Sonika 27.05.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 To moze byc szyba ale rownie dobrze moze byc to najmodniejsza ostatnio plyta lakierowana. Taka sama z jakiej się robi fronty szafek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Falki 29.05.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 (...) taka właśnie sytuacja skończyła się pęknięciem szyby z powodu naprężeń termicznych.(...) Widzialem podobna sytuacje na plytkach gresowych(...) Nigdy nie widziałem pękniętych płytek za kuchenką, choć to oczywiście nie świadczy o tym, że tak nie bywa. Za to na pewno łatwiej wymienić płytki niż wielką szybę zastanawiam się, czy ten patent z elastycznym mocowaniem do ściany zda egzamin, bo temperatura może też ujawnić ukryte naprężenia materiału... Tym niemniej płyta szklana na ścianie jest "cool" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 29.05.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 To moze byc szyba ale rownie dobrze moze byc to najmodniejsza ostatnio plyta lakierowana. Taka sama z jakiej się robi fronty szafek? W rzeczy samej. Patrz sztandarowy mebel Alno - "red". Nie daje sie natomiast tego za plyta kuchenna. Chyba , ze za szklem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 29.05.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Swietny jest ten pomysł ze szkłem!Pewnie może być też taka szyba mleczna?Botanika - bardzo fajnie - prosto, ładnie, estetycznie.Bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.05.2006 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 To moze byc szyba ale rownie dobrze moze byc to najmodniejsza ostatnio plyta lakierowana. Taka sama z jakiej się robi fronty szafek? W rzeczy samej. Patrz sztandarowy mebel Alno - "red". Nie daje sie natomiast tego za plyta kuchenna. Chyba , ze za szklem Wojtku, a lakierowaną też można dać? Jakiej grubości są takie płyty i jak się je mocuję do ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 30.05.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 U nas jest szyba zbrojona. Bardzo ciekawie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.05.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 U nas jest szyba zbrojona. Bardzo ciekawie to wygląda. Masz szybę pod okapem i pod szafkami? A jak z wysokościami tych szyb i czy to jest jedna szyba, czy są łączone? Chętnie bym zobaczyła zdjęcia Kuleczko, mogłabyś wkleić - bardzo proszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 30.05.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 U nas jest szyba zbrojona. Bardzo ciekawie to wygląda. Masz szybę pod okapem i pod szafkami? A jak z wysokościami tych szyb i czy to jest jedna szyba, czy są łączone? Chętnie bym zobaczyła zdjęcia Kuleczko, mogłabyś wkleić - bardzo proszę . Tu dotknęłas ważnego problemu. Własnie zamawiam szybe do kuchni. O ile pod szafki nie ma problemu to pod okapem (jesli ktoś nie ma go zrównanego z szafkami) jest inny wymiar. W moim przypadku jest to niewielki prostokąt (ponad standardowy dolny poziom szafek) o wymiarach 160x600. Z wypełnieniem tego jednym kawałkiem szkła wraz z całą reszta ściany o załóżmy to kształcie litery odwróconej "T" czy też "L" jest kłopot. Bo narożniki szfek sa oczywiście pod katem 90st ale w szybie nie da się wyciąć naroznika wewnetrznego pod kątem prostym. jest to zwykle nawiercenie o małym, ale zawsze promieniu. W związku z tym szyba nie będzie idealnie pasować do szafki i będzie odstawać od krawędzi szafek jeśli wogóle ma sie wmieścić. A wyglądac to będzie nieciekawie. Ostatecznie ja się zdecydowałem mieć jedną dużą płyte szklaną na całej długości szafek a ten mały "otwór" pod pochłaniaczem pozostawic niezasłonięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 30.05.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 U nas jest szyba zbrojona. Bardzo ciekawie to wygląda. Masz szybę pod okapem i pod szafkami? A jak z wysokościami tych szyb i czy to jest jedna szyba, czy są łączone? Chętnie bym zobaczyła zdjęcia Kuleczko, mogłabyś wkleić - bardzo proszę . Tu dotknęłas ważnego problemu. Własnie zamawiam szybe do kuchni. O ile pod szafki nie ma problemu to pod okapem (jesli ktoś nie ma go zrównanego z szafkami) jest inny wymiar. W moim przypadku jest to niewielki prostokąt (ponad standardowy dolny poziom szafek) o wymiarach 160x600. Z wypełnieniem tego jednym kawałkiem szkła wraz z całą reszta ściany o załóżmy to kształcie litery odwróconej "T" czy też "L" jest kłopot. Bo narożniki szfek sa oczywiście pod katem 90st ale w szybie nie da się wyciąć naroznika wewnetrznego pod kątem prostym. jest to zwykle nawiercenie o małym, ale zawsze promieniu. W związku z tym szyba nie będzie idealnie pasować do szafki i będzie odstawać od krawędzi szafek jeśli wogóle ma sie wmieścić. A wyglądac to będzie nieciekawie. Ostatecznie ja się zdecydowałem mieć jedną dużą płyte szklaną na całej długości szafek a ten mały "otwór" pod pochłaniaczem pozostawic niezasłonięty. Prosze Pana, szybe podobnie jak arkusze blachy czy tez plyty laminowane najczesciej nie wycina sie pod szafkami. Szafki wiesza sie na takich powierzchniach niewycinanych w "L" cz w"T" tylko na calych prostokatach. Tak sie przyjelo , ze po szafka sie nie daje plytek tylko oklada dookola. Nie ma sensu w przypadku okladzin, których wycinanie moze sprawic brzydki wyglad.Szafka moze wisciec nawet na takiej tafli szkla - bez obaw , mozna tak ja zawiesic , ze nie peknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 30.05.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Prosze Pana, szybe podobnie jak arkusze blachy czy tez plyty laminowane najczesciej nie wycina sie pod szafkami. Szafki wiesza sie na takich powierzchniach niewycinanych w "L" cz w"T" tylko na calych prostokatach. Tak sie przyjelo , ze po szafka sie nie daje plytek tylko oklada dookola. Nie ma sensu w przypadku okladzin, których wycinanie moze sprawic brzydki wyglad.Szafka moze wisciec nawet na takiej tafli szkla - bez obaw , mozna tak ja zawiesic , ze nie peknie. Oczywiście 2112wojtek masz rację, tylko trzeba było w moim przypadku pomysleć o tym przed powieszeniem szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 30.05.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja tylko podam link do mojego starego watku gdzie 2112Wojtek napisal wiele ciekawych rzeczy http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1019065&highlight=#1019065 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.05.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 U nas jest szyba zbrojona. Bardzo ciekawie to wygląda. Masz szybę pod okapem i pod szafkami? A jak z wysokościami tych szyb i czy to jest jedna szyba, czy są łączone? Chętnie bym zobaczyła zdjęcia Kuleczko, mogłabyś wkleić - bardzo proszę . Tu dotknęłas ważnego problemu. Własnie zamawiam szybe do kuchni. O ile pod szafki nie ma problemu to pod okapem (jesli ktoś nie ma go zrównanego z szafkami) jest inny wymiar. W moim przypadku jest to niewielki prostokąt (ponad standardowy dolny poziom szafek) o wymiarach 160x600. Z wypełnieniem tego jednym kawałkiem szkła wraz z całą reszta ściany o załóżmy to kształcie litery odwróconej "T" czy też "L" jest kłopot. Bo narożniki szfek sa oczywiście pod katem 90st ale w szybie nie da się wyciąć naroznika wewnetrznego pod kątem prostym. jest to zwykle nawiercenie o małym, ale zawsze promieniu. W związku z tym szyba nie będzie idealnie pasować do szafki i będzie odstawać od krawędzi szafek jeśli wogóle ma sie wmieścić. A wyglądac to będzie nieciekawie. Ostatecznie ja się zdecydowałem mieć jedną dużą płyte szklaną na całej długości szafek a ten mały "otwór" pod pochłaniaczem pozostawic niezasłonięty. Prosze Pana, szybe podobnie jak arkusze blachy czy tez plyty laminowane najczesciej nie wycina sie pod szafkami. Szafki wiesza sie na takich powierzchniach niewycinanych w "L" cz w"T" tylko na calych prostokatach. Tak sie przyjelo , ze po szafka sie nie daje plytek tylko oklada dookola. Nie ma sensu w przypadku okladzin, których wycinanie moze sprawic brzydki wyglad.Szafka moze wisciec nawet na takiej tafli szkla - bez obaw , mozna tak ja zawiesic , ze nie peknie. Ale jeśli szyba pod okapem powinna być hartowana - gaz, a po bokach nie musi - to jak te szyby połączyć ze sobą?? Chyba się już w tym wszystkim pogubiłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 30.05.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Oczywiście 2112wojtek masz rację, tylko trzeba było w moim przypadku pomysleć o tym przed powieszeniem szafek A to pech ,nie przewidzialem tego wariantu Coz Szymonie, mialem nieodparte wrazenie, ze jestes przed ta operacją. Ale jeśli szyba pod okapem powinna być hartowana - gaz, a po bokach nie musi - to jak te szyby połączyć ze sobą?? Chyba się już w tym wszystkim pogubiłam . Mysle , ze tak Tzn.... zdecydowanie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 31.05.2006 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Jak widać pod okapem jest mała szczelina.http://foto.onet.pl/upload/35/47/_604032_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/25/47/_604031_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/3/79/_604041_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.05.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Kuleczko, link nie działa . Musisz się najpierw zalogować, a potem go wkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 31.05.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Już poprawiłam, powinno działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 31.05.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Widok całości http://foto.onet.pl/upload/19/26/_604048_n.jpg Jak widać jeszcze kable sterczą ze ścian i gołe żarówki wiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Falki 31.05.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Jaka ładna pomarańczowa kuchnia )) ja też będę miał pomarańczową i to niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 31.05.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Bardzo ładną masz kuchnię Kuleczko i dzięki za wstawienie zdjęć . A z czego są fronty i czy na ścianie z oknem też masz szybę - tam gdzie zlew? Ta szyba wygląda jakby była w kratkę , tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 31.05.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Dzięki Fronty są z lakierowanego mdf na satynkę. Nad zlewem jest szyba, ale nie ma jej na ościeżach. Nie martwię się tym zbytnio, bo cała kuchnia jest pomalowana zmywalną emulsją Beckersa (chyba tak to się pisze ). Ta krateczka to jest właśnie to zbrojenie, wyglada to troszkę jak mozajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts