Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak przestać bać się....myszy:///

agnieszkakusi

Recommended Posts

jak w tytule...bo zwariuję....te cholerne stworzenia rujnują moją radość z mieszkania na wsi....wiem, wiem...chciałam wieś, to mam...z całym dobrodziejstwem. Nie chodzi o ich wytępienie, bo to chyba nierealne, ale o to, żeby przestać panikować na ich chrobotanie, na ich widok...

wczoraj nie napaliłam w piecu, bo latały po kotłowni. Mąż przyszedł przed 22.00 z pracy (po całym dniu pilnowania, żeby ktoś Kaczki nie ustrzelił) i musiał iść napalić, żeby była ciepła woda :oops: :oops: :oops: W łapce znalazł jedną mysz. Dziś rano dwie kolejne.....

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agunia, kobieto, żono, matko :D

Myszka jaka jest, każy widzi............ mała, drobna, strachliwa,

rozumiem, że można się jej brzydzić, ale bać....... :roll:

Pomyśl, że ona się boi bardziej 8)

Ps. mieszkam na wsi ponad rok i kurde, nie zauważyłam nigdzie w domu śladu myszy. Nawet pułapki nastawiam czasem, bo wierzyć mi się nie chce.....i nic, zero gryzoni. W kotłowni też nie ma.

Podczas budowy, kiedy całe dnie drzwi, okna pootwierane nalazło się tego trochę. Ale wyłapaliśmy je jeszcze przed przeprowadzką i jest spokój

moge Wam dac małego kotka:) mam do oddania:)

trikolorka :)

a ja tez mam myszy, musze swoją primadonnę tam przeprowadzić na tydzien... na razie zlapalam 7 myszy

ktos mi wspominal o jakies trutce co to podobno mumifikuje te biedne trupki

kurcze zeby to sie dało tak im zagrać zeby wyszły z domu....

aha ps.

tylko, że ja sie ich nie boje - mi ich żal zabijać, ale niestety nie da się żyć w pełnej komitywie

Jak wiadomo - człowiek najbardziej boi się tego czego nie zna. To może przedstaw się, zaproś na wódkę - będzie łatwiej. :roll: :wink:

Prowizorycznie możesz zacząć od:

http://uczenzklasa.gazeta.pl/gfx/userfiles/1157/Image/Mysz_lesna_11.jpg

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mysz_polna

http://www.krzaki.pl/index.php?option=com_zoom&Itemid=2&catid=19 - jakie śliczne! :)

http://www.salamandra.org.pl/magazyn/b05a08.html

Myszki są dużo ładniejsze od tłustych chomików, nie mówiąc o świnkach morskich. :) Ale jeśli uparcie nie pałasz do nich sentymentem - to pozostaje Ci tylko udomowić kota.

Oglądanie nieboszczyków w pułapkach - jest chyba naprawdę traumatyczne.

Podobno świetna jest metoda autosugestii. trzeba sobie po prostu cały czas powtarzać: nie boję się myszy, nie boję się myszy, nie boję się ....

A wiem to stąd, że kiedyś spotkało się dwóch kolegów. jeden trzymał się za policzek. Drugi pyta:

- co się stało?

- ach, ząb mnie strasznie boli!

- zastosuj metodę autosugestii. powtarzaj sobie cały czas: nie boli mnie ząb, nie boli mnie ząb ...

gdy spotkali się po kilku dniach ponownie, ten drugi pyta:

- no i jak pomogło?

- kochany, wspaniała metoda!! Nie tylko ząb mnie przestał boleć, ale własnej żonie w nocy wykręciłem siedem numerów pod rząd!!! cały czas sobie powtarzałem: nie moja żona, nie moja żona, nie moja żona ...

Myszki przecież pięknie są. To znaczy w domku też nie lubię i nie mam bo kocisko nie pozwala się im wprowadzić. Ale takie toto ładne, że jak widziałam jak kot tłamsi taką bidule na podwórku dla zabawy, to rękawice i mu ją zabrałam. Po polu może sobie biegać.

Co do wypożyczenia kota to raczej nie zdaje egzaminu. mój kuzyn miał myszki w piwnicy i wypożyczył sobie kiedyś po cichu mojego kota, żeby mu tam porządek zrobił. Nie zdało egzaminu, kot sie darł żeby go wypuścić tak, że usłyszałam go dwa domy dalej a myszy dalej po piwnicy harcowały.

Jeśli chodzi o prezenty, to też czasem przynosi, na szczęście zostawia pod drzwiami. Kiedyś młodego szczura przytargał. Poza tym on tego złośliwie nie robi, chce się przypodobać. :wink: :D