lilkamaj 09.02.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Naprawdę nikt nie może mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KATANT 10.02.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2014 Czy ma ktoś białe szkło przy kuchence gazowej?Czy takie szkło "ma prawo" zżółknąć od gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza_aga 11.03.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2014 Witaj lilkamaj, Masz kuchenkę gazową, więc powinno być u Ciebie zastosowane szkło hartowane. Niehartowane jest ok, ale jak masz indukcję. Nie zostałaś o tym poinformowana przed złożeniem zamówienia? Jeśli nie, to ja bym reklamowała i prosiła o całkowity zwrot pieniędzy albo zrobienie nowej szyby tym razem w harcie. Co do wad w grafice - niestety tak jest w przypadku nadruków na folii. Dlatego ja wybrałam nadruk bezpośredni, masz pewność, że żadne syfy Ci nie wejdą między szybę a grafikę i jest spokój. I nie chcę Cię martwić, ale w przypadku folii podobno nadruk lubi wyblaknąć po jakimś czasie. Pozdrawiam i mam nadzieję, że jakoś rozwiążesz ten problem. Witam wszystkich serdecznie! Mamy z mężem problem. We wrześniu zamówiliśmy w zgierskiej firmie stanglas szybę do kuchni. Od początku były zgrzyty bo z racji tego że szyba biała widać każdego paproch między szybą o grafiką. A jest ich trochę. Może nie są widoczne ale mnie szlag trafia, bo jak się płaci za coś 1200 zł to chyba mam prawo wymagać, żeby było idealnie. Poza tym jest krzywa szyba pod okapem. Specjalnie zamawialiśmy szybę z pomiarem i szafki wisiały jak było to robione. Na dole szyby przy kuchence jest parch, nie wiem odkleiła się folia czy co. Na drugiej ścianie bąbel, jakby folia nie była doklejona. Dziurka na grafice na filiżance to kolejny babol. Szyba jest zamocowana więc nie wezmę jej na plecy i nie zaniosę żeby reklamować. Czekamy już tyle miesięcy aż ktoś się łaskawie pofatyguje i to zobaczy. No i kwiatek na koniec: szyba dziś pękła. Gotowałam zupę, garnek stał na palniku od ściany ale był zmiejszony płomień do minimum i jestem na 1000% pewna, że garnek nie dotykał szyby. Rozmowa telefoniczna panem z firmy wyprowadziła mnie zupełnie z równowagi bo chyba przez telefon widział, że płomień dotykał szyby! Udało mi się wymóc na nim, że najdalej do środy dojedzie. I teraz moja prośba do Was o pomoc: potrzebuję argumentów, faktów, bo czuję, że czeka mnie długa walka. Czy Waszym zdaniem mogę domagać się naprawy = wymiany? Może ktoś z Was ma taką szybę i podpowie jak to się sprawuje. Może to rzeczywiście nasz wina, że pękło. Ale facet jak był na pomiarach nie wspomniał, że odległośc płyty ma znaczenie a zaznaczam, że płyta już była zamontowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabella844 12.03.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Ja mam u siebie 4mm z zadrukiem UV kupione na http://www.outdoor24.pl - po rozmowie z p. Januszem nie miałam wątpliwości -mają różne opcje grubości więc warto zapytać . Technicznie też nie było problemu - mąż sam zamontował jak ktoś by chciał to mogę odszukać numer bezpośredni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 15.04.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 .... Szkło powinno być bezwzględnie hartowane, jednak jeśli chodzi o wpływ ciepła i kuchenki gazowej nie ma to w tym wypadku znaczenia. .... No popatrz, a ludzie mają zwykłe, klejone, sklejone, barwione, lacobele itp i są zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coppi 16.04.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 A ja mam takie zagadnienie. Chcemy zamontować przezroczyste szkło hartowane do kuchni. I tutaj dylematy odnośnie montażu. A konkretnie o dwa punkty chodzi - łączenie z blatem i zakończenie szyby na górze. Ze względu na kolor (przezroczysty) odpada klejenie - zastanawiam się nad uchwytami punktowymi do szkła. To po kolei. 2m szyby będzie na gołej ścianie i nie wiem czym zakończyć szybę na górze - jakiś profil aluminiowy czy coś innego - czy nie ma potrzeby zakańczania - myślę o względach praktycznych - czy nic się tam nie wlewa/zalewa podczas mycia/czyszczenia?? Jak macie u siebie szkło zakończone?? No i druga sprawa jak przy blacie. Jak wygląda to łączenie - jakieś listwy (u nas pasują w razie czego aluminiowe - takie mamy przy blacie), silikon czy inne profile? Sam silikon ogólnie słabo wizualnie wygląda, także wstępnie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 16.04.2014 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Na dole bezbarwny silikon.Od góry tez można tak wykończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 16.04.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Kup świąteczne wydanie Werandy. Jest tam fajna aranżacja kuchni z cegłą nad blatem zakrytej przykręconym szkłem. Szczelina na górze, na dole jakaś listwa. Czyszczenie pewnie utrudnione, ale wygląda super. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez compi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coppi 18.04.2014 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Kup świąteczne wydanie Werandy. Jest tam fajna aranżacja kuchni z cegłą nad blatem zakrytej przykręconym szkłem. Szczelina na górze, na dole jakaś listwa. Czyszczenie pewnie utrudnione, ale wygląda super. Właśnie najbardziej mnie interesuje strona praktyczna. Jak ktoś ma i używa i jak mu się sprawdza. Taki odsunięte od ściany np. na 15mm czy się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 18.04.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Szkło jest bardzo modne w dzisiejszych czasach.Bezwzględnie należy stosować szkło hartowane w przypadku kuchenek gazowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malkos5 25.04.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam, chciałbym zapytać osoby które montowały szkło na dystansach : jak rozwiązaliście montaż kontaktów i włączników ? z tego co czytałem minimalny dystans to 1.5 cm jak tam zamontować gniazdko żeby dobrze wyglądało ? Docelowo u mnie na ścianę ma być szkło przeźroczyste i grafika. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coppi 29.04.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Witam, chciałbym zapytać osoby które montowały szkło na dystansach : jak rozwiązaliście montaż kontaktów i włączników ? z tego co czytałem minimalny dystans to 1.5 cm jak tam zamontować gniazdko żeby dobrze wyglądało ? Docelowo u mnie na ścianę ma być szkło przeźroczyste i grafika. Pozdrawiam No właśnie na to też jakiś fajny patent dobrze znaleźć. Najlepiej jakaś tuleja też na 15mm. Ja odpowiedzi praktyków prawie nie dostałem wcześniej, więc albo nikt takiego nie ma albo nie wiem co. Podpowiedzcie coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasun 14.05.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) Edytowane 14 Maja 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cziczu 15.05.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Nie wiem czy jest taki wątek (nie trafiłam) ale szukam fajnych rozwiązań na szybę w kuchni. Proszę o propozycje jaki wzór wyglądał by niesamowicie. Moje propozycje:http://images65.fotosik.pl/980/db47b0ee0fd04c68med.jpghttp://images61.fotosik.pl/977/b4906d7f79173dd5med.jpghttp://images63.fotosik.pl/978/8884d3f78e227d0amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 15.05.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Akurat żadna z Twoich inspiracji lacobelem nie jest Wg mnie grafiki w kuchni nie wyglądają "niesamowicie", jestem zwolenniczką prostoty. Jeśli jednak jesteś przekonany, że chcesz instalować szkło z grafiką, musisz dobrać je zarówno kolorystycznie, jak i kompozycyjnie do zabudowy kuchni. Jeśli masz aktualne zdjęcia kuchni - wklej, a wtedy ktoś ze zwolenników grafiki z pewnością doradzi PS. Istnieje już temat dotyczący szkła na ścianie w kuchni, może tam wypatrzysz coś interesującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.05.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Łączę. lacobel to rodzaj szkła a nie szkło z naklejoną grafiką. Jesli chodzi o niesamowity wzór to polecam:http://hdw.datawallpaper.com/abstract/psychedelic-vision-325614.jpghttp://img.wonderhowto.com/img/73/35/63532226490941/0/warning-these-5-psychedelic-wallpapers-for-your-nexus-7-will-trip-you-out.w654.jpg Goście padną z wrażenia a nie trawki nie trzeba palić. Edytowane 15 Maja 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia-ako 15.05.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 No właśnie na to też jakiś fajny patent dobrze znaleźć. Najlepiej jakaś tuleja też na 15mm. Ja odpowiedzi praktyków prawie nie dostałem wcześniej, więc albo nikt takiego nie ma albo nie wiem co. Podpowiedzcie coś... U mnie na ścianie tapeta pokryta jest 6mm szkłem, nałożonym bezpośrednio na ścianę, przykręconym do niej śrubami. Metalowa część gniazdka nakładana jest na szybę, ale przykręcona dłuższymi niż w standardowej puszce śrubkami do ściany (mam zwykłe kontakty Simon). Na dole szyba uszczelniona sylikonem, podobnoż akwarystycznym, bezbarwnym. Faktycznie jest ledwo widoczny. I niby niebrudzący. Czarno to widzę, ale czas pokaże. Natomiast na górze szklarz niczym nie uszczelnił. Nie bardzo wiem dlaczego. Nie można sylikonem? Szyba prawie wszędzie przylega do ściany (choć w jednym miejscu jest większa szczelina. ), ale brud na pewno się pod taką szybę dostanie. Może się mylę? Przy okazji mam pytanie do posiadaczy szyby bezbarwnej. Niby szkło typu optiwhite, ale jednak pod wpływem światła krawędzie szyby dają turkusowe refleksy na blat i ścianę. Czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cziczu 16.05.2014 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Diedra: "Jeśli jednak jesteś przekonany, że chcesz instalować szkło z grafiką, musisz dobrać je zarówno kolorystycznie, jak i kompozycyjnie do zabudowy kuchni. Jeśli masz aktualne zdjęcia kuchni - wklej, a wtedy ktoś ze zwolenników grafiki z pewnością doradzi :)" projekt kuchni do którego szukam rozwiązania na miejsce między szafkami. http://images63.fotosik.pl/981/1c539a35cfe3ee07med.jpg kolory ścian do ustalenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 nie będzie to zgrzyt z czarną obudową kominka? ściany fioletowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 koronka:http://cdn7.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/t/10099/koronka_na_tapecie_49313.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts