Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Walka na emotki - runda I - Fire Fox vs Internet Exp. :):):)

zielonooka

Recommended Posts

No moze ja głupia jestem i rozwiazanie jest b. proste ale go nie znam :) :D

frapuje mnie od jakiegos czasu taki "problem".

Otóż...

Uzywam ja sobie 2ch przegladarek - FF (FireFoxa) i IE (Internet Expl.)

Kiedys tylko IE potem powolutku i z "pewna niesmialoscia" FF i wlasciwie teraz wylacznie FF a IE tylko w pracy (bo tylko taka jest) lub jak czasami z przyzwyczajenia jescze mi sie w niego "kliknie".

FF jest lepszy, fajniejszy, i takie tam bla bla bla..., wiadomo ....

Ale ma jedna rzecz - wystepujaca wlasnie na Forum Muratora - ktora mnie delikatnie mowiac drażni.

Pisze sobie jakis tekst w okienku pisania tekstow tu na forum - i wstawiam bużki (te co sa po lewej stronie) - w tekscie nie wyslanym pojawiaja sie one oczywioscie jako np. : wink : : lol : : oops : itp. (dopiero po wyslaniu robi sie z nich "buzka")

I tu zauwazylam dziwna rzecz - w IE buzka wtawia sie w tym miejscu gdzie jest kursor, w FF tylko i wylacznie na koncu pisanego tekstu!

I mnie to wkurza !

Czasami jest tak ze wstawiam te buzki w trakcie pisania tekstu na biezaco a czasami po napisaniu i przeczytaniu uznaje ze jeszcze gdzies tam w srodku jakis umieszek by sie przydal. No i np. ustawiam sobie kursor po pierwszym zdaniu - naciskam usmiechnieta bużke a tu FF uparcie mi ta buzke ładuje na koniec tekstu. Zawsze! I musze ja albo kopiowac i wklejac tam gdzie chce, albo "przeciagac" kursorem co jest niewygodne i czesto "upuszczam" gdzies w srodku slowa bo mi sie reka omsknie , albo wpisuje recznie te 2 czy trzy ktore pamietam "jak sie je pisze" .

Problem blachy ale mnie zastanawia czemu tak jest (bo to przeciez nielogiczne- buzka ma byc tam gdzie kursor!!!) i czemu IE takich rzeczy mi nie robi ???

dziekuje :)

:D :D :) 8) :D :):):):) (a tu na koncu wszystkie emotki i usmieszki jakie mialy sie znalesc w tekscie powyzej :):):)

Zielonooka, może Cię pocieszę,

ale mam to samo, i te same odczucia co Ty. :D

Grzegorz, a co to jest, i gdzie tego szukać?

Zmień na Maxthon działa na IE blokuje reklamy --JEST LEPSZY 8)

hmmm do mnie w tych tematach jak do glupka prosze mowic.... co mam zmienic? FF? IE???

Ja nie chce nic zmieniac! ja chce FF z mozliwoscia wstawiania buziek tam gdzie mi kursor miga

Tomek - tez tak masz? :o

Zielonooka - też tak jak Ty używałam tylko IE. Potem, tak jak Ty "przesiadłaś się" na FF, tak ja "przesiadłam się" na Operę. Fajna jest i legalna, i darmowa, można ściągać z ich stronki. Może spróbujesz? Porzuciłam FF dla Opery (to była tylko chwila zapomnienia... :lol: ) i nie żałuję. Emotki są tam, gdzie powinny być, a ja mam legalną free najszybszą z przeglądarek. :D

Zielonooka - też tak jak Ty używałam tylko IE. Potem, tak jak Ty "przesiadłaś się" na FF, tak ja "przesiadłam się" na Operę. Fajna jest i legalna, i darmowa, można ściągać z ich stronki. Może spróbujesz? Porzuciłam FF dla Opery (to była tylko chwila zapomnienia... :lol: ) i nie żałuję. Emotki są tam, gdzie powinny być, a ja mam legalną free najszybszą z przeglądarek. :D

nie chce Opery, znam opere, nie lubie opery , wkurza mnie opera :lol:

ja chce FF z emotkami na koncu kursora!!!!! :evil: :lol: :lol:

chyba musiałby ktoś władny pogmerać w oprogramowaniu FM

swoją drogą, przy tzw. okazji gmerania w forumowych możliwościach FF, może udałoby się

* przywrócić zbiorcze zarządzanie w skrzynce priwów w IE

* zamienić opis folderów "Wysłane" z "Do wysłania" :roll:

* no i coś zrobić z wyszukiwarką

to tak ogólnie, te 3 rzeczy

z całą resztą da się jakoś żyć ;)

a emotki - ja wpisuję ręcznie ;)

poza

:lol:

:oops:

:cry:

:evil:

:roll:

wszystkie inne są 2,3-znakowe

aha, :wink: = ;)

zawsze to szybciej niż przełożyć łapę z klawiatury na myszę, najechać, kliknąć itp.

PS: w tym poście wyłączono uśmieszki, widać je tak jak są pisane :p

ja musze sprawdzic jak to wyglada na innych forach np miau - bo sa podobne z wygladu i sposobie "uzytkowania" :) a tak to bede wpisywac te buzki albo przeciagac

ps. naparwde probowalam sie przekonac do Opery ale ona juz w ogole robi cyrki z FM - byc moze to moja wina bo cos poprzestawialam ale .... po wyczyszczeniu cookies wyglada to dobrze a z czasem... w emblematach np. pojawiaja sie dziwne obrazki jak gdyby przenienione z netu z innych stron (rozwalaja strone i na pewno nie sa tymi ktore wstawili forumowicze ) :)

moze nawet zainstaluje Opere i zrobie pront strony Muratora - "zabawnie" toto wyglda :-?

zależy kiedy korzystałaś z Opery

jeśli dawno, to teraz jest to zupełnie inna przeglądarka ;)

w Operze dobrze jest parę rzeczy zdefiniować

na koniec sesji zawsze klikam Narzędzia > Wyczyść historię przeglądania

gdzie w "Szczególy" mam zaznaczone wszystko

to można ustawic po swojemu

np. modemowcom moze się przyda pozostawienie zawartości pamięci podręcznej

a co do emotek, przeskoczyłem po kilkunastu stronach znalezionych w google

słowa chyba były takie: emotikon kursor phpbb końcu OR koniec

- i tam były m.in. informacje, że na niektórych forach po upgrade'ach było OK, inni się skarżyli, że nie jest OK

ot, ludziom nie dogodzisz ;)

Zmień na Maxthon działa na IE blokuje reklamy --JEST LEPSZY 8)

hmmm do mnie w tych tematach jak do glupka prosze mowic.... co mam zmienic? FF? IE???

Grzegorz, a co to jest, i gdzie tego szukać?

Maxthon to nakładka na IE

http://pl.wikipedia.org/wiki/Maxthon

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=510&t=67

jest i forum Maxthonowców ;)

http://forum.maxthonpl.net/