Promyk 06.10.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Witam Mam pytanie jak zaprojektować mój ogród???Mam działkę niedaleko drogi którą często przejeżdzają auta. Chciałabym tak zorganizwać ogród aby zasłonić drogę.Nie wiem jakie drzewa zasadzić i do jakiej odległści do domu z przodu. Działkajest szeroka ma prawie 60 metrów, ale my ogrodzimy około 30. Co Waszym zdaniem by najbardziej pasowało ? Ziemia to 3 klasa, wszystko na niej rośnie , przynajmniej kiedyś rosły truskawki piękne duże. Nie wiem czy drzewa lubią taką ziemię.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariom3 15.10.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Wydaję mi się że dobre rozwiązanie to żywopłot z tuji tyle, że troche kosztowne, ale dosyć szybko rosną najlepiej zrobić opaskę z kamienia lub kostki brukowej na szerokość metra licząc od płotu,wtedy będziemy mieli efekt :)podsypać korą i gotowe wiem łatwo się mówi, no ale ja robie takie rzeczy na codzień dlatego dla mnie to "pryszcz" jak co to pisz, może dam radę pomóc, nawet przy wykonaniu ogrodu,jestem ze śląska jak co a dokładniej bytomia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 03.02.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Moi rodzice mają działkę od strony drogi i niezbyt przyjemnych sąsiadów obsadzoną gęsto świerkami - gęsto /tak w odległości 0,8m/ tak, że nic nie prześwituje z ulicy... Drzewa mają już 2 m, a mają 5 lat... Przez to, że są posadzone tak gęsto, nie są jakieś ogromne...no zależy jaki kto chce osiągnąć efekt.. My będziemy również obsadzać działkę /prawdopodobnie z 4 stron/ świerkami, ale tak co 1,5 m, żeby stworzyć sobie swoje intymne gniazdko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.02.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Wszystko zależy od jakiej strony masz wjazdJak posadzisz wysokie drzewa , moga ci dzialke zacienić. Szybko rosna np. sosny czarne, świerki serbskie, jodła jednobrawna - z zimozielonychmodrzew - ale zrzuca igłyMożna je urozmaicić liściastymi - perukowcem, dereniem jadalnym, klonem tatarskim i jesionolistnym, jaśminowcami, suchodrzewem, jarzębiną, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolf2008 05.02.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Witam Mam pytanie jak zaprojektować mój ogród???Mam działkę niedaleko drogi którą często przejeżdzają auta. Chciałabym tak zorganizwać ogród aby zasłonić drogę.Nie wiem jakie drzewa zasadzić i do jakiej odległści do domu z przodu. Działkajest szeroka ma prawie 60 metrów, ale my ogrodzimy około 30. Co Waszym zdaniem by najbardziej pasowało ? Ziemia to 3 klasa, wszystko na niej rośnie , przynajmniej kiedyś rosły truskawki piękne duże. Nie wiem czy drzewa lubią taką ziemię.??? po pierwsze iglaki - zawsze cieszą oko, niezależnie od pory roku po drugie - jaka ma być wysokość? proponuje tuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts