Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ankieta w temacie Trolla

JarekIndeed

Czy chcesz by trwale zablokować Trollowi dostęp do forum  

68 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz by trwale zablokować Trollowi dostęp do forum

Recommended Posts

Tak bardzo zaciąłeś się w udowodnieniu swych tez, że nawet nie zauważasz, że zaczynasz używać argumentów, które sam ganiłeś („nasze forum”, „nam” – tak jakbyś posiadał upoważnienie od większej grupy ludzi). Że powołam się na Twój argument – masz jakieś upoważnienie od szerszej grupy?

"nasze Forum" ? to moje sformulowanie ?

napisalem "w tym naszym, Forumowym środowisku" - tzn. w tym, na którym piszemy i o którym jest mowa; gdzie Forumowicze mają wyrobione zdanie na różne tematy - co widać w ich postach

i to było w kwestii 'środowiska', a nie "naszości" ;)

i nie ja podjąłem temat krycia się za nowym nickiem, tylko był wywołany już na poprzedniej stronie

aha, zwrotu "nam" też nie użyłem ani razu, więc nie kłam

„niektórzy nic nie rozumieją” – cóż… to chyba Twój problem a nie ich. To Ty powinieneś być zainteresowany tym by w sposób zrozumiały się wypowiadać a nie inni by odgadywać Twoje intencje. Kilka osób odgadło a co można powiedzieć o tych wszystkich, którzy czytali i nie zrozumieli? Zobacz na statystyki ilości wglądów do tego tematu.

raczej więcej osób odgadło, sądząc po wpisach

a jeśli idzie o niepiszących tutaj, nie można określić, czy pojęli czy nie - żaden to argument

Zaawansowane możliwości – nie czytasz tego co piszę. Zdaję sobie sprawę, że dla Ciebie jedynym źródłem wiedzy o tym jak działa forum jest to forum. Niemniej ktoś inny może mieć doświadczenia odmienne. Zapewniam Cię, że na wielu forach poza moderatorami przypisanymi do wątków są także moderatorzy wyższego szczebla i wcale nie muszą być aż administratorami.

wypowiadam się na temat tego Forum, a nie innych forów i ich możliwości

pisząc słowa [wytłuszczenia moje]

Jeśli wynik ankiety na to wskazywał będzie to przekażemy do moderatorów prośbę by gościa zablokować trwale włącznie z zablokowaniem IP. Jeśli zarejestruje się pod innym nickiem to powołując się na tą ankietę będzie blokowany bezzwłocznie.

Nie muszę chyba dodawać, że moderatorzy mają dostęp do logów i są w stanie wykryć wszelkie próby "rasowania" ankiety przez oddawanie wielu głosów przez tą samą osobę (nawet jeśli ma rózne nicki).

miałeś na celu albo wykazanie się bufonadą, albo pozowanie na kogoś, kim nie jesteś

co dość mocno wypunktowali Forumowicze w postach zawartych w tym wątku

Mam do Ciebie prośbę – przestań się proszę wypowiadać na tematy techniczne forów w mentorskim tonie, szczególnie jak prezentujesz wiedzę lokalną. Nie wiem jakie związki z informatyką Ty masz, ale zapewniam Cię, że jaz mam z nią zdecydowanie wiele do czynienia i to od dość długiego czasu. W związku z tym temat możliwości technicznych tego forum uważam za zamknięty.

:lol:

nie wypowiadam sie na temat możliwości technicznych INNYCH forów :lol:

a jeśli wiesz, jak to co postulowałeś przy zakładaniu tego tematu wprowadzić w życie, masz w tym wątku namiary na Admina

na pewno to najlepsza droga do wykazania się wiedzą informatyczną

Nie polemizowałbym z Tobą gdyby nie fakt, że zamiast stać na straży porządku na forum zwyczajnie polemizujesz z kimś, kto nie zrówna Cię z błotem. Nawet nie chcę myśleć o tym jak sponiewierałby Cię Troll gdyby miał wiedzę informatyczną. Naprawdę tak bardzo się obawiasz starcia z kimś, pokroju Trolla, iż zamiast stanąć murem za kulturą na forum czepiasz się ludzi, którzy się o nią upominają i zamiast przyjąć, że się wygłupiłeś przepraszając lub zwyczajnie milknąć to brniesz pokazując, że sam nie wiesz o co Ci chodzi.

nie spychaj mnie do roli li tylko moderatora

jestem przede wszystkim forumowiczem - jak każdy tutaj - i jak każdy mam prawo do wyrażania własnego zdania

co do trolla, nie dyskutuję z nim - dawno temu przekonałem się, że szkoda czasu

a dla trolla dyskusja z nim to jest wlaśnie to, czego szuka

zgłaszam każdego trolla do Admina i nie zamierzam z nikim takim dyskutować

nie dlatego, że się obawiam :lol:, tylko dlatego, że nie lubię tracić bezproduktywnie czasu

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wybacz, ale "ktoś coś gdzieś wykazał" to nie jest dla mnie argument.

"Większość zrozumiała" - to znaczy ile osób z tych co odwiedziły wątek? 5%? 50%

Twój wiek powinien wskazywać na to, że potrafisz używać rzeczowych argumentów a nie trollo-mowy. O ile z nim mogłem popolemizować by pokazać jak płytki jest, to Ty sam powinieneś sobie radzić ze swoimi emocjami, szczególnie, że jako moderator powinieneś świecić rozsądkiem i wyważeniem...

Z dalszymi Twoimi postami równie mało wnoszącymi nie będę już polemizował bo szkoda mi czasu.

Niech sobie obserwatorzy ocenią jakość merytoryczną naszej wymiany.

zawsze można stworzyć kolejną ankietę, np kto ma mocniejsze argumenty- ponury czy jarek :lol: :wink:

to jest wyjątkowo żenujący sposób na nabijanie sobie postów ;)

Znam bardziej zenujący sposob 8) , ale to tylko dla wtajemniczonego zenujacego towarzystwa 8) :wink:

proszę sie nie chichrać, to poważna sprawa

;)

zawsze można stworzyć kolejną ankietę, np kto ma mocniejsze argumenty- ponury czy jarek :lol: :wink:

Znam bardziej zenujący sposob 8) , ale to tylko dla wtajemniczonego zenujacego towarzystwa 8) :wink:

tak, słyszałem o tej sekcie

to tam gdzie nie ma grzecznych dziewczynek :(

a propos blokowania pewnych słów [było o tym na 1 stronie]

na jednym z forów tak wygląda informacja o przesluchaniu:

"Właśnie przesłu@@@ę"

:D

proszę sie nie chichrać, to poważna sprawa

;)

tak, słyszałem o tej sekcie

to tam gdzie nie ma grzecznych dziewczynek :(

Jak to nie ma :o Tylko grzeczne tam są :D

Co to za forum jest :roll:

pochichrać się nie można :D

można, byle nie z poważnych spraw ;)

ponury, a po co Ty po innych forach chodzisz :p

no chyba, że rozbijasz układy brzydkopiszących, niegrzecznych dziewczynek 8) :wink:

taaaa

nie dość, że ponury, to jeszcze antydziewczynkowy, do tego rozbijaka

muszę chyba zatrudnić jakiegoś speca od PR :roll:

Jak to nie ma :o Tylko grzeczne tam są :D

już ja Was znam :-?

minki niewiniątek dla zmylenia przeciwnika 8)

To jest potwarz i kalumnia. :lol:

nie, na twarzach nie ma żadnych kalkomanii.. :roll:

przynajmniej nie widać tego na twarzach w wątku o, pardon, gębach ;)

My bardzo grzeczne jesteśmy i komunikatywne. 8)

komunikatywne na pewno 8)

niemniej Verunia w zdecydowany sposób odcięła się od grzeczności :-?

Proszę się wytłumaczyć z takiego oczerniania. :D

słuchałem "Paint it black" Stonesów, a ony, te stonesy, to szatany som :oops:

Ponury, wiesz co :roll:

weź Ty się tego ten tego :D

:o

uczesz ? umyj ?

aaaa, odparabol ? dooobra, już :D

a we wspomnanym wątku brakuje jakiejś gęby.......

niech pomyślę...................TWOJEJ 8) :wink:

wklejałem kilka razy, ale natychmiast wtedy Forum ma critical error

w trosce o Krajowy System Informatyczny obiecałem więcej tego nie robić :-?

nie chciał innych gęb zakasować. Jest nieprzyzwoicie przystojny i zarazem męski :D

mrrrrrrrr.............................. 8)

hm... mam nadzieję, że mruczenie nie jest z akcentem na "nieprzyzwoicie" 8)

Majka, chyba musimy porozmawiać :roll: