Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 182
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Ze swojej strony mogę polecić:

Multicomfort - dom prefabrykowany z drewna CLT - wszystko w terminie bez usterek, poprawek

Comair - wentylacja mechaniczna z odzyskiem

Ekoinstalbud - hydraulika, ogrzewanie, inst. elektryczna

Dla chętnych mogę przesłać zdjęcia na maila.

Kontakt bezpośredni na PW.

• 1 month później...
Jakieś dwa miesiące temu też robiłem remont i szukałem odpowiedniej ekipy elektrycznej, szukałem w Internecie i w gazetach lokalnych, ale nie chciałem brać pierwszej lepszej ekipy. Kuzyn podał mi tą stronę [moderowano link reklamowy] i stamtąd wybrałem jedną i polecam, jestem zadowolony z pracy jaką wykonali :) Edytowane przez Elfir

• 2 months później...

Witam,

A ja polecam moją ekipę budowlaną, szybko, sprawnie, czysto od fundamentów aż po dach i ściany działowe. Jeżeli ktoś oczekuje pomocy, porady - chętnie rozmawiają z klientem i podpowiedzą coś mądrego.

http://panoramafirm.pl/%C5%9Bl%C4%85skie,,mys%C5%82owice,janowska,41/firma_budowlana_arkadiusz_nierodkiewicz-zrjyfk_jzw.html

• 1 month później...

Wiele juz było list wykonawców.. były czarne listy na ktorych pojawiali sie polecani.. i były białe listy, na których pojawiali sie ci, przed którymi ostrzegano.

Moze tym razem uda się sporządzić listę wykonawców polecacnych, zachwalanych i godnych tego by inni forumowicze takze skorzystali z ich usług.

Podając nazwe firmy napiszcie o niej kilka słów, Wasze ogólne wrazenie.

Na początek pytanie - ktos miał do czynienia z firma Solida z Knurowa?

• 2 weeks później...

Witam,

z czystym sumieniem mogę polecić moje firmy od budowy domu (Gliwice Brzezinka):

- DACH (więźba, deskowanie, pokrycie dachu, pełna obróbka okien i kominów) Pan Krzysztof Jochem z Ujazdu.

- Stan Surowy Otwarty (bez dachu) Pan Marcin Paleczek z Przyszowic Budmix 2.

Obydwie firmy znają się na tym co robią. Ekip nie trzeba pilnować, ewentualnie tylko uzgadniać pewne kwestie związane z projektem domu.

- SSO - Budmix 2 Pan Marcin Paleczek, szef firmy słowny, rzetelny, terminowy. Pracuje równo i każdego dnia na budowie razem ze swoimi pracownikami, wszystkiego pilnuje osobiście. Budynek postawiony wręcz podręcznikowo, czysto i bez żadnych zastrzeżeń.

- DACH - Krzysztof Jochem, szef firmy słowny, rzetelny, terminowy. Osobiście wykonuje całą konstrukcje dachu i nadzoruje skrupulatnie przebieg dalszych prac tj. pełnego deskowania z pokryciem FWK, pokrycia dachówką, orynnowania, wstawiania okien, obróbki kominów itp. Dach wykonany perfekcyjnie.

Obydwie ekipy zajmowały się pełną logistyką związaną z zaopatrzeniem materiałów na budowę. Organizacja jest na najwyższym poziomie. Wszystko na czas i wszystko to co miało być. Zero zastrzeżeń, tylko z korzyścią dla Inwestora. Naprawdę polecam i zapraszam do kontaktu, jeśli ktoś nadal szuka fachowców do budowy swojego własnego domu. Uważam, że Ci Panowie w pełni zasłużyli na moją rekomendację i polecenie.

Pozdrawiam, Inwestor z Gliwic :).

Edytowane przez ms_gliwice

• 1 month później...

Ja od 4 miesięcy współpracuję z firmą WodmetalDom z Rybnika i jestem bardzo zadowolony!

Firma realizuje kompleksowo budowę domu w standardzie niskoenergatycznym: stawianie murów, dach, izolacja, instalacje + dodatkowe prace do etapu deweloperskiego. Jest porządek na budowie, rzetelna praca, a drobne niedoskonałości (każdemu się zdarzy) na bieżąco poprawiane. Przed umową przeyskutowaliśmy szczegółowo wszystkie elementy, teraz na bieżąco spotykamy się na budowie i analizujemy różne rozwiązania, zmiany czy jakieś "niespodzianki" (niektóre opisane w moim dzienniku), które pojawiły się w trakcie budowy.

Szef, p. Tomek Niewelt jest specjalistą od ambitnych rozwiazań, ma dużą wiedzę i doświadczenie w eliminacji mostków ciepła, instalacjach i rozwiązaniach energooszczędnych (w tym montaż okien w warstwie izolacji, budowa GWC, instalacja pomp ciepła, płyty fundamentowe, itd.). Mamy w umowie test szczelności, który na koniec budynek ma spełnić i jest to podstawa do rozliczenia. Firma nie boi się takich wyzwań, ale z drugiej strony my też jesteśmy gotowi na różne kompromisy kiedy dochodzimy do wniosku, że niektóre rozwiązania są niepraktyczne lub nietrwałe. Przyjmujemy rozwiazania poprzez dyskusje i rzeczową argumentację.

Tak więc jak dotąd każdemu życzyłbym takich wykonawców i takiego przebiegu budowy jak u nas.

witam

szukam firmy z górnego Śląska do zrobienia podłogówki, ocieplenia pod nią, wyboru pieca, jego instalacji uruchomienia itd.

Oraz firmy do wylewek i tynków mechanicznych.

z góry dzieki za namiary na sprawdzone osoby.

Do tynków mogę polecić ekipę Wojtka Pary, nie będę się rozpisywał na jego temat wszystkie informację znajdziesz tu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162292-O%C5%9AWI%C4%98CIM-i-OKOLICE-Bia%C5%82a-i-czarna-lista-wykonawc%C3%B3w-i-sprzedawc%C3%B3w/page11 Poczytaj cały temat.

Trzeba ich rezerwować bo mają długie terminy ale klasa sama w sobie

Edytowane przez Darek Volke

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

Koparki z okolic Będzina. Może są drożsi w perspektywie godzinowej, ale mają takie tempo, że ich praca wychodzi taniej niż konkurencji. Sprzęt mają potężny i świetnie sobie z nim radzą. W moim dzienniku możecie zobaczyć zdjęcia z mojej działki. Wycinka drzew, wykonanie zjazdu oraz wykop fundamentu to ich praca.

http://www.robo-kop.com/

Witacie

rozglądam sie za firmą która wybuduje mój domek... Myślę o firmie Riser Domy z Jaworzna.

Czy ktoś z Was budował z tą firmą? Jakie macoe doświadczenia?

Mi robili wycenę, ale cena jaką zaproponowali była z kosmosu w porównaniu do innych ofert, odbiegała od średniej. Fakt, mają dobrą gadanę ale nie wiem jak się to przekłada na realizacje.

U mnie mimo wszystko zdyskwalifikowała ich cena. Budowę zleciłem za 195 netto a wg wyceny Rise 290 netto- materiały tej samej klasy

Prawdę mówiąc nie wiem- od samego początku szukałem firmy która kompleksowo wykona budowę do SSO.

Tak jak pisałem ostatecznie robotę wzięła firma za kwotę 195 000 i przy tym nic mnie nie interesuje, ja mam jedynie za zadanie zapewnić im prąd i wodę na budowie. Jest to firma z okolic Wadowic, będą spać na miejscu także dodatkowy + taki że budowy dopilnują i będą pracować dłużej.

Na białą listę wpisze ich jeśli sprawdzą się na mojej budowie. Oczywiście w ciemno nie podpisałem umowy, brygada z polecenia znajomej a ona miała namiary od innych zadowolonych inwestorów dla których wykonywał pracę na rynku lokalnym

• 2 weeks później...