Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trollo morele

JarekIndeed

Recommended Posts

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chefie, Zielona, uważam, że jesteście nieco niesprawiedliwi :wink:

Powyższe wypowiedzi, którymi tak się oburzacie, nijak się mają do jazdy bez trzymanki, jaką funduje rozmówcom Q :lol:

Jedzie po całości i nie dziwię się, że miarka się przebrała.

Co więcej, owa reakcja zupełnie (w moim mniemaniu) nie jest spowodowana "pękaniem żyłki", skąd przypuszczenie, że każdy forumowicz jest zazdrosny o stan posiadania Q, paru by się znalazło, ale do diaska, nie wszyscy polemizujący 8) :D

JarekInneed, dobrze Ci szło, ale tą tanią, ankietową agitką dałeś ciała.

Dla mnie to objaw tchórzostwa przed dalszą dyskusją, a zapowiadalo się świetnie :p

kuleczka - wiesz ze cie uwiebiam :) i byc moze cos mi umknelo z dyskusji z guscikiem :) rozumiem tez ze guscik moze byc drazniacy .

Ale po pierwsze primo :wink: - mimo wszystko mnie jego teksty, wklejanki i snobistyczne zadecie bawia i traktuje je jako wybrana konsekwentnjie kreacje obliczona wlasnie na prowokacje (i to swietnie wybrana kreacje i swietna prowokacje -! naprawde!!!:)) , po "drugie primo" :wink: - tworzenie nadetej ankiety i skrzykiwanie "pospolitego ruszenia" forumowiczow przeciwko guscikowi - uwazam za smieszne. przerost formy nad trescia i wytaczanie artyleri przeciwko...

I tez nie rozumiem jak to sie stalo ze grupa swietnych osob na forum (nie mowie tu bynajmniej o jarkucostam cos tam :) ) dala sie jednak sprowokowac

nie wiem, moze jestem nieobiektywna - bo naprawde szpilki guscika mnie nie ruszaja - ba! ja je nawet lubie (a i lubie sobie popatrzec na torebki i buty za 100 000 000 dolcow - a co!:):):):))- tyle mojego :)

Dla mnie to objaw tchórzostwa przed dalszą dyskusją, a zapowiadalo się świetnie :p

Dyskusja toczy się dalej - choć Troll jakby przymarł troszkę - może jesień spowodowała przygotowania do snu zimowego.

Ankieta jest bardzo dobrym sposobem by dowiedzieć się jak oceny postawy tego osobnika rozkładają się na forum.

Gdyby ocena była jednoznacznie negatywna to można by było zacząć sprawę załatwiać, jeśli przeciwnie - mogę ja i inne osoby, którym przeszkadza także jakieś refleksje mieć.

Szczerze mówiąc dziwi mnie tak emocjonalne podejście niektórych osobników. Jeśli ktoś ma inne zdanie zaraz jadą po rodzinie albo za medycynę się chwytają. Próbują walczyć z rozmówcą zamiast z jego postawą albo w ogromie swojej pychy pokazują swoją małość i nie potrafią przyjąć, że głos krytyczny inny niż ich samych także może być słuszny.

kuleczka - wiesz ze cie uwiebiam :) i byc moze cos mi umknelo z dyskusji z guscikiem :) rozumiem tez ze guscik moze byc drazniacy .

Ale po pierwsze primo :wink: - mimo wszystko mnie jego teksty, wklejanki i snobistyczne zadecie bawia i traktuje je jako wybrana konsekwentnjie kreacje obliczona wlasnie na prowokacje (i to swietnie wybrana kreacje i swietna prowokacje -! naprawde!!!:)) , po "drugie primo" :wink: - tworzenie nadetej ankiety i skrzykiwanie "pospolitego ruszenia" forumowiczow przeciwko guscikowi - uwazam za smieszne. przerost formy nad trescia i wytaczanie artyleri przeciwko...

I tez nie rozumiem jak to sie stalo ze grupa swietnych osob na forum (nie mowie tu bynajmniej o jarkucostam cos tam :) ) dala sie jednak sprowokowac

nie wiem, moze jestem nieobiektywna - bo naprawde szpilki guscika mnie nie ruszaja - ba! ja je nawet lubie (a i lubie sobie popatrzec na torebki i buty za 100 000 000 dolcow - a co!:):):):))- tyle mojego :)

Zaczynasz mówić ludzkim głosem. Jeszcze troszkę mniej epitetów dla zachowań innych niż pochwalane przez Ciebie i będzie już obiektywnie i sprawiedliwie.

Czy w jakimkolwiek moim poście zauważyłaś bym osoby o odmiennym podejściu niż moje w jakikolwiek sposób negatywnie oceniał? Jedyną osobą jakiej się osobiście dostało był Troll - bo sobie zasłużył i to jest jedyna metoda by ktoś taki choć czasami się przymknął.

Zwróć uwagę na to, że w ankiecie jest wiele osób, które się wypowiedziały przeciw blokowaniu - jednak większość z nich oddała głos i nie komentowała jak głupi czy mały jest ktoś mający inne zdanie. Podobnie jak osoby głosujące za w dużej części nie atakują adwersarzy.

No i trzeba pamiętać, że jak wybujała jest wyobraźnia Trolla tak i nierealne są ceny jakie podaje - jeśli nie w każdym przypadku to w wielu.

Hanc personam induisti, agenda est

...

... A taką miałem nadzieję, że jednak jesteś w stanie rzeczową dyskusję prowadzić... Jakieś argumenty przeczytać, promocję z do gimnazjum odnotować z podniesienia poziomu wypowiedzi... Jakże mnie rozczarowałeś…

...

Reprehensio calumnia vacare debet

...

... dla Europejczyka a nie Amerykanina, któremu trzeba napisać by sobie torebki plastikowej na głowę nie zakładał. ...

...

... :o :o :o ... jakieś fobie ? ... lęki ? ... kompleksy ? ... czy może tylko "tak z rozpędu z pod pióra się wymknęło" :)

... prócz kultury technicznej, czasami przydaje się ta zwykła :)

Popatrz na kontekst całości wymiany - choć może być to trudne, bo część z niej w wątku o torebkach została wycięta.

... Twoja wypowiedź powyżej, nijak się ma do prowadzenia dyskusji rzeczowej czy wymiany argumentów, a poziomu wypowiedzi napewno nie podnosi,

... otóż, drażnią mnie niezmiernie (i mam tutaj nadzieję, że nie tylko mnie), określenia typu: "głupi rusek", "jebany szwab", "pierdolony żyd" i takie tam ... natomiast "kontekst całości wymiany" niewiele mnie interesuje ... choć być może dla niektórych może "być to trudne"

Chefie, Zielona, uważam, że jesteście nieco niesprawiedliwi :wink:

Powyższe wypowiedzi, którymi tak się oburzacie, nijak się mają do jazdy bez trzymanki, jaką funduje rozmówcom Q :lol:

...

... Kuleczko ... "jazdy" Housika... nie usprawiedliwiają (moim zdaniem) ... wypowiedzi przytoczonej powyżej

... i choć to nie do mnie:

...

Czy w jakimkolwiek moim poście zauważyłaś bym osoby o odmiennym podejściu niż moje w jakikolwiek sposób negatywnie oceniał?

...

... i owszem zauważyłem (patrz powyżej) :)

...

... A taką miałem nadzieję, że jednak jesteś w stanie rzeczową dyskusję prowadzić... Jakieś argumenty przeczytać, promocję z do gimnazjum odnotować z podniesienia poziomu wypowiedzi... Jakże mnie rozczarowałeś…

...

... Twoja wypowiedź powyżej, nijak się ma do prowadzenia dyskusji rzeczowej czy wymiany argumentów, a poziomu wypowiedzi napewno nie podnosi,

... otóż, drażnią mnie niezmiernie (i mam tutaj nadzieję, że nie tylko mnie), określenia typu: "głupi rusek", "jebany szwab", "pierdolony żyd" i takie tam ... natomiast "kontekst całości wymiany" niewiele mnie interesuje ... choć być może dla niektórych może "być to trudne"

Widać, że kontekst niewiele Cię interesuje, bo cytując moją wypowiedź raczyłeś usunąć dość ważną informację:

Czy w jakimkolwiek moim poście zauważyłaś bym osoby o odmiennym podejściu niż moje w jakikolwiek sposób negatywnie oceniał? Jedyną osobą jakiej się osobiście dostało był Troll - bo sobie zasłużył i to jest jedyna metoda by ktoś taki choć czasami się przymknął.

Podobnie było z wypowiedziami innymi jakie częściowo przytoczyłeś często w sprzeczności z kontekstem ich użycia.

kuleczka - wiesz ze cie uwiebiam :)

ja Ciebie też bardzo lubię i szanuję, wiadomo :wink:

Ale po pierwsze primo :wink: - mimo wszystko mnie jego teksty, wklejanki i snobistyczne zadecie bawia i traktuje je jako wybrana konsekwentnjie kreacje obliczona wlasnie na prowokacje (i to swietnie wybrana kreacje i swietna prowokacje -! naprawde!!!:))

ja w sumie też, ale zastanawiam się czasem, czy mój dystans pozostałby taki sam, gdybym została nazwana typową Polką z bazarowym gustem, głupią babą z odstającymi uszami, kobietą niezasługującą na najmniejszy szacunek..........kurde nie wiem :D

, po "drugie primo" :wink: - tworzenie nadetej ankiety i skrzykiwanie "pospolitego ruszenia" forumowiczow przeciwko guscikowi - uwazam za smieszne. przerost formy nad trescia i wytaczanie artyleri przeciwko...

też tak uważam, zresztą wcześniej napisałam

... ba! ja je nawet lubie (a i lubie sobie popatrzec na torebki i buty za 100 000 000 dolcow - a co!:):):):))- tyle mojego :)

ja też 8) 8) 8)

Jarekindeed - zwróć uwagę na to kto ze stałych interlokutorów guścika opowiedział sie przeciw blokowaniu i dlaczego 8) :lol: (ciekawe prawda? :wink: )

Może także zbyt dramatycznie sformulowałeś temat ankiety... :roll: (z tego też mogło być trochę zabawy)

Mnie naprawdę podobał się początek twojej pogawędki na temat leksusika...

masz lekkie pióro, sporą wiedzę (lub czas na jej pogłębianie), mógłbyś to przyprawić sarkazmem (było mnóstwo słówek do "czepiania się") ,i zakończyć inteligentną puentą... 8) emocje wzięły górę... :roll:

szkoda... :roll: 8)

Jarekindeed - warto zwróć uwagę na to kto ze stałych interlokutorów opowiedział sie przeciw blokowaniu i dlaczego 8) :lol: .

Może także zbyt dramatycznie sformulowałeś temat ankiety... :roll: (z tego też mogło być trochę zabawy)

Mnie naprawdę podobał się początek twojej pogawędki na temat leksusika...

masz lekkie pióro, sporą wiedzę (lub czas na jej pogłębianie), mógłbyś to przyprawić sarkazmem (było mnóstwo słówek do "czepiania się") ,i zakończyć inteligentną puentą... 8) emocje wzięły górę... :roll:

szkoda... :roll: 8)

Podobno nie myli się ten kto nic nie robi :)

Chętnie temat Lexusa bym pociągną dalej ale jakoś Troll nam zamilkł... Może któryś moderator nie czekał na wynik ankiety...

Jestem przekonany, że wcześniej czy później się odrodzi pod takim lub innym nickiem.

Dziękuję za słowa uznania :)

...

...

Widać, że kontekst niewiele Cię interesuje, bo cytując moją wypowiedź raczyłeś usunąć dość ważną informację:

Podobnie było z wypowiedziami innymi jakie częściowo przytoczyłeś często w sprzeczności z kontekstem ich użycia.

... tak więc: ab ovo usque ad mala

... w jakimkolwiek kontekście "częściowo czy też nie"

...

... dla Europejczyka a nie Amerykanina, któremu trzeba napisać by sobie torebki plastikowej na głowę nie zakładał. ...

...

... pozostawiam bez dalszego komentarza

Dyskusja toczy się dalej - choć Troll jakby przymarł troszkę - może jesień spowodowała przygotowania do snu zimowego.

Ankieta jest bardzo dobrym sposobem by dowiedzieć się jak oceny postawy tego osobnika rozkładają się na forum.

Gdyby ocena była jednoznacznie negatywna to można by było zacząć sprawę załatwiać, jeśli przeciwnie - mogę ja i inne osoby, którym przeszkadza także jakieś refleksje mieć.

Szczerze mówiąc dziwi mnie tak emocjonalne podejście niektórych osobników. Jeśli ktoś ma inne zdanie zaraz jadą po rodzinie albo za medycynę się chwytają. Próbują walczyć z rozmówcą zamiast z jego postawą albo w ogromie swojej pychy pokazują swoją małość i nie potrafią przyjąć, że głos krytyczny inny niż ich samych także może być słuszny.

smiechniety Troll spal, bo bardzo pozno z sobotniego wypadu w \"Ameryce na skraju kryzysu\' wrocil. :lol:

Chcesz dyskutowac , a walisz kasztany od poczatku jak typowy biedak obczytany z tego co mogl jedynie znalesc w skromnym zasobie wersji polskiej- jak widze.:p

Dales dupy na calego z opisem modelu i wyciagnelem to szczegolowo , ale widze , ze nie jest to przyswajalny teks z polskiego internetu dla ciebie plebsiaku..8)

Tak hybrydy maja gorsze osiagi i jest ich okolo 30 obecnie na rynku amerykanskim, a jeski chcesz kogos zaskoczyc to szczegolowo przeglodnij zawartosi i segregacje modeli plebsiaku.:D O ile leksus podaje ,ze ( modele ktore wywaliles sugerujac , ze takie powinienem kupic ) sa full-hybrid o tyle zaliczane sa do samochodow pseudo-hybrydowycUh.Jest to przytaczane nawet przez zrodla informacyjne tego producenta, pomijajac kampanie reklamowa.:p

To samo tyczy sie tluku smiesznej wypowiedzi na temat skrzyni manualnej, ktora sie podparles - jako znawca wiesz dlaczego :lol: i niestety to co znowu bylo przytoczone w j. ang jest odnosnikiem do modeli w automacie.8)

Jesli sie oburzasz na moj samochod i jest on tylko modelem dla ciebie z innym silnikiem, to wiedz baranie , ze przytoczone przez ciebie modele tez sa z innymi silnikami spalinowymi o wiele wiekszych mocy hp i sa segregowane calkowicie inaczej plebsie.:D

Zwroc uwage na reszte bzdur , ktore \"wypiales\".:p Kultura techniczna w segmencie luxury zaweza sie do lania benzyny na stacji benzynowej przez pracujacego tam \"benzyniarza\".:lol:

Usmiechniety Troll spal, bo bardzo pozno z sobotniego wypadu w \"Ameryce na skraju kryzysu\' wrocil. :lol:

Chcesz dyskutowac , a walisz kasztany od poczatku jak typowy biedak obczytany z tego co mogl jedynie znalesc w skromnym zasobie wersji polskiej- jak widze.:p

Dales dupy na calego z opisem modelu i wyciagnelem to szczegolowo , ale widze , ze nie jest to przyswajalny teks z polskiego internetu dla ciebie plebsiaku..8)

Tak hybrydy maja gorsze osiagi i jest ich okolo 30 obecnie na rynku amerykanskim, a jeski chcesz kogos zaskoczyc to szczegolowo przeglodnij zawartosi i segregacje modeli plebsiaku.:D O ile leksus podaje ,ze ( modele ktore wywaliles sugerujac , ze takie powinienem kupic ) sa full-hybrid o tyle zaliczane sa do samochodow pseudo-hybrydowycUh.Jest to przytaczane nawet przez zrodla informacyjne tego producenta, pomijajac kampanie reklamowa.:p

To samo tyczy sie tluku smiesznej wypowiedzi na temat skrzyni manualnej, ktora sie podparles - jako znawca wiesz dlaczego :lol: i niestety to co znowu bylo przytoczone w j. ang jest odnosnikiem do modeli w automacie.8)

Jesli sie oburzasz na moj samochod i jest on tylko modelem dla ciebie z innym silnikiem, to wiedz baranie , ze przytoczone przez ciebie modele tez sa z innymi silnikami spalinowymi o wiele wiekszych mocy hp i sa segregowane calkowicie inaczej plebsie.:D

Zwroc uwage na reszte bzdur , ktore \"wypiales\".:p Kultura techniczna w segmencie luxury zaweza sie do lania benzyny na stacji benzynowej przez pracujacego tam \"benzyniarza\".:lol:

No daje się zauważyć, że spałeś... nadal śnisz :)

Szczerze mówiąc to nie bardzo widziałem te

Chyba mój monitor nie wyświetla koloru w jakim napisałeś te SZCZEGÓŁOWE informacje Twoje i spróbuj bez odsyłania mnie gdzieś wyjaśnić mi różnicę pomiędzy full hybrydą oraz pseudo-hybrydą. Tak żebym zrozumiał – w punktach proszę, dobrze?

O jakich modelach piszesz? Wiem że może to przekraczać Twoje zdolności intelektualno-manualne ale spróbuj, przy odrobinie szczęścia uda się.

Tylko nie rób tego w toalecie bo znów Ci o kasztanach teksty przejdą na klawiaturę – rozumiem, że tylko jedną skomplikowaną czynność na raz potrafisz robić. Więc kasztanika w toaletce, potem rączki umyj bo klawiaturę zabrudzisz i wtedy napisz odpowiedź.

To, że Twoja kultura Techniczna ogranicza się do podjechania na stację dało się wielokrotnie zauważyć…

Napisze to samo z innego IP, bo programy maskujace z polaczeniem proxy daja czasami smieszny uklad wizualny.:p

Widzę, że wyczytałeś na forum dla nowobogackich, że jest coś takiego jak IP. A o UID słyszałeś? Pewnie nie bo wtedy nie czułbyś się tak bezkarny i anonimowy...

Na szczęście niewiedza nie czyni niewidzialnym :)

A tak swoją drogą to chwalisz się co tam nie masz i jak marnie to kupiłeś (bo można zwykle taniej, dużo taniej). Ciekawi mnie dlaczego do robienia fotek uzywasz głupiej małpki. Czyżbyś nie potrafił obsłużyć bardziej zaawansowanego aparatu niż Panasonic Lumix DMC-X2 za marne 300 baksów?

Nie stać cię na Haselblatta?

A komórkę jaką masz? Nokia 3310?

A telewizor? Pewnie Rubin 714...

Wnioskując z kultury technicznej to pewnie zamiast BluRay masz w domu nadal prosty magnetowid Sharp

No daje się zauważyć, że spałeś... nadal śnisz :)

Szczerze mówiąc to nie bardzo widziałem te

Chyba mój monitor nie wyświetla koloru w jakim napisałeś te SZCZEGÓŁOWE informacje Twoje i spróbuj bez odsyłania mnie gdzieś wyjaśnić mi różnicę pomiędzy full hybrydą oraz pseudo-hybrydą. Tak żebym zrozumiał – w punktach proszę, dobrze?

O jakich modelach piszesz? Wiem że może to przekraczać Twoje zdolności intelektualno-manualne ale spróbuj, przy odrobinie szczęścia uda się.

Tylko nie rób tego w toalecie bo znów Ci o kasztanach teksty przejdą na klawiaturę – rozumiem, że tylko jedną skomplikowaną czynność na raz potrafisz robić. Więc kasztanika w toaletce, potem rączki umyj bo klawiaturę zabrudzisz i wtedy napisz odpowiedź.

To, że Twoja kultura Techniczna ogranicza się do podjechania na stację dało się wielokrotnie zauważyć…

450h i 600h - o tych pisales , wiec doczytaj szczegolowo.:p Ja sie opczytasz dokladnie to bedziesz mogl cos napisac.:D

Jak do tej pory jest to zalozenie , ze powinienem kupic inny jak za $45K i wyzszej klasie:P.Tylko ja tam juz bylem.:p Dla biedaka powiem tak, to co mnie interesowalo nie oferuje 450H, ma to 600h.:p

600H rozni sie tylko tym od LS , ktorego mialem tylko jednostka napedowa i ty czego szukale. Jestes znawca to wiesz .:p

Ja w miedzy czasie przygotuje tobie wypowiedzi przedstawicieli producentas co do zaszeregowania tych dwoch modeli, a juz calkiem fajne odnosniie 600H.:p

Kultura techniczna, przy moim L jest bardzo,bardzo,bardzo wysoka i takiej nie osiagniesz, ba serwis jest najlepszy ze wszystkich samochodow w grupie luxury..8)

PS.Idzac twoim tokiem myslenia , musze wejsc w torebki z tym co zostawilem na deser bo odbiega to nawet od Luisa V. :p

450h i 600h - o tych pisales , wiec doczytaj szczegolowo.:p Ja sie opczytasz dokladnie to bedziesz mogl cos napisac.:D

Owszem pisałem, podobnie jak Ty o nieistniejącym 430AWD i jaki z tego wniosek?

Jak do tej pory jest to zalozenie , ze powinienem kupic inny jak za $45K i wyzszej klasie:P.Tylko ja tam juz bylem.:p Dla biedaka powiem tak, to co mnie interesowalo nie oferuje 450H, ma to 600h.:p

Zdradź mi co to takiego interesującego jest bo na razie jakoś enigmatycznie to brzmi…

600H rozni sie tylko tym od LS , ktorego mialem tylko jednostka napedowa i ty czego szukale. Jestes znawca to wiesz .:p

Muszę przyznać Ci rację – jestem znawcą. Dlatego zmuszony jestem poinformować Cię, że LS 600h od LS 430 różni się nie tylko jednostką napędową.

I tutaj używając metody, która sprawdza się u dzieci więc i u Ciebie pewnie też – metodę „nauka przez zabawę” pytanie do Ciebie – czym jeszcze się różnią te dwa modele?

Kultura techniczna, przy moim L jest bardzo,bardzo,bardzo wysoka i takiej nie osiagniesz, ba serwis jest najlepszy ze wszystkich samochodow w grupie luxury..8)

Chciałbym jeszcze dodać, że związki frazeologiczne wyrazów często modyfikują znaczenie składowych członów więc kultura techniczna nie jest tożsama z technicznym zaawansowaniem.

Choć mylenie przez Ciebie tych nietożsamych określeń mogło by wytłumaczyć dlaczego tak często mylisz posiadanie dobra klasy „luxury” (tu nadal optymistycznie zakładam, że jednak masz ten samochód choć niewiele o nim potrafisz powiedzieć) od bycia człowiekiem klasy luxury.

Aż mnie palce korcą by zacytować myśl Stanisława Jerzego Leca lekko parafrazując: przypominasz wesz na łysej głowie – wokół pełno blasku a jednak wesz

Nadal nie dowiedziałem się czym różnią się pseudo-hybrydy od full-hybryd! Czyżbyś nie wiedział? Rozumiem, że mam się spodziewać dalszego braku odpowiedzi albo stwierdzenia w stylu „powinieneś wiedzieć” lub „nie wiesz to znajdź w Internecie”?