zielonooka 18.10.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Potrzebuje pomocy w zakupie czegos na czym chyba sie kompletnie nie znam W zakupie Laptopa Wszelkie propozycje i sugestie mile widziane Laptop nie jest dla mnie i ma byc prezentem. Wymagania główne: TANI !!!! Wymagania poboczne : versja 1: Laptop bedzie dla mojej mamy ktora uzywac go bedzie wlasciwie do : pisania, przegladania stron www, wysyłania @. Ogladania filmow na DVD ! Koniec. Chodzi o to zeby chodzil plynnie, nie wieszal sie , MIAL DOBRA BATERIE !, prostota obslugi - normalna (mama nie boi sie komputerow i nawet kuma co i gdzie przycisnac - wiec nie musi byc to "laptop dla idiotow " :)), fajnie gdyby laptopek byl estetyczny (wiadomo kobiety zwracaja uwage) i nie ciezki jak 10 cegiel razem. ogolnie chodzi o to ze nie ma to byc wypasiony sprzet dla hakera ale dla osoby ktora chce zeby bezproblemowo, milo i sprawnie mozna bylo z niego korzystać w w/w zakresie. versja 2:(raczej nie do realizacji a bj. pytam z ciekawosci) Korzysta mama ale czasem pozycza go moj mlodszy brat i ... gra Rozumiem ze jest to pewnie wresja drozsza - i wiem ze generalnie laptopy do grania nie sluza , ale chodzi mi o cos na czym np taki Ghotic I (Ghotic II) bedzie plynnie chodzil Moze roznica cen nie jest powalajaca i warto troche wiecej zainwestowac zeby dalo sie na nim odpalic jakas mniej wymagajaca gierke jakiekolwiek pomysly juz mi pomoga - bo tematyka procesorow, oprogramowania, systemow operacyjnych, rodzaju kart graficznych i diabel wie co jeszcze - jest mi kopletnie obca prosilabym o ew. podanie mniej wiecej ceny Na allegro nie umiem kupowac i sie "boje" ale jak ktos ma sprawdzonego sprzedawce lub sklep oglaszajacy sie w necie - to prosze tez o podanie (moze byc na priv ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.10.2007 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 ps. ew.chetnie dostalabym kontakt do jakiegos fajnego sklepu w ktorym maja dobre ceny i ludzi z ktorymi moglabym na ten temat pogadac i by mi doradzili (warszawa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.10.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Wymagania główne: TANI !!!! Od razu sobie odpuść. Mam tanie laptopy obcykane. Nic co kosztuje w granicach 3000 nie jest warte zainteresowania. Bardzo awaryjny sprzęt. Szczególnie matryce LCD są niskiej jakości co przy oglądaniu filmów ma znaczenie. Poza tym szybko się sypią zawiasy i wszelkie porty. A już na pewno takie laptopy nie nadają sie do gier bo karta graficzna i muzyczna są tam w wersjach minimalistycznych. Jestem przekonana, że Twojej mamie wystarczy komputer stacjonarny, który za znacznie mniejsze pieniądze można naprawdę dobrze wyposażyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.10.2007 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Bu Wszystko fajno ale Matka chce laptopa - bo bedzie uzywany gl. poza domem. (w pracy, w podrozach , teraz to gl na wyjazd dluzszy) Stacjonarnego na plecy nie wezmie przeciez Zmartwilas mnie bo 2500-3000 to absolutnie gorna granica kwotowa ps. a jak sprawdzaja sie uzywane? gdzie mozna kupic z jak najmniejszym ryzykiem ? jaki w jakiej cenie (pi razy drzwi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 witam. mam asusa X50R.Za 2300 zyla kupiłem go u głupich.Do tego co mama chce wykorzystać wystarczy i to z naddatkiem.Poczytaj o nim bo warty jest tego.Nie to ,żebym się chwalił ale dlatego ,że moi znajomi informatycy go mają i testują i polecają.Sprawdził się wszędzie.Chociaż nie pograsz w gierki z górnej półki to wszystko inne ma bardzo przyjemnie zrobione. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.10.2007 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 dziekuje - popatrze na te markę. ps. nie łapie tylko co oznacza "kupić u głupich" no i gdzie tych głupich z laptopem ja moge znnalesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 18.10.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Mam Asusa, kosztował ponad 3 tysiaki i kompletnie jest do d..y Po miesiącu wysiadła bateria zupełnie, więc korzystam tylko tam gdzie mam w pobliżu gniazdko Po roku nie działa nagrywarka i w ogóle stacja płyt, tzn wysuwa się , ale nie czyta mi żadnej płyty W sumie to mogłabym reklamować, ale odkładam z dnia na dzień i jak znam siebie, to pewnie kupię nowy, bo skończy mi się gwarancja zanim ruszę tyłek do serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 18.10.2007 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 fuck i co ja teraz zrobie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.10.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Oj, kuleczka, trochę mnie wystraszyłaś. Też mam Asusa, korzystam od pół roku, ale jak dotąd działa bez problemów. Faktem jest, że ma bardzo nędzną kartę graficzną i dźwiękową (zintegrowaną na płycie głównej), bo potrzebuję go do pracy, gier w ogóle nie używam, więc nie jest mi to potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 dziekuje - popatrze na te markę. ps. nie łapie tylko co oznacza "kupić u głupich" no i gdzie tych głupich z laptopem ja moge znnalesc Media Markt nie dla idiotów............taka stara reklama media.Co do laptopa to dobry laptop.W przeważającej ilości laptopów(tych tańszych) zintegrowanie grafiki i muzyki to normalność.Laptop nie służy do giercowania.On ma umilać dzień obsługującemu go właścicielowi i pomagać mu w rozwiązywaniu problemów z codzienną komunikacją wirtualną...np.biznes. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 18.10.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Mam Asusa, kosztował ponad 3 tysiaki i kompletnie jest do d..y Po miesiącu wysiadła bateria zupełnie, więc korzystam tylko tam gdzie mam w pobliżu gniazdko Po roku nie działa nagrywarka i w ogóle stacja płyt, tzn wysuwa się , ale nie czyta mi żadnej płyty W sumie to mogłabym reklamować, ale odkładam z dnia na dzień i jak znam siebie, to pewnie kupię nowy, bo skończy mi się gwarancja zanim ruszę tyłek do serwisu Miałem najpierw napisać o mojej starej toshibie ,która choć nie wypasiona ale jeszcze dużo może.O baterii nie wspomnę.Do gniazd USB mam podłączone cuda.Nawet nagrywarkę DVD,której nie miała. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.10.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 zielonooka, polecam Ci hp 6710 kosztuje około 2600 netto chyba warto w razie czego serwis masz na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 18.10.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Laptop z natury rzeczy jest jednorazówką.Jak coś zipnie jeden dzień po gwarancji to na śmietnik.Wystarczy że wyleje sie herbata na klawiaturę.Dlatego najważniejsza jest gwarancja .Minimum 2 lata.A więc odpadają Acery (dopłata za 2 lub 3 lata gwarancji się nie opłaca).Toshiba jest dobra ale cena szok.HP/Compaq też się rozlatują.Już słynne są palące się zasilacze,wyrywające gniazda itd.Asus jest dobrym wyborem ale droższym.Z tanich polecam Benq lub Maxdatę ze wskazaniem na Benq. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 19.10.2007 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Ja mam hp - nic się nie psuje, nie zawiesza, nie zacina, nawet raz przyjął na.. klawiaturę kawę z mlekiem - wysechł i dalej działa Ale tak w ogóle to mało znam się na sprzęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 19.10.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 cholera, obiecałem sobie kiedyś że nigdy nie zajrzę do "porad" ale stało się i trudno . może pomogę. Myslę że niepotrzebnie demonizujecie, u mnie w firmie wszyscy mają Dell albo Hp - po opiniach znajomych posiadaczy stwierdzam że poza pojedynczymi problemami z bateriami, nic się tym laptopom nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wookie85 19.10.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 mam rok della i zero problemow odpukac , targam go gdzie sie da glownie uczelnia ale ja bulilem 3800 teraz takiego za 3000 zl kupisz , i faktycznie min to 2500-3000 zl za sensowny sprzet ( no mialem rok gwary ale usa tylko ;] z polska jeszcze wiecej ) polecam della Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 19.10.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Moja propzycja : IBM N100 - ok. 2800 zł bruttoNr producenta: TY0Q2PB Ekran: 15,4" 1280x800 Procesor: Core Duo T2450 2,0 ghzWielkość dysku: 120GB Wielkość pamięci RAM: 1GB Napęd optyczny: DVD RW Waga: 2,8kg System operacyjny: WinXP Pro Sieć bezprzewodowa WLAN: a/b/g Karta graficzna: Intel Graphics Media Accelerator 950 To dobry i sprawdzony model. WinXp bedzie bardzo sprawnie pracował przy tym procesorze i ilości RAM'u. Niestety nie da sie grac w gry (młodsze niz 4 lata) na tym sprzęcie - karta graficzna jest słabiutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 19.10.2007 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Dzieki za namiary! (opcja z grami - opcja poboczna ) Pytanie nastepne - gdzie kupowac? MM? (duzo ze czyta o "półkownikach", o no name bebechach wkladanych w markowe obudowy itp.) - czy to prawda - nie wiem Giełda - hmmm.... Allegro? - ew. namiar moze na jakiegos sprawdzonego sprzedawce jakis sklep komputerowy? (co sadzicie o Komputroniku? - moj normalny komp jest z stamtad (ale kumpel mi zalatwial wszystko - wiec nie bylo zadnych problemow ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.10.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Z tanich polecam Benq lub Maxdatę ze wskazaniem na Benq. Maxdaty nie polecam. bardzo awaryjne a serwis beznadziejny. Mój maxdata w pierwszym roku po zakupie trzy razy był w serwisie a touchpad nadal nie działa jak należy. obudowa matrycy pękła już dwa razy. Gniazda USB nawalają. CD juz zaczyna stawać okoniem a ciągle jest na gwarancji. Boje się pomyśleć co będzie po gwarancji. Na szczęście to nie jest mój jedyny komputer. W związku z praca serwisu wielokrotnie pisaliśmy skargi i do MAXDATA i do rzecznika (dużo by pisać). Aż mi ciarki przechodzą po plecach jak sobie pomyślę, że mam drukarkę OKI i ta sama firma robi serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 19.10.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Ja mam Compaq i jestem bardzo zadowolona. Jakiś czas temu wylałam na klawiature herbatkę ,myslałam ,ze to juz koniec mojego laptopka,ale nie na nastepny dzień klawisze działały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts