Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sasza w Borówcu - zapraszam do komentowania.

mowaleria

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wow!

Idziecie jak burza! :o Jestem pod wielkim, wielkim wrażeniem tempa prac na Waszej budowie, a właściwie już w Waszym domku. Super!!! Tylko gratulować. U nas jakoś to wszystko wolniej idzie, ale też nie spieszy nam się jakoś specjalnie. Czekam teraz na Twoją fotorelację.

P.S. Tylko dlaczego nie ma linków do dziennika i komentarzy w Twoich postach? Musiałam szukać w wyszukiwarce, by napisać komentarz. Ale dla chcącego nic trudnego. :wink:

Pozdrawiam

Ania

Elektrykę robił nam znajomy męża. Za wszystko wraz z materiałem (my nie kupowaliśmy nic) zapłaciliśmy 4 tys. Nie wiem czy to mało czy dużo bo nie mam porównania - nie wycenialiśmy tego nigdzie bo od początku było wiadomo że on będzie nam to robił. Całość zajęła mu 3 dni - od 7:00 do 19:00

Witaj mowaleria,

z ciekawością czytuje dziennki. Za opis 5+ :)

Mam kilka pytań odnośnie projektu. Manowicie chodzi mi o bardziej szczegółowy rzut budynku, z wymiarami pomieszczeń. Czy mogłabyś zamieścic taki plan?

A nie myślała Pani o stropie monolityczny??Czy projekt dopuszcza takie rozwiązanie?

Pytam ponieważ jestem zainteresowana budową Saszy.

Witajcie, odzywamy się po długim czasie, nie pisaliśmy, bo nie był o czym, ale czytaliśmy Wasz dziennik regularnie. Gratulacje, to juz prawdziwy DOM!!!

My oddaliśmy projekt do architekta, obiecał oddać pod koniec maja, ale już zapowiedział tygodniowe opóźnienie, oby na tym poprzestał :-? Potem już tylko czekanie na odpowiedź urzędu - podobno mają na to 60 dni. Mieliśmy nadzieję zacząć w sierpniu, ale zobaczymy, czy się uda.

Pozdrawiam

Witaj mowaleria,

z ciekawością czytuje dziennki. Za opis 5+ :)

Mam kilka pytań odnośnie projektu. Manowicie chodzi mi o bardziej szczegółowy rzut budynku, z wymiarami pomieszczeń. Czy mogłabyś zamieścic taki plan?.

Wiesz co? Jeśli chodzi ci o ścianki wewnatrz to naprawdę jest pełna swoboda ich stawiana - tylko ściany nośne muszą być tak jak w projekcie a reszta tak jak sobie wymyślisz (ja tak właśnie mama :wink: ) Nie mam teraz przy sobie projektu więc chwilowo nie mogę zrobić skanu - jakby ci bardzo zależało to coś wykombinuję

A nie myślała Pani o stropie monolityczny??Czy projekt dopuszcza takie rozwiązanie?

Pytam ponieważ jestem zainteresowana budową Saszy.

Strop w projekcie jest terriva. Przez chwilę chcielismy go zamienić na płyty stropowe (nie wiem jak fachowo się nazywa) ale został terriva. Tutaj przygotować się trzeba na spore wydatki. Zmiana stropu nie musi być zgłaszana w fazie adaptacji projektu - wystarczy akceptacja i dokonanie wpisu przez kierownika budowy.

Witajcie, odzywamy się po długim czasie, nie pisaliśmy, bo nie był o czym, ale czytaliśmy Wasz dziennik regularnie. Gratulacje, to juz prawdziwy DOM!!!

My oddaliśmy projekt do architekta, obiecał oddać pod koniec maja, ale już zapowiedział tygodniowe opóźnienie, oby na tym poprzestał :-? Potem już tylko czekanie na odpowiedź urzędu - podobno mają na to 60 dni. Mieliśmy nadzieję zacząć w sierpniu, ale zobaczymy, czy się uda.

Pozdrawiam

Życzę powodzenie i cierpliwości w oczekiwaniu na PNB. Jedna rzecz która mi sie nasuwa - co bym zmieniła - to powiększyłabym okno w salonie - to balkonowe.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...