Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem czy gdzies to tutaj pisałam, ale znajomy męża zrobił sobie nowe ogrodzenie i wszystkie psy idące ulicą, obsikiwały mu słupki. Wkurzył się, założył coś pod prąd i teraz psy, mimo ze już to zdjął, omijają jego ogrodzenie idąc drugą stroną :D

Markoto ja mam powlekaną ale niezgrzewaną i ten labrador potrawi to rozlątać. Drut tam był dobrze naciagniety ale jak sie budowaliśmy to był przeciety i teraz nie sposób go ponownie dobrze naciagnąć. Sąsiedzi naprawiają ale....... beznadziejnymi sposobami, ze patrzeć na to nie mogę i szlag mnie trafia.

Obawiam się jednak, że pod zgrzewana siatką będzie sie przeciskał. Widziałam juz takie rzeczy w wykonaniu tego labka, że naprawdę, trudno uwierzyc, ze sie przecisnął.

Ja nie mam psa stad moze moja niewiedza ale jak jest dobrze napieta siatka i polozona na podmurowce to chyba na prawde ciezko ja bedzie podniesc psu, rozumiem ze jkaby od strony sasiada wchodzil to latwiej to podniesc

Dlatego jesli podkopuje to taka podmurowka powinna chyba pomoc

matko, jak mnie wkurza to znikanie postów...

juz chyba 5 mi zniknał.

Myślę, ze elektryczny pastuch to najlepsze rozwiązanie. Podmurówka nie bardzo wchodzi w grę ze względów finansowych - ok. 270mb....ona kopie,ale nie na tyle głęboko, będzie musiała dotknąć, nie? W tej chwili mamy siatkę grubą, bardzo nie do przegryzienia a na dole jeszcze dodatkowy pas wkopany w ziemię i tam jest w miarę ok, ale są miejsca gdzie ten dodatkowy pas nie jest wkopany w ziemię tylko dosunięty do niej i tu jest kiepścizna...

wpadłam szybkie dzień dobry zostawić :D

napisałam już u Rasi, że może jednak w piątek byśmy się zmówiły i do ciebie przyjechały. Może uda się też Zuzę wyciągnąć :cool:

Zapraszam! Bardzo się cieszę, naprawdę :) a o której tak mniej więcej?

już doczytałam u Rasi - jak najbardziej mi pasuje :)

Edytowane przez Irma
dopisek

Elektryczne pastuchy są na wsiach od lat używane do wypasu bydła. Krowy trzymaja sie z daleka od tego cieniutkiego przewodu. Sądze, że jak raz go dotknie to wiecej nie podejdzie. Z biegiem czasu będziesz mogła wogole go złożyć.

A szukałać uzywanych? A moze są w wypożyczalniach dostępne?

no,a le właśnie to easy pet jest bezpieczniejsze i łatwiejsze do zamontowania.

kabel jest w izolacji, impuls jest wysyłany z obroży. Najpierw jest sygnał dzwięklowy a dopiero potem impuls i mozna ustawiać jego moc.

Ale poszukam moze choc trochę tansze bedą, na razie remek powiedział ze spróbuje od dołu rozciągnąć drut