rafallogi 28.09.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam,Dodatkowe składki opłacane są w PZU " pogodna jesień", czy "złota jesień".Czy można z tego zrezygnować i odebrać uskładane w ten sposób pieniążki?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Przeczytaj umowę bo tam w niej jest jasno napisane co się dzieje gdy rezygnujesz z III filaru.Jest to składka dobrowolna więc bez problemów wycofasz swoje wkłady pod warunkiem ,że spełniasz warunek który jasno mówi o okresie "bytności"w/w filarze.Nie wiem! rok,dwa,trzy......Po którymś z tych czasów następuje wypłata i tyle.W liście rocznicowym masz wszystko napisane.Ile,kiedy i dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 28.09.2007 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Chodzi o panią sąsiadkę, która nie radzi sobie w takich sprawach, natomiast systematycznie płaci składki miesięczne takie jakieś nijakie pod względem kwot (25zł.). To jej wola, chęć wycofania się z tego.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Chodzi o panią sąsiadkę, która nie radzi sobie w takich sprawach, natomiast systematycznie płaci składki miesięczne takie jakieś nijakie pod względem kwot (25zł.). To jej wola, chęć wycofania się z tego. Pozdrawiam. No to ja pozdrów i ucałuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 01.10.2007 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Chodzi o panią sąsiadkę, która nie radzi sobie w takich sprawach, natomiast systematycznie płaci składki miesięczne takie jakieś nijakie pod względem kwot (25zł.). To jej wola, chęć wycofania się z tego. Pozdrawiam. No to ja pozdrów i ucałuj. Nie gustuje w starszych paniach, ale dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 01.10.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 to może chociaż w czółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 06.10.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Przerabialiśmy ten temat 2 lata temu gdy kupowaliśmy działkę i potrzebna była kasa. Też pzu III filar (porażka). Przez kilka lat mąż płacił miesięcznie po ponad 100 zł, wycofać można było tylko część, tak jak wynikało z regulaminu. Ale dzięki temu mamy coś więcej niż tylko 36 m2 na 10p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 10.10.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Sam się niedawno wycofywałem z CU. Z perturbacjami ,ale ponieważ wymieniana korespondencja była górnolotna dostałem żądaną kwotę. Na co należy zwrócić uwagę:1) na wymagany termin zgłoszenia wypowiedzenia umowy,2) na wysyłkę na czas (tak by wpłynęło przed terminem 1),3) na podpis pod pismem/wezwaeniem,4) na dokładne podanie nr. konta, gdzie przelać kwotę. to tak pokrótce. Jakby coś nie chcieli wyjaśnić na piśmie w razie rozbieżności to zawsze można siezwrócić do Rzecznika Ubezpieczownych czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 11.10.2007 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 W imieniu pani sąsiadki serdecznie dzxiękuję. Najgorsze, że ona nie ma żadnego regulaminu (twierdzi, że nie dostała), aczkolwiek zestawienia roczne dostaje z PZU. I tak dzięki Wam dostałem buziaka od pani sąsiadki za pomoc Tak więc nie ja ją a ona mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts