Stanley 27.07.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 Witam Mam chyba bardzo duży problem Otóż do pewnego czasu miałem jednego kierownika budowy który był również inspektorem nadzoru w jednym, po jakimś czasie zmieniłem go na znajomego mojego taty bo cena ta sama zaufanie większe i co było istotne gość pracował w starostwie. Wszystko odbyło się zgodnie z prawem etc. i tak sobie pchałem swoją budowę. Niestety życie płata różne figle, mój drogi nieodżałowany kierownik/inspektor dziś był jutro go nie było (zawał) Teraz stoję przed problemem co z tym fantem zrobić ? Udać się do starostwa poprosić o radę? Wrócić do poprzedniego? Co Wy byście zrobili na moim miejscu??? Pomóżcie proszę bo we wtorek muszę zacząć to załatwiać - urlop. Z góry dzięki Stanley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wit 27.07.2003 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 Nie jestem pewien, czy to dobry pomysl miec kierownika budowy i inspektora w jednej osobie. No chyba, ze to wlasnie bliski znajomy. Ale i tak mialbym watpliwosci. Bo co jak na budowie cos sknocą? Jesli rozstales sie "po milemu" to mozna wrocic do pierwszego kierownika/inspektora. A jesli nie to trzeba poszukac dalej - wtedy dwoch... Mysle, ze nie jest tak zle. Na pewno kogos znajdziesz. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 27.07.2003 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 Łączenie funkcji kierownika budowy i inspektora nadzoru inwestorskiego nie jest dopuszczalne - Jest to niezgodne z prawem budowlanym. Ale mam pytanie. Z czego wynika, że musisz mieć inspektora nadzoru? Przy budowie domu jednorodzinnego organ wydający decyzję pozwolenia na budowę wymaga inspektora nadzoru?A może budujesz coś innego.Jeżeli dotychczasowy kierownik budowy jest chory, zapytaj kogo wyznaczy w zastępstwie. Jeżeli zmarł, musisz mieć nowego kierownika. Ważne aby miał uprawnienia i opłacone składki w izbie. O zmianie kierownika budowy musisz zgłosić właściwemu organowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecky 28.07.2003 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Hey Nie pozostaje nic innego jak poszukać zaufanego człowieka...wiem, że wydaje się to niemożliwe...ale napewno warto Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 29.07.2003 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 witam Pisałem kierownik/inspektor bo tak się podpisywali w dzienniku budowlanym. Zobaczę co się da zrobić w Starostwie z tym fantem i ewentualnie koniak i powrót do poprzedniego -chyba będzie zadowolony pozdrawiam i ziękuję za rady S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts