PaulinaPawe 01.10.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 na gorze będzie wanna, na dole prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 05.10.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 u nas na dole prysznic, na górze wanna pozdrawiam, smoczyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 05.10.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 myślę, że w takim"gościnnym" wc wystarczy kibelek i umywalka -zawsze łatwiej zachować porządek -jak jest wanna czy kabina to zawsze są też jakieś inne rzeczy -szampony, kosmetyki, ręczniki, suszarki, golarki itd -a tego goście nie muszą oglądać Możesz mieć problem z kąpielą podczas jakiejś awarii i obniżonego ciśnienia wody, na pięterko nie pociągnie Jeśli to będzie sytuacja awaryjna to pół biedy. Ale może się zdażyć taka sytuacja permanentna: wybuduje ci się sporo sąsiadów, podłączy się wielu odbiorców wody, zbyt małe przekroje rur i stały problem z ciśnieniem. Zanim się dostawca wody zbierze z inwestycją, kilka sezonów szczególnie w lecie masz z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 05.10.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 myślę, że w takim"gościnnym" wc wystarczy kibelek i umywalka -zawsze łatwiej zachować porządek -jak jest wanna czy kabina to zawsze są też jakieś inne rzeczy -szampony, kosmetyki, ręczniki, suszarki, golarki itd -a tego goście nie muszą oglądać Możesz mieć problem z kąpielą podczas jakiejś awarii i obniżonego ciśnienia wody, na pięterko nie pociągnie Jeśli to będzie sytuacja awaryjna to pół biedy. Ale może się zdażyć taka sytuacja permanentna: wybuduje ci się sporo sąsiadów, podłączy się wielu odbiorców wody, zbyt małe przekroje rur i stały problem z ciśnieniem. Zanim się dostawca wody zbierze z inwestycją, kilka sezonów szczególnie w lecie masz z głowy. Lili -nie wybudują się -bo już są z wszystkich stron . A miejsca po prostu nie mam -kibelek na parterze ma 1m szerokości i 2,20m długości i są w nim jeszcze drzwi do kotłowni-nawet minikabinka nie wejdzie. A prysznic w kotłowni odpada- będzie tam zasobnik na 300l (pod solary, kocioł i kominek wodny)-z tego względu wody do kąpieli nigdy nie zabraknie , kocioł gazowy, pompy i naczynia wzbiorcze do kominka wodnego, pralka i odkurzacz centralny http://www.projekty.z500.pl/projekty/45/rzuty/z45_rzut1_0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 05.10.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 kachna18 trzymam kciuki Miałam na myśli nie najbliższych sąsiadów, tylko wszystkich, którzy mogą się kiedyś wybudować w bliższej i dalszej okolicykolicy, po drodze "rury" czy też przynależąc pod to same ujęcie wody (to czasem jest kilka wsi). Wiem, bo to przeżyłam osobiście. Jak nie masz miejsca to cudu nie wymyślisz i trudno. Ale zasobnik 300l nie zabezpiecza ci dostawy wody, gdy jest awaria. Podciśnienie w zbiorniku działa tak, że aby ze zbiornika coś wyleciało, to równocześnie musi wlatywać. Jak masz odcięty dopływ wody to z zasobnika nic nie wylejesz, chyba że awaryjnie przez zawór bezpieczeństwa, ale raczej się w tym nie wykąpiesz. Spróbuj zakręcić zawór główny i nalać sobie wody z zasobnika. Słuchaj, a tę powierzchnię pod schodami to masz tak jak w projekcie? zamurowaną i niewykorzystaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 05.10.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Nie Wybiliśmy tą ściankę i pod schodami powstał mały schowek, ale tam jest niziutko -ok 120cm. Ale zawsze się przyda dodatkowy kącik- a w salonie to tylko kurz by się tam zbierał. Z salonu jest widoczna "dziura" pod tym biegiem bliżej okna (nie mamy tej ściany działowej między schodami a salonem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 05.10.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 nono, też mam schoweczek, świetny na mopa, dlatego się dopytywałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 05.10.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Ja będę miał w łazience gościnnej kabinę a w prywatnej kabinę i wannę. Obie na parterze zero schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 05.10.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 W dolnej prysznic, w górnej prysznic + wanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 08.10.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam. Mam w projekcie dwie łazienki tej samej wielkości, jedna na górze i jedna na dole. I mam pytanie: w której łazience dalibyście wannę,a w której prysznic? Ja mam dylemat, choć wolałbym chyba jednak wannę na górze. Jakie jest wasze zdanie? Plan jest taki: - parter: prysznic - piętro: prysznic+wanna, chyba że będzie krucho z kasą, to tylko wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 09.10.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 dół prysznic góra wanna + prysznic dokładnie tak samo Ja też tak mam . tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 11.10.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Idealne rozwiązanie to: góra - wanna + prysznic dół - prysznic (w sumie dla gości) I tak się postaram zrobić u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
villemo1656 15.11.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 dół- prysznic góra- wanna widze ze standardowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Badija 15.11.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 W poprzednim domu:dół - prysznicgóra - wanna Dyskusja nad wanną/prysznicem w projektowanym domu: Mąż, argument prierwszy: w wannie można od czasu do czasu powylegiwać sięJa: przecież nie ma często nawet czasu na prysznicMąż: ale kiedyś będzie więcej czasuJa: do wanny niewygodnie się włazi i wyłazi, nam nie potrzebna, a dzieciaki jak sie zaczną chlapać w wannie, to będę tylko miała więcej roboty ze sprzątaniemMąż: to trzeba wannę i prysznic, wanny można na początku nie wstawiaćJa: skoro można nie wstawiać, to jest nie potrzebnaMąż: w wannie można pranie namoczyćJa: mozna je namoczyć także w brodzikuMąż: ale ja chcę mieć wannę. Chyba ostatni argument przesądzi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 15.11.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Na dole wanna i prysznic w łazience obok sypialni rodziców. Na górze dla dziecui tylko wanna i parawan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 17.11.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Z praktyki mojej wynika tak. Z prysznica korzysta się zdecydowanie częściej czyli najlepiej jak będa 2 kabiny. Natomiast z wanny od czsu do casu i po to aby sie zrelaksować - czyli tam gdzie jest spokojniej i nikt gitary nie będzie zawracał. Jeśli wanna kiedyś tam lub od razu ma mieć hydromasaż to obok musi być kabina prysznicowa. Do wanny z hydro. nie wchodzi sie brudny. Najpierw prysznic a potem na bąbelki i hydromasaż.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 18.11.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 U mnie będzie wanna i prysznic na górze oraz na dole prysznic obowiązkowo, gdyż wolałabym, aby goście nie musieli korzystać z górnej łazienki, by wziąć kąpiel. I o to chodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkan 18.11.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 W moim domu są dwie łazienki i jedno WC. W łazience na górze będzie i wanna i prysznic, a w łazience na dole tylko prysznic. Dodam, że do łazienki na parterze wchodzi się z sypialni, tak więc będzie używana praktycznie tylko przez mnie i męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 22.11.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 w łązience na dole prysznic, w łazience na górze - wanna. W projekcie mieliśmy w łazience na górze wannę i prysznic, ale zrezygnowaliśmy z kabiny - łazienka zrobiłaby się z nią nieco przyciasna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
..MD.. 01.12.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 tak samo na dole prysznic, na górze wanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts