Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta w temacie Trolla

JarekIndeed

Czy chcesz by trwale zablokować Trollowi dostęp do forum  

68 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz by trwale zablokować Trollowi dostęp do forum

Recommended Posts

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bliżej do transcendencji implikujacej zachowawczość behawiorystyczną ....

eee - tu się z tobą sellimie kochany nie zgodze, uważaj na to co mówisz...

Wszak pamiętaj, że wypowiedzi mogą być albo analityczne, albo empiryczne. Zdania syntetyczne a posteriori wymagają falsyfikacji, wyprowadza się je najczęściej drogą indukcji, która jest zawodna. Natomiast zdania syntetyczne a priori pełnią rolę aksjomatów z których drogą dedukcji wywodzi się już zdania analityczne. Ustalenie kontekstu metodologicznego przesądza o tym co nam wolno a co jest zabronione przy badaniu i określa prawomocność tego co głosimy.Zwróc tez szczególną uwagę i bądź przy tym ostrożny , bo skomplikowana terminologia fenomenologii niepotrzebnie zaciemnia kwestię charakteru prakseologii. :roll:

bliżej do transcendencji implikujacej zachowawczość behawiorystyczną ....

eee - tu się z tobą sellimie kochany nie zgodze, uważaj na to co mówisz...

Wszak pamiętaj, że wypowiedzi mogą być albo analityczne, albo empiryczne. Zdania syntetyczne a posteriori wymagają falsyfikacji, wyprowadza się je najczęściej drogą indukcji, która jest zawodna. Natomiast zdania syntetyczne a priori pełnią rolę aksjomatów z których drogą dedukcji wywodzi się już zdania analityczne. Ustalenie kontekstu metodologicznego przesądza o tym co nam wolno a co jest zabronione przy badaniu i określa prawomocność tego co głosimy.Zwróc tez szczególną uwagę i bądź przy tym ostrożny , bo skomplikowana terminologia fenomenologii niepotrzebnie zaciemnia kwestię charakteru prakseologii. :roll:

:lol: :lol: :lol:

widac skretynienie jest zaraźliwe - a przecież to tylko skretyniena ciąg dalszy...

poza tym dlaczego skretynieniem nazywasz akurat to a nie co innego...to tylko gra w słówka - każdy może je sobie w google wpisać, poczytać i przyłapać- nie wymaga to wysiłku...i pewnie gdyby sellim chciał to by sobie z tym probleme poradził... :wink: wierzę w jego poczucie humoru...

dziwi mnie reakcja moderatora dopiero w tym momencie - a jej brak na dotychczasowe totalne i postępujące zaniżanie kultury wypowiedzi, regularne stosowanie obelg, inwektyw pod adresem osób, w tym kobiet...rozumiem - to forum budowlane - na budowie wszystko wolno...skoro tak - spadam stąd bo jeszcze dostanę młotkiem po głowie... 8)

dziwi mnie reakcja moderatora dopiero w tym momencie - a jej brak na dotychczasowe totalne i postępujące zaniżanie kultury wypowiedzi, regularne stosowanie obelg, inwektyw pod adresem osób, w tym kobiet...rozumiem - to forum budowlane - na budowie wszystko wolno...

nie jest tajemnicą, że house w swych kilkudziesięciu odmianach jest systematycznie wywalany z Forum

tego może dokonać tylko Admin - i dokonuje co jakiś czas

moderator - a jest nim w tym dziale Edzia - moze tylko usuwać posty

i do obojga można pisać priwy i maile, najlepiej spod własnego nicka ;)

są na świecie i ludzie, i mendy

menda jest niezadowolona z życia i szuka poklasku albo awantury

można mendę olać albo zglaszać do usunięcia

ale jak widać w kilku wątkach na Forum, niektórym mmendy są potrzebne do życia jak powietrze ;)

bo chyba inaczej nie odpisywali by komuś, kto im ubliża ?

chyba że to taka nowoczesna forma masochizmu ;)

i skoro przez wieczór potraficie - z niedopieszczenia czy chęci obrzucania się nawzajem błockiem - natłuc kilkadziesiat postów, to pewnie po jakimś czasie ani Edzi, ani Adminowi się po prostu nie chce

bo przecież was to tak cudownie bawi

można pokazać swoje furki, felgi i pazury :lol:

...skoro tak - spadam stąd bo jeszcze dostanę młotkiem po głowie... 8)

aha, i zaczniesz pod nowego nicka ? ;)

a teraz popiszę sobie, bo mnie się ktoś spytał czy to nie ja :lol:

Jeśli wynik ankiety na to wskazywał będzie to przekażemy do moderatorów prośbę by gościa zablokować trwale włącznie z zablokowaniem IP. Jeśli zarejestruje się pod innym nickiem to powołując się na tą ankietę będzie blokowany bezzwłocznie.

jakie "my" ? masz jakieś upowaznienie ? :lol:

gdyby dostęp do Forum można było zablokować po IP, house nie mógłby się logować

a wszak może i to robi, pomimo ciągłego wyrzucania i blokowania

Nie muszę chyba dodawać, że moderatorzy mają dostęp do logów i są w stanie wykryć wszelkie próby "rasowania" ankiety przez oddawanie wielu głosów przez tą samą osobę (nawet jeśli ma rózne nicki).

ale powinnaś dodać, ze nie masz bladego pojęcia o tym co piszesz :lol:

Nikt nikogo nie szczuje - każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie. Jednych ta persona bawi a innych smuci. Jedni chcą sobie poczytać a inni mają dość tego typu wypowiedzi.

są inne wątki, czytaj inne, których nie masz dość 8)

ja np. nie czytam pewnych gazet, bo mnie denerwują ;)

ale nie domagam się ich zamknięcia :lol:

Ocenianie intencji innych na prawdę nie ma sensu.

"naprawdę" pisze się razem ;)

do d@py ta ankieta

redaktor w klona sie bawi 8)

to nie redaktor ;)

szukałbym raczej po tych, którym za mocno dopiekł 8)

stałych bywalcach wątków okołohouse'owych

którzy by chcieli aspirować do jet set society, a nie mogą - tak samo jak house :lol:

i na koniec

skoro jesteście tacy ą ę

to nie bądźcie takimi tchórzami ;)

wstydzicie się waszych nicków ? co to jest, taka "odwaga internetowa" ? :lol:

Dzięki ci Ponury za ostateczne podsumowanie tematu i kubeł zimnej wody na tą żenadę, której przyznaję także stałam się częścią... :oops:

Być może jestem z tych masochistów - bo rzeczywiście to chyba ja tu najvardziej oberwałam od housa- ...wydawało mi się że moje prowokacje były w miarę delikatnie, bez chamstwa. Weszłam do zabawy w metki a rzeczywiście wyszło z tego niezłe g......

sama nie wiem na co liczyłam - że to wszystko ma jakieś drugie dno?, że tak naprawdę house to zupełnie normalny i poczciwy facet? - że kolejny poziom chamstwa jest już ostatni i tej granicy już przekroczyć nie może...? ..że tym razem przeprosi i się wytłumaczy ....?

Po przeczytaniu ostatniego posta adresowanego do mnie przelała się miarka...a dodatkowo ten miły post przeczytał mój mąż... :o i chciał interweniować... :roll: (choć nie wiem co miał na myśli)

po tym jak trudno mu było wytłumaczyć o co tu chodzi zrozumiałam dopiero, że to nie sa wcale żarty - że ten gośc jest naprawdę niebezpieczny i nie jest to żadna zabawa... wiem ze mówię to późno i brzmi jak truzim, ale ja z założenia ufam ludziom (zwłaszcza na tym przefajnym forum) ale widac że jestem zbyt naiwna... :oops:

Sama sobie piwa nawarzyłam to je teraz wypić muszę do dna...never ever -- co złego to nie ja... :wink: 8)

jakie "my" ? masz jakieś upowaznienie ? :lol:

gdyby dostęp do Forum można było zablokować po IP, house nie mógłby się logować

a wszak może i to robi, pomimo ciągłego wyrzucania i blokowania

ale powinnaś dodać, ze nie masz bladego pojęcia o tym co piszesz :lol:

Idea "JarekIndeed" jest ideą niejednoosobową. Jestem mężczyzną. Tak się składa, że w temacie informatyki co nie co wiem. To, czy programista forum (jeśli jest takowy) włączył logowanie IP czy nie to już problem forum. PHP jak najbardziej daje możliwości detekcji IP więc można też dokonać blokowania.

"naprawdę" pisze się razem ;)

Owszem tak właśnie się pisze :)

A tak podsumowując - gdyby moderatorzy robili swoją pracę to nie byłoby potrzeby polemizowania z ludźmi bez kultury. Widocznie komuś z powodu niesprawności moderatorów nerwy puściły.

Można też prosty kod w PHP napisać, który będzie automatycznie kasował posty zawierające konkretne słowa - nie wyeliminuje ale na pewno ograniczy to skalę problemu. W normalnym poście "prostak", "tłuk" i inne się nie pojawiają.

widać, że Moderator Ponury, żaden to wyjątek oczywiście, wyłapuje słowa walczących o poziom kultury i uznaje że wymagają poprawek, ale w chamstwie, prostactwie itp nie widzi konieczności użycia głosu

Ponury jesteś żałosny i mam odwagę ci to napisać pod własnym nickiem

w tym świecie tak już się przyjęło, że zło jest postrzegane jako dobro, a dobro jako zło

Ponury jesteś kolejnym tego przykładem

czemu nie odezwałeś się jak padały obelgi??

gdzie wtedy byłeś?? nie raziło cię to?? a rusza cię błędnie napisane "naprawdę"??

siedziałeś u mamusi za piecem?? obawiałeś się zmieszania z błotem??

tchórzem widać jesteś właśnie Ty, bo brak ci odwagi aby zająć stanowisko jak potrzeba!!

na pohybel takim moderatorom!!

Całe szczęście, że chociaż joan z dyskutujących zrozumiała co miał ponury do powiedzenia.

Nie rozumiem dlaczego dajecie się tak prowokować. House wpadał do wielu wątkow, ale tam gdzie był ignorowany juz nie wracał.

sama nie wiem na co liczyłam - że to wszystko ma jakieś drugie dno?, że tak naprawdę house to zupełnie normalny i poczciwy facet? - że kolejny poziom chamstwa jest już ostatni i tej granicy już przekroczyć nie może...? ..że tym razem przeprosi i się wytłumaczy ....?

nie mam pojęcia, skąd wywnioskowałaś, że tak się to może zmienić :roll:

przeprosiny ? od kogoś, kto ma rozmówcę za nic ?

po tym jak trudno mu było wytłumaczyć o co tu chodzi zrozumiałam dopiero, że to nie sa wcale żarty - że ten gośc jest naprawdę niebezpieczny i nie jest to żadna zabawa... wiem ze mówię to późno i brzmi jak truzim, ale ja z założenia ufam ludziom (zwłaszcza na tym przefajnym forum) ale widac że jestem zbyt naiwna... :oops:

Sama sobie piwa nawarzyłam to je teraz wypić muszę do dna...never ever -- co złego to nie ja... :wink: 8)

house nie jest niebezpieczny - jest śmieszny, żałosny, nijaki

a co do nawarzonego piwa - to TYLKO Internet

wyłączasz komputer - i tego świata nie ma, nie istnieje

albo inaczej - jest go tylko tyle ile do siebie dopuścisz

choć trzeba przyznać, że to intrygujący świat

Idea "JarekIndeed" jest ideą niejednoosobową. Jestem mężczyzną.

dobrze, tylko ktoś kto wchodzi z nowym nickiem, w jeden konkretny wątek, i po chwili dyskusji stawia taki temat, że "coś zrobimy", jest totalnie niewiarygodny

od razu widać, że oberwał w innym wątku i szuka wsparcia

i tu nic nie mają ewentualne osobiste wycieczki - albo się jest sobą, albo nie

Tak się składa, że w temacie informatyki co nie co wiem. To, czy programista forum (jeśli jest takowy) włączył logowanie IP czy nie to już problem forum. PHP jak najbardziej daje możliwości detekcji IP więc można też dokonać blokowania.

zatem powinieneś wiedzieć:

1. co moze moderator w php, a czego nie może

2. że osoby odpowiedzialne za Forum mają całą masę problemów ważniejszych od zajmowania się badziewną dyskusją paru Forumowiczów, testowaniem rzetelności ankiet, śledzeniem logów itp.

a co do detekcji IP, póki konkretny adres nie trafi na jakiś black list, do jakiegos abuse, chyba nie ma możliwości zblokowania

są metody wchodzenia z niemal dowolnym IP, ciągle ulepszane

jakoś ci zbanowani wchodzą bez większego problemu

A tak podsumowując - gdyby moderatorzy robili swoją pracę to nie byłoby potrzeby polemizowania z ludźmi bez kultury. Widocznie komuś z powodu niesprawności moderatorów nerwy puściły.

kurcze, to nie jest Forum moderatorów, tylko Wasze !

jest kilka możliwości powiadamiania o złych rzeczach na Forum, czemu ich nie stosujecie ?

nie trzeba zakładać nadętych tematów, z których absolutnie nic nie wynika [obecny podział głosów TAK i NIE - równo po 17]

Można też prosty kod w PHP napisać, który będzie automatycznie kasował posty zawierające konkretne słowa - nie wyeliminuje ale na pewno ograniczy to skalę problemu. W normalnym poście "prostak", "tłuk" i inne się nie pojawiają.

z tego pomysłu wali na milę Orwellem...

obecnie są przyblokowane niektóre przekleństwa, i to nic nie daje

ani post w którym użyto "d..a", "d..ie" bez kropek nie jest czytelny - bo sie zmienia na 'pupa' lub 'no'

a jako że zwykle używane jest w dowcipach, niweczy cały sens

ani nie zapobiega to kropkowaniu czy innym technikom, dzięki czemu i tak można napisać co sie chce

jak np. proostak, tłłuk itp.

pomyłka, do tego mega rozwojowa, bo polskie słownictwo nie jest ubogie i ubliżać można na setki sposobów

widać, że Moderator Ponury, żaden to wyjątek oczywiście, wyłapuje słowa walczących o poziom kultury i uznaje że wymagają poprawek, ale w chamstwie, prostactwie itp nie widzi konieczności użycia głosu

[..]

czemu nie odezwałeś się jak padały obelgi??

gdzie wtedy byłeś?? nie raziło cię to??

[...]

siedziałeś u mamusi za piecem?? obawiałeś się zmieszania z błotem??

tchórzem widać jesteś właśnie Ty, bo brak ci odwagi aby zająć stanowisko jak potrzeba!!

ODPOWIEDŹ:

nie karmię trolli

na Forum pojawia się co jakiś czas kolejny cudak, o którym zwykle iinformowany jest Admin - normalnym trybem, czyli na priwa

jeśli trzeba, tacy Forumowicze są usuwani

głównie chodzi o niedozwolone reklamowanie się, ale i o posty niedojrzałych ludków też

ponieważ jednak niektórym osobom ślicznie idzie dyskusja z trollami, czasem moderatorzy pozostawiają taki wątek, wydzielony z "normalnej" dyskusji

jak np.

http://forum.muratordom.pl/szpilki-c-d-rozmowy-guscika-joan-i-innych,t108643.htm

chyba nie bierzecie pod uwagę tego, że moderator, chcąc być obiektywny, MUSIAŁBY czytać ten stek bzdur i przenosić posty do inego wątku

a skoro sobie dyskutujecie we własnym stylu, dyskutujcie sobie nadal, nie wołając na pomoc "starszego brata", kiedy braknie sił na dyskusję

za pamiętnych czasów takiej jednej Forumowiczki całe tematy były kasowane

i było źle - że cenzura, że ubeckie metody itp.

jest zostawione - też jest źle

bo w którymś momencie niektórym brakuje argumentów na brak argumentów rozmówcy

i zaczyna się kołomyjka z gorzkimi żalami do moderatorów

postulowalem swego czasu dział "śmietnik"

na wiekszości forów jest coś takiego

lądowałyby tam tematy do wywalenia, ale nie od razu, tylko np. za tydzień

a w tzw. miedzyczasie "dyskutanci" mogliby się obrzucać inwektywami do woli

"a rusza cię błędnie napisane "naprawdę"??"

nie rusza, tylko śmieszy w powiązaniu z taką wystudiowaną nienaganną manierą językową, którą nazywam 'ą ę' ;)

w moich postach zwykle jest sporo ironii

tylko trzeba to umieć i chcieć dostrzec ;)

Ponury jesteś żałosny i mam odwagę ci to napisać pod własnym nickiem

w tym świecie tak już się przyjęło, że zło jest postrzegane jako dobro, a dobro jako zło

Ponury jesteś kolejnym tego przykładem

na pohybel takim moderatorom!!

dzięki za dobre słowo :lol:

i głęboko współczuję skrzywionego postrzegania świata

ponury,

jesteś żenujący w swoich wypowiedziach

ojej, coś strasznego... :cry:

brak słów po prostu

a zatem

Bądź cicho! Chyba że Twoje słowa więcej są warte niż milczenie ...

;)

Całe szczęście, że chociaż joan z dyskutujących zrozumiała co miał ponury do powiedzenia.

tak, i ma nawet - zupełnie niepotrzebnie - żal do siebie

Nie rozumiem dlaczego dajecie się tak prowokować. House wpadał do wielu wątkow, ale tam gdzie był ignorowany juz nie wracał.

dokładnie

odpowiedzi i dyskusje to karmienie trolla

tyle że zbywania raczej nikt nie wytrzyma

a jeśli odpowie jedna osoba, piszą i inne

obecnie są przyblokowane niektóre przekleństwa, i to nic nie daje

ani post w którym użyto "d..a", "d..ie" bez kropek nie jest czytelny - bo sie zmienia na 'pupa' lub 'no'

a jako że zwykle używane jest w dowcipach, niweczy cały sens

ani nie zapobiega to kropkowaniu czy innym technikom, dzięki czemu i tak można napisać co sie chce

jak np. proostak, tłłuk itp.

DU.PA

o! działa ! 8) :lol: 8)

a w temacie jeszcze - naprawde szkoda ze nie ma takiej opcji "nie pokazuj postow nieprzyjaciol "

by sie wrzucilo (jedni housika inni kogos innego :wink: ) do filtra "nieprzyjaciele" i fajno (no tak tylko co z cytowaniem ?:):):))

Ale skoro nie ma to opcja "nie czytam czyiś postow i nie odpowiadam na zaczepke chocby nie wiem jak korcilo" jest najlepsza.

Ja taka metode stosuje wobec jednej jedynej osoby na tym forum - i ... dziala.

czyli mozna :)