Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym zaskakują Was sąsiedzi?

Recommended Posts

Tak sobie ostatnio spacerując po mojej wsi, myślałam nad tym czy tylko dla mnie jest zaskoczeniem wygląd lub wykończenie niektórych posesji. Czy nie macie wrażenia, że niektórzy przesadzają. Bo tak jak u nas wieś ok. 30 km od większego miasta, taka przaśna i swojska z drewnianymi sztachetkami w płotach i malwami w ogródkach- a tu z nienacka wyrasta rezydencja z płotem z trwertynową oblicówką. Aż z daleka w oczy bije bogactwem. A jak to jest u Was?

• Odpowiedzi 115
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie zwracam uwagi na to jaki dom zbudował sąsiad, każdy buduje taki jaki mu się podoba http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

interesuje mnie raczej jakim ten sąsiad jest człowiekiem.

Mam przyjemność mieć 3 sąsiadów:

1. Super, sama życzliwość i chęć pomocy w miarę możliwości, dziękuję losowi za tych sąsiadów.

2. Nie wiem, nie znam. Jestem na budowie prawie codziennie od maja, wymieniamy ukłony jeśli już nie mogą tego uniknąć.

3. Szkoda słów http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_evil.gif

Co do urody lub "nieurody" domów trudno dyskutować - de gustibus...

A co do mozliwości finansowych tym bardziej.

Okolice wiejskie też się stopniowo zamienają w miejskie, więc i domy coraz bardziej zmieniają charakter.

A wygląd i poziom finansowy domu nie do końca świadczy o człowieku i nie powinien być w ocenie ludzi najważniejszy - jak w dowcipie "Nie ważne kto jakiego ma - ważne, żeby był dobry człowiek..." :wink:

Witam

Mam 2 sąsiadów.

1. teście - OK

2. sąsiad - szkoda gadać

Miedzy "sąsaid" nie ma ogrodzenia jeszcze, jest tylko płot prowizoryczny z siatki jaka mi zostala z budowy jeszce. zagrtodziłem żeby ich psy mi nie chodziły poi dziąłce,.

Wyobraźcie sobie ludzka ciekawość. Żona sąsiada (sąsiadkla) np. grabi sobie coś na podwórku u siebie i cały czas patrzy co dzieje się u nas . Właśnie przyjechali do nas znajomi i przez czas jaki oni byli una s cały czas ona zgrabiała coś, trudno powiedzić co. Znajomi pojechali=koniec grabienia.

Obok ogrodzenia maja taki tam stoliczek i krzesełka z PCv. siedza tam zawsze gdy my jesteśmy na zew i słyuchaj co się mówi u nas.

Takich mam sąsiadów. Szkoda gadać

pozdrawiam.

Miedzy "sąsaid" nie ma ogrodzenia jeszcze, jest tylko płot prowizoryczny z siatki jaka mi zostala z budowy jeszce. zagrtodziłem żeby ich psy mi nie chodziły poi dziąłce,.

Wyobraźcie sobie ludzka ciekawość. Żona sąsiada (sąsiadkla) np. grabi sobie coś na podwórku u siebie i cały czas patrzy co dzieje się u nas . Właśnie przyjechali do nas znajomi i przez czas jaki oni byli una s cały czas ona zgrabiała coś, trudno powiedzić co. Znajomi pojechali=koniec grabienia.

Obok ogrodzenia maja taki tam stoliczek i krzesełka z PCv. siedza tam zawsze gdy my jesteśmy na zew i słyuchaj co się mówi u nas.

może nie mają telewizora i jesteście dla nich rozrywką?

albo

może radio macie za cicho i dlatego lokują się tak blisko? trzeba podgłośnić, wtedy się odsuną http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

albo

nagrywają? http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_eek.gif