pawlaczynski 08.10.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam, Szykujemy się powoli do wykonania ogrodu i utknęliśmy na etapie wyboru materiału na podjazd i 'ciągi komunikacyjne' Ogród chcemy utrzymać w stylistyce ogrodu Japońskiego. Znaleźliśmy śliczne zdjęcia gdzie ścieżki wykonane są z płyt kamiennych. No i pytanie czy orientujecie się gdzie takie płyty kupić? Ktoś widział coś takiego - podobne do tego ze zdjęcia ale o bardziej regularnych kształtach prostokąta/kwadratu. http://www.wrocek.pl/fotki/166m.jpg Pozdrawiam P.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 08.10.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Na ścieżki np może być piaskowiec na allegro kamień chodnikowy 180-250zł/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 10.10.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witam, Szykujemy się powoli do wykonania ogrodu i utknęliśmy na etapie wyboru materiału na podjazd i 'ciągi komunikacyjne' Ogród chcemy utrzymać w stylistyce ogrodu Japońskiego. Znaleźliśmy śliczne zdjęcia gdzie ścieżki wykonane są z płyt kamiennych. No i pytanie czy orientujecie się gdzie takie płyty kupić? Ktoś widział coś takiego - podobne do tego ze zdjęcia ale o bardziej regularnych kształtach prostokąta/kwadratu. http://www.wrocek.pl/fotki/166m.jpg Pozdrawiam P.R. Każdy kamieniarz je ma lub może zrobić, ale ceną będzie wyższa, bo już z kosztem pośrednika. Warto podzwonic po kopalniach granitu, często mają na terenie zakłady obróbki, a cena będzie duuuuużo niższa. Wiem , bo kupowałam płyty serpentenitowe i marmurowe w Jordanowie Śl. A granit - chyba najtańszy jest w Strzelinie... Zakłady Zieleni i Robót Drogowych, tez udzielą Ci informacji czy mają takie płyty z odzysku, albo gdzie kupują płyty do renowacji terenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 16.10.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Duże zakłady obróbki kamienia sprzedają odpady. Ja kupiłem odpady granitowe w Sobótce koło Wrocławia (350 za metr sześcienny) i zrobiłem z nich ścieżki w ogrodzie. Czasami sprzedają też odpady z płyt np.granitowych wypolerowanych. Tych trzeba się wystrzegać bo chodzenie po takich płytach, szczególnie zimą grozi powikłaniami zdrowotnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 30.10.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Tez mam podobny dylemat i bede sprowadzal z azji płyty granitowe cietę na wymiar i z obróbka taka jak mi bedzie odpowiadała ( zastanawaim sie pomiedzy groszkowym a płomieniowym wykończeniem) tzn taka zeby wygladała i nie była sliska. Dodatkowa zaleta takiego rozwiazania to duzy wbór kolorów i dość atrakcyjna cena w porónaniu z tym co mozna znależć u hurtowników . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 30.10.2007 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Rbit, a możesz podesłać jakieś szczegóły odnośnie Twojego źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rbit 31.10.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Wysłałem namiar na mailaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 07.11.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam,Czy komus sie udalo znalezc odpowiedni kamien albo wykonawce? Mam na dzialce stare fundamenty z otoczakow, ktore chcialabym zamienic na podjazdy i sciezki. Tylko gdzie szukac kogos, kto mi te moje kamulce potnie na plasterki "in situ"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 08.11.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Znaczy "on site" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 08.11.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Znaczy "on site" dokladnie:) in situ łac., w (naturalnym, prawidłowym, pierwotnym) miejscu, położeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słej 14.11.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Essa cięcie nie ma najmniejszego sensu, zresztą najlepiej jakieś zdjęcie tych fundamentów zamieść, jeśli są duże kamienie i mają płaskie powierzchnie to idealnie nadaja się na ścieżki, tylko trzeba je wyłuskać [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 23.01.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Czy mówicie o takich ścieżkachhttp://images27.fotosik.pl/145/0563ee2bd8a0cf2c.jpga jesli nie to Z czego mogą być te płyty chodnikowe ,bardzo mi sie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 23.01.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Może to byc i piaskowiec cięty, i beton lany w miejscu (, zagłebienie jako forma, podsypka piaskowa, beto, wygładzenie lub faktura nawierzchniowo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 24.01.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A jak z trwałościa takich chodników piasowiec to podobno nie najlepszy wybór .ma ktoś jakieś kilkuletnie doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 24.01.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 A jak z trwałościa takich chodników piasowiec to podobno nie najlepszy wybór .ma ktoś jakieś kilkuletnie doświadczenie piaskowiec z czasem twardnieje , jeśli ścieżki nie będą intensywnie użytkowane to raczej nic się im nie stanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 20.01.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Może osoby które mają ścieżki kamienne wokół domu mogą pochwalić się zdjęciami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 21.01.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Zrobiłem chodnik do domu i taras z płyt ciętych 4 cm z piaskowca. Nie impregnowałem, ma wyglądać jak naturalny kamień. Spisują się świetnie od 6 lat. Mój piaskowiec jest dość twardy. Kupiony w rejonie Bolesławca śląskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 21.01.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Cyprinus dysponujesz zdjęciami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyprinus 22.01.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 W tej chwili tylko na chodniku nie ma śniegu. Poszperam w swoim archiwum fotograficznym i zamieszczę coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.01.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 A na waszym miejscu zrezygnowałabym z płyt - dziwnie bedzie to wygladac na duzej powierzchni podjazdu do garazu. Lepiej zastosowac nawierzchnie przypominającą żwir: "Terraway"http://www.erbis.pl/images/dom1.jpg ewentualnie bruk (kocie łby) kamienny czy nawierzchnię gliniasto-żwirową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts