JoShi 23.10.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Nie stać mnie, to jest prosta matma Zakładam, że kupisz (super ) za 5tys., Tobie po 2 latach kończy się gwarancja (zakładam, że działa) Gdybym miała taką pewność też bym tak robiła. Ale moje doświadczenia są inne. I tak jak pisałam nie popełnię więcej tego błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 23.10.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 O, tu muszę zaprotestować Mój Asus jest użytkowany bardzo intensywnie ponad rok, m.in. przez dzieciak do gier typu "GTA" czy "FIFA" czasem jakiś soczek się nachlapie, ciasteczek nakruszy pod klawisze i nic, zawiasy działają, nic nie skrzypi, klawiatura działa bez zarzutu pomimo intensywnego używania zwłaszcza tych strzałek podczas gier,żadnych plam na ekranie......tylko ta nieszczęsna bateria i stacja dysków Bikerus, a jak wyglądają cenowo te Dell, zmieszczę się do 4 tysiaków przepraszam, ale muszę dopisać właśnie sobie przypomniałam, że w moim laptopku jeszcze konsola nie działa pozostaje tylko myszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 23.10.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Bikerus, a jak wyglądają cenowo te Dell, zmieszczę się do 4 tysiaków Najprostsze z seri D620 sa w zasięgu : http://www.allegro.pl/item257792878__new_dell_d620_wxga_c2d_1gb_wifi_bt_gw_vat.html Inne modele Della : http://www.skapiec.pl/site/cat/17/filtr wybierz DELL. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.10.2007 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 caly czas czytam dziekuje za opinie ale moze przypomne: - laptop dla mamy- jako "maszyna do pisania" i przegladania internetu tudziez ogladania dvd (mama nie ma duzych wymagan jesli chodzi o super jakosc obrazu ) Wazna jest dla mnie w miare mocna bateria (choc wiem ze jest to ogolnie pieta achillesowa laptopow) - NIE STAC mnie na prezent dla niej za 3000 zł i w gore - tez bardzo zaluje ale jest jak jest - wiec doradzanie sie na temat takich modeli - mija sie z celem. A laptop kupic musze bo juz obiecalam - wiec doradzanie zeby nie kupowac czegos ponizej 3 tysiakow - a wiec w ogole nie kupowac - tez nie jest odpowiedzia na zadane pytanie Wydaje mi sie ze chyba znalezienie czegos w miare ok a nie tylko "szajs" do tej kwoty - chyba jest realne??? :) Chodzi mi o to zeby wybrac najlepsza opcje cena/jakosc/bezawaryjnosc w kwocie jaka dysponuje (absolutne max to 2500) Dziekuje za opinie ze lepiej kupic mniej "bajerandzki" laptop ale bj "markowy" niz kiepskiej firmy za to z fajerwerkami - to rozsadne zdanie i na pewno zwroce na to uwage Ponawiam pytanie - jak sie sprawa ma z uzywanymi - warto sie pakowac w cos takiego czy raczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.10.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 mama nie ma duzych wymagan jesli chodzi o super jakosc obrazu Ale tez jak sądze nie ma wzroku dwudziestolatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 23.10.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Pierwszy i najlepszy laptop jaki miałem to był Aristo ....kope lat ,ani jednej awarii Acer -3 roczek ,bez niespodzianek Asus - 1 roczek ...żadnych niespodzianek dell - same kłopoty , szczęśliwie udało mi się go sprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 23.10.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Mam prywatnego Optimusa ponad rok i bardzo sobie chwalę...,wymaganiom Twojej Mamy na 100% sprosta Służbowego mam Acera i też sobie bardzo chwalę, ale to jakaś bardziej "wypasiona wersja", więc cenowo może być jednak sporo drozszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 23.10.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Ponawiam pytanie - jak sie sprawa ma z uzywanymi - warto sie pakowac w cos takiego czy raczej nie? Używanych laptopów nie wolno kupować. Laptop jest jednorazówką,jak zipnie to na śmietnik. Dlatego najważniejsza jest gwarancja.A używki nie mają gwarancji. Jak chcesz firmowy to: HP CM420/80GB/512MB/DVDRW/15,4"/VistaHB za 2.225,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.10.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Nie wiem skąd się bierze powiedzenie ,że Laptop jest jednorazówką,jak zipnie to na śmietnik. .Niestety w dużej części jest to nieprawda.Tak jak to bywa w PC można go rozbudowywać oczywiście z zachowaniem możliwości takiej rozbudowy,co znaczy ,że jeżeli np. płyta czy procesor obsługują kości do 2 giga a procka można włożyć do takiej to a takiej wielkości to amen.Nie przekreśla to jednak naszego laptopika ,że jest on typową jednorazówką. Pena czy jakieś inne ustrojstwo można podpinać pod USB by zwiększyć sobie twardego.Integracja w laptopie nie musi oznaczać ,że jest on jednorazowy.Na pewno przyszłością są laptopy z dwu rdzeniówką i obsługą pci ekspres.Jest to na razie drogi gips ale zważywszy na fakt ,że postęp w elektronice jest szybszy niż pisanie oprogramowania to za jakiś rok ,słowo jednorazówka zniknie z twoich ust.Mój np. asus X50R skromny bez bajerów,właśnie z prockiem dwu rdzeniowym, z pci ekspres,pamięciami 2x1GB,zintegrowaną muzą i grafiką ATI RADEON XPRESS 1100m,twardym 120 GB,poddaje się moim wymaganiom i choć nadal twierdzę ,że laptop nie służy do giercowania...Gothick III śmiga na wysokich ustawieniach b/u.Powtarzam mając 3 lata gwarancji i to co w nim pierwotnie siedzi jest przyszłością a nie tak jak w twoim pojęciu "jednorazowym sprzętem do pierwszego lepszego popsucia.Na koniec zgodzę się ,że nie powinno sie kupować używanego sprzętu właśnie takiego bez gwarancji. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 24.10.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Witaj Zielonooka, podzielę się wiadomością, że właśnie kupiłam laptopa, Toshiba Satellite, model A-200-1M5, w cenie 3.199,-PLN. Jeśli Cię zaintersuje jest dostępny w tej cenie w sklepach Karen (w W-wie Arkadia). Oprócz tego że ma dobre parametry jest śliczny Ma piękną, ciemnogranatową, lśniącą pokrywę, srebrna klawiatura, wygląda bardzo lekko (zresztą jest lekki 2,7 kg) i elegancko. Moim zdaniem dla kobiety super. Ma wbudowaną kamerę. Można się przejrzeć i umalować w razie braku lusterka Mam nadzieję, że będzie mi dobrze służył. Załączam link. Pozdr. http://www.karen.pl/p/pl/4806/notebook_toshiba_satellite_a200-1m5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.10.2007 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 .... w cenie 3.199,-PLN. ........l koniec tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 24.10.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 .... w cenie 3.199,-PLN. ........l koniec tematu ... (absolutne max to 2500) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.10.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Poszukaj w sieci. Na pewno da sie kupić taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.10.2007 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Poszukaj w sieci. Na pewno da sie kupić taniej. tylko ze sie troche "boje" bo moje najwieksze zakupy przez net nie przekroczyly 100 zl ale tez nad tym myslalam moze ktos z Was zna jakiegos ludka z allegro/ sklep internetowy ktorego moglby polecic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.10.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Czasem oferta jest w sieci ale jest mozliwy odbiór osobisty. Kupowałam tak aparat cyfrowy za kilka tysięcy. Tez wolałam pomacac przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.10.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 tylko ze sie troche "boje" bo moje najwieksze zakupy przez net nie przekroczyly 100 zl ale tez nad tym myslalam moze ktos z Was zna jakiegos ludka z allegro/ sklep internetowy ktorego moglby polecic ? Jesli moge sie wtracic to wiekszosc sprzetu kupuje w sieci. Pare miesiecy temu mojego Asusa Lamborghini kupilam na http://www.agito.pl Zakup byl z przedplata, ale sprzet dostalam wiec sklep polecam. Duzo zakupow robimy tez w Komputroniku. Zamawiamy przez internet ze wskazaniem odbioru w punkcie na Marszalkowskiej. W swojej karcie klienta masz mozliwosc sledzenia postepu realizacji zamowienia. W Komutroniku nie mielismy tez problemu z obsluga gwarancyjna. W PC-cie padly nam dwie pamieci Patriot, zostaly wymienone po 14 dniach od wysylki. Natomiast nie mam pozytywnych doswiadczen z Formatem. To jakis kolchoz Oddajesz sprzet (odmeldowala sie karta grafiki), a oni z usmiechem na twarzy mowia, ze moze stracisz wszystkie dane z twardziela. Gdybym byla lajkonikiem w temacie, to moze bym uwierzyla Reklamacje zalatwiaja po 21 dniach roboczych od chwili jej zgloszenia. Jesli komuter jest narzedziem pracy, to robi sie prawdziwy dramat. Dodatkowo zakladaja blokady na obudowe, co oznacza ze ich zerwanie zrywa rowniez gwarancje. Troche to dziwne, biorac pod uwage, ze gwarancja objete sa poszczegolne podzespoly i gdy wiesz co Ci padlo, rozkrecasz komputer, wyciagasz wadliwy podzespol, odsylasz do serwisu, a z pozostalej reszty mozesz korzystac (jesli masz zamiennik) - tak jak to wyglada w Komputroniku Ufff ... to tyle moich doswiadczen Tez jestem przed zakupem kolejnego laptoka ... Tym razem tablet PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.10.2007 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 dziekuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 29.10.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Laptop NTT Corrino 605i. Kupiłem synowi na uczelnie, w czwartek odebrał. Na dzień dzisiejszy (podobno) najlepszy za te pieniądze. Zdobył uznanie i jakąś tam prestiżową nagrodę w swojej kategorii porównawczej. Cena 2890zł ale szukałem 2 tyg w tej cenie. W Media kosztuje 3600zeta , z tym że dodają Windowsa z licencją. Poszukaj i poczytaj, jeżeli uważasz że warto. I to że to ja - bobiczek - nie świadczy że podsyłam Ci świnkę i popycham na minę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 29.10.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 No i oczywiście kupiłem go w sieci. Dostałem jeszcze torbę gratis (100ka w kieszeni dodatkowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.10.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Laptop NTT Corrino 605i. Kupiłem synowi na uczelnie, w czwartek odebrał. Na dzień dzisiejszy (podobno) najlepszy za te pieniądze. Zdobył uznanie i jakąś tam prestiżową nagrodę w swojej kategorii porównawczej. Cena 2890zł ale szukałem 2 tyg w tej cenie. W Media kosztuje 3600zeta , z tym że dodają Windowsa z licencją. Poszukaj i poczytaj, jeżeli uważasz że warto. I to że to ja - bobiczek - nie świadczy że podsyłam Ci świnkę i popycham na minę Jeżeli dobrze pamiętam miało być do 2500 zyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts