czas i mijalam je wchodzac i wychodzac w domu.

Boje sie ze jak bede gotowac a robie wtedy atystyczny nielad to tu chlapnie tam chlapnie, nie wytre od razu i beda maziaje i plamiska i co rusz bede musiala zmywac.

takie kuchenne brudy bedzie widac na kazdych plytkach, ja nie mam takich wcale jasnych a tez widac,no moze w oczy nie kują :lol:

poza tym te chlapniecia scierasz na biezaco zeby dzieci nie rozniosly po calym domu i zeby nie zawlokły tego do swoich pokoi.

do tej pory stawialam na te cemento, ale te drugie tez mi sie bardzo podobaja i patrzac na łazienke Editty nie wydaja sie ciemne :roll: