irulka 08.08.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam! mam pytanie dotyczace orzecha laskowego Kupiłam w tamtym roku sadzonkę około 1 metra wysokości,drzewko miało kilka orzeszków ,jednak w tym roku nic nie widzę,żadnych zalążków orzecha Może są jakies specjalne zalecenia,co do uprawy...słyszałam ,że orzech.ów moge sie spodziweac dopiero po kilku latach,ale skoro były w tamtym roku... Prosze o odpowiedz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 08.08.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Poczytaj to: http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=1730 I może było nowy wątek... i nie odgrzebywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selfmade man 31.03.2013 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Ja siekierą dziabałem w zamarzniętą glebę , był to miesiąc marzec , w szczelinę wrzucałem orzeszek , zasiałem tak spory kawał gruntu , mam nadzieję że coś ujrzę , mam nadzieję że coś kiedyś pogryzę Orzeszki leżały cała zimę na dworze w woreczku pod okapem , gdzieś czytałem o orzechach włoskich coby dobrze było jakby leżały w wilgotnym piasku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 W naturze leszczyna się tak rozmnaża (zrzuca orzeczy, które mogą wykiełkować), ale siewki nie musza odziedziczyć cech rośliny matecznej, która wydała owoc. Tak samo jak ładna kobieta nie musi urodzić ładnej córki jeśli ojciec ładny nie był Trzeba byłoby kobietę sklonować. Rozmnażanie wegetatywne (czyli ukorzenianie sadzonek pobranych od rośliny matecznej) to takie "klonowanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.04.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Rany Julek... na cholerę odkopaliście tą archeologiczną pyskówę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.04.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 może dla pokory nowych użytkowników? Nie znałam tego i myślałam, że padnę ze smiechu, gdy koleś zaczął podważać wiedzę Pinusa. Wątek w sam raz na prima aprilis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts