gosiaber 14.11.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 A jakim programem robisz te wizualizację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 14.11.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 hej hej! spostrzegawcza jesteś , tak, chciałam te drzwi przenieść na scianę w korytarzu ale po namyśle stwierdziłam że pomieszczenie o szer 120 cm bedzie raczej nieustawne, całą ścianę zajełyby drzwi. Dlatego zostawie te drzwi tak jak są, a wersja "drzwi do szafy" bedzie zajmować mniej miejsca przy otwieraniu niż standardowe drzwi. Kuchnia nie bedzie całkiem zamknięta, beda otwory drzwiowe ale nie będzie w nich drzwi, w programie nie znalazłam opcji "otwór bez drzwi", wstawiają się automatycznie może jakieś wahadłowe albo suwane do jadalni zrobię ale jeszcze nie wiem. No fakt, widzę to, ta lodówka stoi tak jakoś na środku ale konieczne pragnę mieć mały stolik w kuchni wiec na razie innego miejsca dla niej nie widzę dostęp od zlewu i blau roboczego jest dobry, więc na pewno nie będzie tragicznie, kombinję żeby ja załonić jakąś półścianką, co widac na projekcie, żeby sie wtopiła w otocznie i nie bielała tak jak samotna brzoza na wzgórzu szafek bede mieć mało, tylko na podreczne rzeczy, kilka codziennych kubków, talerzyków, przyprawy i patelnię, cały ciążar przechowywania ma w założeniu przejąć spiżarnia. Taka kuchenna szafa to bedzie hihihi Okna zostaja oba, kuchnia bedzie od południowego wschodu (wschód uże okno, połudnnie małe) szkoda by mi było tracić poranne światło przy śniadaniu i południowe w zimie tarasik zostaje , bedzie czescią wiekszego , zadaszonego króry zamierzamy wyciągnąć "w górę" ( jak się patrzy z góry na rzut parteru) , tak ze 3-4 metry. Zostaje, gdyż tego włąsnie szukałam, jadalni która bedzie częścią salonu, ale bedzie od niego lekko oddzielona. tan zakątek jest super pod tym względem. Jak go zlikwidujesz też bedzie super, i na pewno wszystko ci się fajnie zmieści, kwestia tylko co ci się bardziej podoba a program mam o stąd http://www.ikea.com/ms/pl_PL/rooms_ideas/splashplanners.html to na stronie "ikei" , narzędzie do planowania kuchni, kliknij "pobierz program" , zainstaluj i już możesz sie bawić w meblowanie kuchni , oczywiście przy użyciu produktów IKEA ale programik fajowy i nietrudny w obsłudze. miłej zabawy wciąga! Emi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 16.04.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 podbijam! gosiu, jesteś tu jeszcze? a może ktos inny buduje "alę"? to taki fajny dom przecież już mamy złożony wniosek o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaber 21.04.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Jestem,jestem chociaż dawno mnie tu nie było. Przestałam myśleć intensywnie o własnym domku,ale ostatnio zaczęłam znowu tu zaglądać bo nasze "sprawy działkowe" powoli zaczynają ruszać. Z relacji teścia wiemy iż na początku miesiąca na pobliskich działkach pojawili sie geodeci i zaczęli swoje pomiary. Podobno maja do wymierzenia ok 1000 działek i ma zająć im to tylko miesiąc . No zobaczymy Fajnie, że wasz domek jest już tak blisko. I jak ostatecznie będzie wyglądać wasza ala? ciężko było przejść tą całą biurokrację? Ile czasu zajęło wam załatwienie wszystkich papierków? Z niecierpliwością czekam na zdjęcia z budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 21.04.2008 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 mówiąc szczerze gosiu to ja nie wiem co to biurokracja bo wszystkim zajął sie architekt. Zresztą jak jest MPZP i jasne sprawy na mapach i w KW to biurokracja to nic trudnego, tak mi się wydaje przynajmniej. Media pod nosem mamy , tez trudnosci z tej strony żadnych nie mieliśmy, tylko bulić każą, 2000 za prąd, za wode jeszcze nie wiem. Geodeta był na działce w lutym, tak w drugiej połowie raczej, jeśli dobrze pamietam stempel na mapach. Potem tylko na telefon dostawałam info co jeszcze trzeba załatwić, i tak po dordze zleciliśmy proj wod-kan ( projektant polecony przez arch, ;P a jakże by inaczej, hihi ale załatwił od razu uzgodnienia) i tak samo wjazd na działkę, tez z uzgodnieniami, w czasie urlopu w marcu złożyliśmy wniosek o warunki prądu i wniosek o wył z produkcji rolnej , w miedzyczasie arch coś tam smarował i wysmarował plan zagospodarowania działki, poszerzył ławy fundamentowe, przesunął słupy, dorobił okno na klatce schodowej, i dłuższy daszek nad wejsciem. I to na tyle zmian niewiele prawda? 