zielonooka 30.09.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 No moze ja głupia jestem i rozwiazanie jest b. proste ale go nie znam frapuje mnie od jakiegos czasu taki "problem". Otóż... Uzywam ja sobie 2ch przegladarek - FF (FireFoxa) i IE (Internet Expl.) Kiedys tylko IE potem powolutku i z "pewna niesmialoscia" FF i wlasciwie teraz wylacznie FF a IE tylko w pracy (bo tylko taka jest) lub jak czasami z przyzwyczajenia jescze mi sie w niego "kliknie". FF jest lepszy, fajniejszy, i takie tam bla bla bla..., wiadomo .... Ale ma jedna rzecz - wystepujaca wlasnie na Forum Muratora - ktora mnie delikatnie mowiac drażni. Pisze sobie jakis tekst w okienku pisania tekstow tu na forum - i wstawiam bużki (te co sa po lewej stronie) - w tekscie nie wyslanym pojawiaja sie one oczywioscie jako np. : wink : : lol : : oops : itp. (dopiero po wyslaniu robi sie z nich "buzka") I tu zauwazylam dziwna rzecz - w IE buzka wtawia sie w tym miejscu gdzie jest kursor, w FF tylko i wylacznie na koncu pisanego tekstu! I mnie to wkurza ! Czasami jest tak ze wstawiam te buzki w trakcie pisania tekstu na biezaco a czasami po napisaniu i przeczytaniu uznaje ze jeszcze gdzies tam w srodku jakis umieszek by sie przydal. No i np. ustawiam sobie kursor po pierwszym zdaniu - naciskam usmiechnieta bużke a tu FF uparcie mi ta buzke ładuje na koniec tekstu. Zawsze! I musze ja albo kopiowac i wklejac tam gdzie chce, albo "przeciagac" kursorem co jest niewygodne i czesto "upuszczam" gdzies w srodku slowa bo mi sie reka omsknie , albo wpisuje recznie te 2 czy trzy ktore pamietam "jak sie je pisze" . Problem blachy ale mnie zastanawia czemu tak jest (bo to przeciez nielogiczne- buzka ma byc tam gdzie kursor!!!) i czemu IE takich rzeczy mi nie robi ??? dziekuje :):) (a tu na koncu wszystkie emotki i usmieszki jakie mialy sie znalesc w tekscie powyzej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.09.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Zielonooka, może Cię pocieszę, ale mam to samo, i te same odczucia co Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 30.09.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Zmień na Maxthon działa na IE blokuje reklamy --JEST LEPSZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.09.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Grzegorz, a co to jest, i gdzie tego szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 01.10.2007 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Zmień na Maxthon działa na IE blokuje reklamy --JEST LEPSZY hmmm do mnie w tych tematach jak do glupka prosze mowic.... co mam zmienic? FF? IE??? Ja nie chce nic zmieniac! ja chce FF z mozliwoscia wstawiania buziek tam gdzie mi kursor miga Tomek - tez tak masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.10.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Zielonooka - też tak jak Ty używałam tylko IE. Potem, tak jak Ty "przesiadłaś się" na FF, tak ja "przesiadłam się" na Operę. Fajna jest i legalna, i darmowa, można ściągać z ich stronki. Może spróbujesz? Porzuciłam FF dla Opery (to była tylko chwila zapomnienia... ) i nie żałuję. Emotki są tam, gdzie powinny być, a ja mam legalną free najszybszą z przeglądarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 01.10.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Ja również, odkąd korzystam z opery, jestem bardzo zadowolona. Emotki są tam, gdzie mają być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 02.10.2007 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Zielonooka - też tak jak Ty używałam tylko IE. Potem, tak jak Ty "przesiadłaś się" na FF, tak ja "przesiadłam się" na Operę. Fajna jest i legalna, i darmowa, można ściągać z ich stronki. Może spróbujesz? Porzuciłam FF dla Opery (to była tylko chwila zapomnienia... ) i nie żałuję. Emotki są tam, gdzie powinny być, a ja mam legalną free najszybszą z przeglądarek. nie chce Opery, znam opere, nie lubie opery , wkurza mnie opera ja chce FF z emotkami na koncu kursora!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.10.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 chyba musiałby ktoś władny pogmerać w oprogramowaniu FM swoją drogą, przy tzw. okazji gmerania w forumowych możliwościach FF, może udałoby się * przywrócić zbiorcze zarządzanie w skrzynce priwów w IE * zamienić opis folderów "Wysłane" z "Do wysłania" * no i coś zrobić z wyszukiwarką to tak ogólnie, te 3 rzeczy z całą resztą da się jakoś żyć a emotki - ja wpisuję ręcznie poza wszystkie inne są 2,3-znakowe aha, = zawsze to szybciej niż przełożyć łapę z klawiatury na myszę, najechać, kliknąć itp. PS: w tym poście wyłączono uśmieszki, widać je tak jak są pisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 02.10.2007 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 ja musze sprawdzic jak to wyglada na innych forach np miau - bo sa podobne z wygladu i sposobie "uzytkowania" a tak to bede wpisywac te buzki albo przeciagac ps. naparwde probowalam sie przekonac do Opery ale ona juz w ogole robi cyrki z FM - byc moze to moja wina bo cos poprzestawialam ale .... po wyczyszczeniu cookies wyglada to dobrze a z czasem... w emblematach np. pojawiaja sie dziwne obrazki jak gdyby przenienione z netu z innych stron (rozwalaja strone i na pewno nie sa tymi ktore wstawili forumowicze ) moze nawet zainstaluje Opere i zrobie pront strony Muratora - "zabawnie" toto wyglda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.10.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 zależy kiedy korzystałaś z Opery jeśli dawno, to teraz jest to zupełnie inna przeglądarka w Operze dobrze jest parę rzeczy zdefiniować na koniec sesji zawsze klikam Narzędzia > Wyczyść historię przeglądania gdzie w "Szczególy" mam zaznaczone wszystko to można ustawic po swojemu np. modemowcom moze się przyda pozostawienie zawartości pamięci podręcznej a co do emotek, przeskoczyłem po kilkunastu stronach znalezionych w google słowa chyba były takie: emotikon kursor phpbb końcu OR koniec - i tam były m.in. informacje, że na niektórych forach po upgrade'ach było OK, inni się skarżyli, że nie jest OK ot, ludziom nie dogodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.10.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Zmień na Maxthon działa na IE blokuje reklamy --JEST LEPSZY hmmm do mnie w tych tematach jak do glupka prosze mowic.... co mam zmienic? FF? IE??? Grzegorz, a co to jest, i gdzie tego szukać? Maxthon to nakładka na IE http://pl.wikipedia.org/wiki/Maxthon http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=510&t=67 jest i forum Maxthonowców http://forum.maxthonpl.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 02.10.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Maxthon to nakładka na IE i bardzo podobna jest do Opery.Polecam Maxthon bo działa na IE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts