joaz 24.09.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Tak sobie ostatnio spacerując po mojej wsi, myślałam nad tym czy tylko dla mnie jest zaskoczeniem wygląd lub wykończenie niektórych posesji. Czy nie macie wrażenia, że niektórzy przesadzają. Bo tak jak u nas wieś ok. 30 km od większego miasta, taka przaśna i swojska z drewnianymi sztachetkami w płotach i malwami w ogródkach- a tu z nienacka wyrasta rezydencja z płotem z trwertynową oblicówką. Aż z daleka w oczy bije bogactwem. A jak to jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 24.09.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Nie zwracam uwagi na to jaki dom zbudował sąsiad, każdy buduje taki jaki mu się podoba http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gifinteresuje mnie raczej jakim ten sąsiad jest człowiekiem.Mam przyjemność mieć 3 sąsiadów:1. Super, sama życzliwość i chęć pomocy w miarę możliwości, dziękuję losowi za tych sąsiadów.2. Nie wiem, nie znam. Jestem na budowie prawie codziennie od maja, wymieniamy ukłony jeśli już nie mogą tego uniknąć.3. Szkoda słów http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 24.09.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Co do urody lub "nieurody" domów trudno dyskutować - de gustibus... A co do mozliwości finansowych tym bardziej. Okolice wiejskie też się stopniowo zamienają w miejskie, więc i domy coraz bardziej zmieniają charakter. A wygląd i poziom finansowy domu nie do końca świadczy o człowieku i nie powinien być w ocenie ludzi najważniejszy - jak w dowcipie "Nie ważne kto jakiego ma - ważne, żeby był dobry człowiek..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 24.09.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 elewacją na przeciwko domu mojej kuzynki, wyrósł intensywnie niebieski dom niebieściutki dach z niebieściutką elewacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 24.09.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 A ja myslę, że dom powinien pasowac do otoczenia.I zwracam uwagę na to co jest w pobliżu mojego domu. Bardzo ładnie wyglądają osiedla donków, które są podobne do siebie...a nie każdy z innej parafii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 25.09.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 No właśnie, ale moja kuzynka zamieszkuje już parę lat, a sąsiedzi z niebieskiego domu dopiero się wybudowali, więc trudno było przewidzieć na jaki dom będzie widok przez okno w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrys 25.09.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Witam Mam 2 sąsiadów. 1. teście - OK 2. sąsiad - szkoda gadać Miedzy "sąsaid" nie ma ogrodzenia jeszcze, jest tylko płot prowizoryczny z siatki jaka mi zostala z budowy jeszce. zagrtodziłem żeby ich psy mi nie chodziły poi dziąłce,. Wyobraźcie sobie ludzka ciekawość. Żona sąsiada (sąsiadkla) np. grabi sobie coś na podwórku u siebie i cały czas patrzy co dzieje się u nas . Właśnie przyjechali do nas znajomi i przez czas jaki oni byli una s cały czas ona zgrabiała coś, trudno powiedzić co. Znajomi pojechali=koniec grabienia. Obok ogrodzenia maja taki tam stoliczek i krzesełka z PCv. siedza tam zawsze gdy my jesteśmy na zew i słyuchaj co się mówi u nas. Takich mam sąsiadów. Szkoda gadać pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 25.09.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Miedzy "sąsaid" nie ma ogrodzenia jeszcze, jest tylko płot prowizoryczny z siatki jaka mi zostala z budowy jeszce. zagrtodziłem żeby ich psy mi nie chodziły poi dziąłce,. Wyobraźcie sobie ludzka ciekawość. Żona sąsiada (sąsiadkla) np. grabi sobie coś na podwórku u siebie i cały czas patrzy co dzieje się u nas . Właśnie przyjechali do nas znajomi i przez czas jaki oni byli una s cały czas ona zgrabiała coś, trudno powiedzić co. Znajomi pojechali=koniec grabienia. Obok ogrodzenia maja taki tam stoliczek i krzesełka z PCv. siedza tam zawsze gdy my jesteśmy na zew i słyuchaj co się mówi u nas. może nie mają telewizora i jesteście dla nich rozrywką? albo może radio macie za cicho i dlatego lokują się tak blisko? trzeba podgłośnić, wtedy się odsuną http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif albo nagrywają? http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrys 25.09.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 trudno powiedzieć... A tak naprawde to są takie plociuchy, ze aż strach dlatego się interesują moim życiem. Co za ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.09.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 otwartoscia. az dziw bierze ze w tych czasach i zaraz przed wyborami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 25.09.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 A mój zaskoczył mnie tym, ze wyraził zgodę na postawienie naszego garażu na granicy jego działki. Bezinteresownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 25.09.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 A mój zaskoczył mnie tym, ze wyraził zgodę na postawienie naszego garażu na granicy jego działki. Bezinteresownie. A masz to na piśmie? Jeśli nie, to może przyjśc taki czas, że garaż będzie trzeba rozebrać. Dzisiaj sąsiad uprzejmy, ale kto wie co będzie jutro? Oby nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 26.09.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Oczywiście, że mam to na piśmie. Bez tego nie dostałabym pozwolenia na budowę. A garaż już stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 26.09.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Nasz jedenz z sąsiadów postawił sobie beznadziajne, betonowe ogrodzenie. Jeszcze nic nie buduje, ale wygląda to jak obóz koncentracyjny. Ohyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.09.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 elewacją na przeciwko domu mojej kuzynki, wyrósł intensywnie niebieski dom niebieściutki dach z niebieściutką elewacją Może zamieszka tam sympatyczny wielki niedźwiedź z resztą towarzystwa? http://www.cyfraplus.pl/ms_galeria/fotobase/17387_b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniss 27.09.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 moooże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGI I JARO 02.10.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Ja też mam płot betonowy i zaskakują mnie tacy sąsiedzi jak czandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 03.10.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 ...życzliwością...elektrownia uczyła nas "cierpliwości" dość długo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 03.10.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 sąsiadów mam w takim układzie jak canna, czyli pełen rozkład. Ostatnio sąsiadka, która nie dba o dom i ma np. stare wypaczone okna z odłażącą płatami farbą zamontowała sobie wielki klimatyzator aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.10.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Życzliwością. Ostatnio kolejny sąsiad wyraził zgodę na przekopanie mu ziemi. A to jaki ma wygląd domu wogle mnie nie interesuje. Tak jak i ja nie zamierzam przy wyborze koloru elewacji patrzeć, czy czasem wokół się ona komuś nie spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts