Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tak, nie zauważyłam. Czas iść spać.

Ciekawe czy na liście subskrypcji pojawia mi się 2 dzienniki czy jeden:D:D

Swoja drogą to wolę układ starego dziennika niz tego blogowego. Jest fajniejszy. I komenty wiadomo gdzie są a tak niewiadomo gdzie odpowiadać :D

Irmo, Ty masz chyba wzornik RAL, prawda? Właśnie wczoraj wybieraliśmy kolor okien, zadowoleni, że szybko nam poszło, ale niestety po powrocie do domu przyszło mi do głowy sprawdzić w necie, jaki odcień wybraliśmy... Zrobiło mi się gorąco, bo wybrany kolor wydał mi się niebieskawy :( Mam prośbę - zerknęłabyś na nr 7040? czy tylko mi się wydaje, że on ma coś wspólnego z niebieskim? Mieliśmy do wyboru: 7004, 7042 i ten 7040. Jeszcze dzisiaj pójdę obejrzeć wzornik w innym sklepie (tamten był Śnieżki), ale przydałoby mi się obiektywne spojrzenie :)

Dzięki Irmo! wiem, że RAL powinien być RALem :), ale po tych netowych wzornikach straciłam pewność, że wszystkie te wzorniki są takie same. Ten 7040 wydawał nam się idealnie szary, bez beżowego odcienia (taki wydawał się 7004)... Dzisiaj już mi się śniły farby... Ech... jak ja tego nie lubię :(

No widzisz - nie ma to jak obiektywna ocena :) Ja piszę tylko na podstawie wczorajszego oglądu niedoskonałym okiem :) i naprawdę podejrzewam, że te wzorniki nie są sobie równe. Numer już wczoraj podany, jeśli zmienimy - nasz sprzedawca okien chyba chyba się załamie - w luźnej rozmowie zasugerował, że jesteśmy całkiem upierdliwi :)

Ja tak drążę ten temat, bo widziałam okna w standardowym kolorze 7001 - cały czas mam w pamięci przebijający niebieski i bardzo nie chciałam, żeby nasze okna tak wyglądały... :)

No właśnie weszłam wczoraj do Twojego dziennika Efi i nie wiedziałam co jest grane...:confused:

Pieski niestety kopią w moim ogrodzie, sikają na moje krzewy, depczą moje malutkie ledwo wychylone z ziemi pączki piwonii, łąmią tulipany, dziś zasypały piachem jedną z pnących hortensji a na drugiej się położyły.

Irmo i właśnie dlatego nie kupuję na razie żadnego zwierzaka....

Nawet mój M zmienił zdanie jak zobaczył ile pracy i pieniędzy to wszystko kosztuje.

Zresztą u teściów mamy przykład jak psiak potrafił zniszczyć śliczny, wypielęgnowany ogród...Aż żal ściska...:(

Dla mnie to jest calkiem proste :Jeden pies ok, ale cała wataha - nie ok :)

Tylko, ze jak na nie patrze to...no super jest :) ale mogly by być bardziej niemrawe...myślę też sobie, ze jakoś to wszsystko się w koncu wyklaruje. niektórych roślin i w niektórych miejscach po prostu nie będę sadzić...moze to wystarczy

A co do dziennika - bleeee....jakoś aż mi się nie chce do niego zaglądać

Małgoś, możesz jaśniej?

Ja jestem DK

No moge, masz taka pomaranczowa ikonke z napisem RSS... Klikasz w to i jesli masz FF to Ci sie automatem robi zakladka do dziennika. Ja sobie sciagnelam program darmowy RSS Bandit i jak go masz to przeciagasz ikonke do tego programu i robi Ci sie link. Jak sie pojawia nowy wpis w dzienniku to dostajesz jego kopie. Latwo sledzic dzienniki - laski, nie badzcie takie zacofane, z duchem postepu trzeba isc. ;)