Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak pozbyć się łupieżu?

agnieszkakusi

Recommended Posts

Od dłuższego czasu mam problem z łupieżem...nie sypie mi się co prawda na ramiona, ale głowa mnie swędzi i zaczyna mnie to nieźle wkurzać. Nie pomagają żadne reklamowane specyfiki, nie pomaga nizoral ani żaden inny szampon z apteki. Macie jakiś sposób, żeby się tego pozbyć?

Od dłuższego czasu mam problem z łupieżem...nie sypie mi się co prawda na ramiona, ale głowa mnie swędzi i zaczyna mnie to nieźle wkurzać. Nie pomagają żadne reklamowane specyfiki, nie pomaga nizoral ani żaden inny szampon z apteki. Macie jakiś sposób, żeby się tego pozbyć?

Proponuję ogolić się na zero i nasmarować skórę oliwą z oliwek 8)

Gość elutek

Proponuję ogolić się na zero i nasmarować skórę oliwą z oliwek 8)

:lol: :lol: :lol:

1.wytrząśnij na stół

2. wydłub gila

3. urób razem do konsystencji półstałej

4. podziel na w miarę regularne kostki

5. MASZ CHAŁWĘ :lol: :lol: :lol:

długi jesteś OBRZYDLIWY! wiesz ? :wink: :lol:

(jem wlasnie obiad - chyba kara mnie spotkala ze jem przed komputerem zamias jak cywilizowany czlowiek ładnie przy stole :-? :roll: )

Ja mam problem z łupieżem od dobrych 10 lat i nie pomagały mi zadne szampony a nawet jak pomagały to po kilku myciach łupiez znowu powracał i musiałem znowu zmieniac szampon na nowy. Próbowałem wszystkiego moim lekarstwem okazał sie nizoral ( ten szampon na głowie trzeba trzymac kilka minut zeby zadziałał i u mnie działał )a teraz myje głowe heden szołders i o dziwo jak narazie nie mam problu z łupiezem choc u mnie jego objawu nasilaja sie zawsze na zime. Na poczatek zmien proszek do prania i mydło bo mozliwe że one u ciebie powoduja takie objawy jak to nie pomoze to zgłos sie do dermatologa choc wiem ze swojego doswiadczenia że dermatolog w takich sprawch jest bezsilny. Moge ci jeszcze zaproponowac smarowanie głowy nafta kosmetyczna która mozna kupic w aptece ( wcierasz nafte w głowe na kilka minut a pozniej ja zmywasz).

:roll: nizoral działa właśnie na grzybicę, a najlepiej by było poprosić o badanie pobranej próbki z naskórka głowy, będziesz miała pewność czy to grzybica czy nie. niestety te najbardziej reklamowane szampony tylko w telewizji są takie wspaniałe, jak wszystko zresztą. :wink:

1.wytrząśnij na stół

2. wydłub gila

3. urób razem do konsystencji półstałej

4. podziel na w miarę regularne kostki

5. MASZ CHAŁWĘ :lol: :lol: :lol:

Poproszę jeszcze taki motyw o czekoladzie i ciasteczkach, właśnie odzwyczajam się od słodyczy :wink: 8)

Musi być mocne, bo to chyba tysięczna próba i nic do tej pory nie poskutkowało. 8)

Sorry, Agnieszko, że zaśmiecam. :oops: