micox 16.05.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 ...No i stało się..FUNDAMENTY ZALANE.... Ekipa zaczęła prace w czwartek, wczoraj o 17 fundamenty były gotowe. Jak narazie wszystko przebiega zgodnie z planem, no może geodeci mieli małe opóźnienie ale pozatym wszystko OK. C34a ma dość konkretne "stopy" więc betonu wyszło prawie 37m3!!! 1000 bloczkow już tez przyjechało, nastepny 1000 w poniedziałek. Kmfortowy C34aL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulina7 18.05.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witajcie,my po niejakiej przerwie kontynuujemy.Podbetony gotowe, podciągi stalowe gotowe. Teraz szalowanie i zalewanie wieńca. Na początku czerwca wchodzi cieśla, a po kolejnych ok. 3 tygodniach dekarz. Co do dachówki, to mieliśmy kilka koncepcji, ale marzenia zostały zweryfikowane przez rzeczywistość. Początkowo myslelismy o Domino Creatona (ceramika) - spotkałem się z opiniami, że ładnie wygląda na prostych dachach, a ten na C34 jest połamany + 8 koszy etc, wiec może wizualnie nie byc do końca OK. Co tam czyjes opinie - pomyslałem. Niestety wycena zrobiła swoje. Nie poddawałem się... i pomyslałem o Tegalicie Braasa (beton). Niestety Tegalit robiony jest w Niemczech, a nie w Polsce, wiec i cena odpowiednia (mimo, że forma dachówki bardzo prosta). Jednak i tu przy tak rozległym dachu wycena (korzystniejsza oczywiście od Creatona) do najniższych nie należała. Wiele wskazuje na to, że koniec końców zdecydujemy się na Bałtycką Braasa. Ach te kompromisy między chęciami, a możliwościami...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 16.06.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 do budujący C34a ze stropem jak wyglądały u was wzmocnienia tymi stalowymi belkami robiliście dokładnie jak w projekcie czy jakieś zmiany w tym zakresie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micox 06.07.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 do budujący C34a ze stropem jak wyglądały u was wzmocnienia tymi stalowymi belkami robiliście dokładnie jak w projekcie czy jakieś zmiany w tym zakresie ? Właśnie jestem po konsultacjach z kier. budowy i stalowych ceowników 240 nie będziemy zakładać....w to miejsce bedą zbrojone belki betonowe, ekipa sama je zrobi, ja tylko im drut fi 16. Podkreślam ze robimy C34a ale na poddaszu nic nie robimy.... W ostatnim tyg. postawili nam ściany, od jutra beda zabierać się za strop-terriva. Cieśla wchodzi w sierpniu. Nawiązując do dachówki BRASSA....hmm, ja osobiście chcę dachówke betonowa, antracytową, ceramika poprostu mniej mi sie podoba.... Oczywiście sa opinie pozytywne i negatywne odnośnie betonowych..ale cóż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 06.07.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Nawiązując do dachówki BRASSA....hmm, ja osobiście chcę dachówke betonowa, antracytową, ceramika poprostu mniej mi sie podoba.... Oczywiście sa opinie pozytywne i negatywne odnośnie betonowych..ale cóż.... zobacz jeszcze na ruppceramika http://www.monier.pl/katalog-ruppceramika/dachowki/sirius.html nie są jakieś drogie , nie święcą się jak psu jaja ( choć dla niektórych to wada ) i co najważniejsze są barwione w masie dość istotna sprawa przy sporej ilości koszy - ciętych dachówkach ja mam u siebie ruppa od 4 lat i jest bardzo OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulina7 06.07.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Nawiązując do dachówki BRASSA....hmm, ja osobiście chcę dachówke betonowa, antracytową, ceramika poprostu mniej mi sie podoba.... Oczywiście sa opinie pozytywne i negatywne odnośnie betonowych..ale cóż.... Klamka zapadła - dachówka betonowa Braasa zamówiona (Bałtycka). U nas wybór betonowej bardziej wymuszony przez koszty. Znalazłem w Tarnowie Podgórnym dom z Domino Creatona (ceramika) w antracycie i muszę powiedzieć, że wygląda super. A propos tego świecenia się jak psu.... to mam nadzieję, że nowa powłoka Braasa 'Cisar' zbyt mocnego takowego efektu nie da. Cieśla w tym tygodniu kończy więźbę, a po dostawie dachówki dekarz. pozdrawiam i "niech się mury pną do góry" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adasiek02 15.08.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 witamobecnie jesteśmy na etapie podbitek wczoraj zagruntowaliśmy klej na styropianie a w poniedziałek wchodzi hydraulikczy ktoś z forumowiczów mieszkających w komfortowym może pochwalić się swoim oświetleniem salonu. jest on znacznych rozmairów wiec szkoda by było go sp.... byle jakim światłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 16.08.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 witam obecnie jesteśmy na etapie podbitek wczoraj zagruntowaliśmy klej na styropianie a w poniedziałek wchodzi hydraulik czy ktoś z forumowiczów mieszkających w komfortowym może pochwalić się swoim oświetleniem salonu. jest on znacznych rozmairów wiec szkoda by było go sp.... byle jakim światłem Ale może w końcu chłopaki pochwalicie się swoimi C34 fotkami na forum bo za chwilę będę w każdym na żywo ale na forum zdjęcia ani szt ławy wylane w czw - weszło 31m3 pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkse 06.10.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Fotka naszego kominka. Tynki skończone. Czekamy aż wyschną. http://images46.fotosik.pl/210/e1f23ba1d8f6b867m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 07.10.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Jaki to jest wkład , no i prosimy o więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkse 07.10.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 To jest wklad z boczną szybą arysto A10. W łazienkach kończą kłaść płytki. My myślimy teraz o ogrodzeniu i urządzeniu ogródka. Pod koniec listopada mamy zamiar sie wprowadzić. Juz nie możemy się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 07.10.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 To jest wklad z boczną szybą arysto A10. W łazienkach kończą kłaść płytki. My myślimy teraz o ogrodzeniu i urządzeniu ogródka. Pod koniec listopada mamy zamiar sie wprowadzić. Juz nie możemy się doczekać. no to ładnie u mnie dzisiaj wmurowano pierwszy bloczek w ścianę no i może rozwinąć jakie C34 budujesz ze stropem czy nie i jakie ewentualnie zmiany zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkse 07.10.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Budujemy wersję z poddaszem. Najważniejszą zmianą jaką zrobiłam, to daliśmy o 2 bloczki więcej na poddaszu. W ten sposób uzyskalismy piękną i wielką powierzchnię uzytkową na pddaszu za niewielka kasę ( 2 warst bloczków i dodatkowego pasa elewacji). Ze skosami ok 230 m2. Mamy teraz miejsce na silownię, barek , salę na imprezy i ping-ponga, graciarnie ,2 spore gabinety, łazienkę i pokój dla gości.Na dole z pokoju 10 metrowego zrobilismy sobie garderobę, z wejściem od sypialni. Trochę powiększylismy malą lazienkę, kosztem gospodarczego. Z 2 zrobilismy 1 dużą lazienkę. Zrezygnowalismy z gabinetu. Mamy tam dużą kuchnię. Gdzieś w okolicach pierwotnej spiżarni i części kuchni mamy schody na górę, a pod nimi spiżarnię. Wiem,że schody betonowe nie są tak efektowne, ale przynajmniej maja tu swoje miejsce, troche na uboczu i najważniejsze, że nie zmniejszają salonu i nie wprowadzają zamieszania tzn kominek , schody ityd .. troche za dużo)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulina7 10.10.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Witajcie,wrzuciłem fotki. Do oglądania pod adresem:http://picasaweb.google.pl/flowerski/C34Udostepnione# Jeśli coś nie działa, to dajcie znać, bo to mój debiut z wrzucaniem fotek do sieci.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adasiek02 17.11.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 witamdzisiaj przystąpiliśmy do wylewania ostatecznych posadzek i o zgrozobudynek dalej się rozciągapo pomiarach wyszło AŻ 283 mco sie dzieje ?????????????????pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.11.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Pytanie, co dla architekta było netto. Sprawdz powierzchnię całkowitą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majse 28.02.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witamy,mieszkamy już od Świąt BN, jest cudownie.Nie zamienilibyśmy tego projektu na żaden inny. W tym domu jest miejsce na wszystko. Pozdrawiamy życząc powodzeni wszystkim budującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 28.02.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witamy, mieszkamy już od Świąt BN, jest cudownie. Nie zamienilibyśmy tego projektu na żaden inny. W tym domu jest miejsce na wszystko. Pozdrawiamy życząc powodzeni wszystkim budującym. fotki , fotki ,fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BP51 15.03.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Czy ktoś powiększał garaż ? wydaje się być zdecydowanie za mały na dwa samochody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirchen 27.03.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam wszystkich na forum. W kwietniu ruszamy z budową c34a. Na chwilę obecną przygotowania idą pełną parą. Działka 3000 m2, na działce 800 m2 lasu. Już nie moge się doczekać kiedy wbijemy przysłowiową łopatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts