Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratunkuuuuuuu!!!!

Recommended Posts

Witam

Mam chyba bardzo duży problem

Otóż do pewnego czasu miałem jednego kierownika budowy który był również inspektorem nadzoru w jednym, po jakimś czasie zmieniłem go na znajomego mojego taty bo cena ta sama zaufanie większe i co było istotne gość pracował w starostwie.

Wszystko odbyło się zgodnie z prawem etc. i tak sobie pchałem swoją budowę.

Niestety życie płata różne figle, mój drogi nieodżałowany kierownik/inspektor dziś był jutro go nie było (zawał) :(

Teraz stoję przed problemem co z tym fantem zrobić ?

Udać się do starostwa poprosić o radę?

Wrócić do poprzedniego?

Co Wy byście zrobili na moim miejscu???

Pomóżcie proszę bo we wtorek muszę zacząć to załatwiać - urlop.

Z góry dzięki

Stanley

Nie jestem pewien, czy to dobry pomysl miec kierownika budowy i inspektora w jednej osobie. No chyba, ze to wlasnie bliski znajomy. Ale i tak mialbym watpliwosci. Bo co jak na budowie cos sknocą?

Jesli rozstales sie "po milemu" to mozna wrocic do pierwszego kierownika/inspektora. A jesli nie to trzeba poszukac dalej - wtedy dwoch...

Mysle, ze nie jest tak zle. Na pewno kogos znajdziesz.

Powodzenia.

Łączenie funkcji kierownika budowy i inspektora nadzoru inwestorskiego nie jest dopuszczalne - Jest to niezgodne z prawem budowlanym. Ale mam pytanie. Z czego wynika, że musisz mieć inspektora nadzoru? Przy budowie domu jednorodzinnego organ wydający decyzję pozwolenia na budowę wymaga inspektora nadzoru?

A może budujesz coś innego.

Jeżeli dotychczasowy kierownik budowy jest chory, zapytaj kogo wyznaczy w zastępstwie. Jeżeli zmarł, musisz mieć nowego kierownika. Ważne aby miał uprawnienia i opłacone składki w izbie. O zmianie kierownika budowy musisz zgłosić właściwemu organowi.