10 kwietnia nasz wniosek o PnB wpłynąl do starostwa muszą dać! wychodzi że dwa miesiące to zajęło. jak narazie... w środku domu nic nie kombinowaliśmy, jak się coś urodzi w czasie budowy to przemyślimy ale jest dobrze tak jak jest Jak sobie pomyslę o zatrudnianiu ekip, o cenach materiałów i własnych finansach to mi się śmiać chce że takim wielkim problemem były dla mine te słupy teraz dopiero się zacznie jazda bez trzymanki. Z jednej strony do tego dązymy, żeby mieć własny DOM , a z drugiej strony całe to przedsięwziecie mnie przeraża i jeszcze nie zaczełam a już mi ręce opadają. ehh jakoś to bedzie, zawsze jakoś jest życzę wytrwałości i nieomylności panom geodetom buszującym po Waszym lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 18.05.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 podbijam sobie a co? może akurat komuś się przyda jeszcze czekamy na PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 18.05.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 i jak to zazwyczaj bywa projekt przeszedł bez tych wszystkich zmian podbijam, może ktoś tez buduje "alę" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesglowacki 31.05.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 My też chyba ostatecznie bedziemy budować ALE . Sporo projektów braliśmy pod uwagę ale chyba ALA wszystkie pokonała. Teraz wszystkie formalności związane z pozwoleniem i do boju... Czy ktoś wybudował ale w woj. łódzkim???? A może ktoś zakończył ostatnio budowe Ali - ile kaski pochłoneła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 06.06.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 oooo witam! nie widziałam Twojego postu wczesniej , wątek musiał nisko upaść my na północy bedziemy budować, już nie mogę się doczekać! prawda że projekt funkcjonalny? zmieniacie coś? co was przekonało do ALi? pozdrawiam i czekam na dalsze doniesenia z placu boju! emi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesglowacki 22.06.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 oooo witam! nie widziałam Twojego postu wczesniej , wątek musiał nisko upaść my na północy bedziemy budować, już nie mogę się doczekać! prawda że projekt funkcjonalny? zmieniacie coś? co was przekonało do ALi? pozdrawiam i czekam na dalsze doniesenia z placu boju! emi Długo analizowaliśmy projekty, już prawie kupiliśmy Ciekawy z muratora, ale koniec końcem całkiem przypadkiem znaleźliśmy ALE i decyzja zapadła. Projekt już zakupiony, teraz jest u architekta, i załatwiamy pozwolenie. Co do zmian - minimalne. bardzo pasuje nam ten układ i cały ten domek jest ekstra My budujemy się w okolicach Łodzi, a tymczasowo mieszkamy w Białymstoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcemydom 22.06.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 hello! Projekt wybrany, twrają narady "adaptacyjne" przed aktem zakupu. Oto ALA A jak Wasza działka jest ustawiona względem stron świata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 23.06.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 no witam "chcemydom" w końcu się klan budujących Alę tworzy! dom się nam wpasował na działkę idealnie wejście od wschodu, kuchnia i jadalnia i drzwi balkonowe od południa, duże okno w salonie od zachodu ściana bez okien od północy! lepiej być nie może uważam, jestem bardoz zadowolona z takiego układu Grzesglowacki: To jest taki fajny dom dla kogoś kto szuga domu małego, taniego w realizacji a zarazem funkcjonalnego! I spiżarnia jest, i dość duże pom.gospodarcze. Nasza bedzie bez garażu, bo garaż stawiamy osobno. Świetne wpisuje się w krajobraz i zabudowę naszej żuławkiej wsi, chcemy ją tak na styl wiejski, rustykalny urządzić. Od zeszłego tygodnia mamy już pozwolenie na budowe ale czkekamy do wiosny , wiadomo, kasa. Ile ja projektów przejrzałam, cały internet przeczytałam! musiał być dach dwuspadowy 40stopni bo tak było w MPZP, musiała byc spiżarnia i dodatkowy pokój na książki, i kuchnia nie w salonie tylko osobna i żadnych pierdółek, balkoników ani wykuszy no i garaż z boku co by się dało go nie robić bo wiedzieliśmy że będziemy budować duzy osobno. No i drogą eliminacji pozdrawiam i piszcie jak postępy! emi i greg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 29.06.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 podbijam dla nowo zaglądających, dla zainteresowanych i żeby nie upadł za nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaber 17.07.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Cześc emi !!! budujecie już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 21.07.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 jeszcze nie ale PnB mamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaber 31.07.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 To gratulacje!!! pierwszy krok za wami. napisz emi (jeśli możesz ?)jakie ponieśliście koszty do jego uzyskania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 09.11.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 podbijam! co tam u Was gosiu? moze ktos jeszcze wzial sie za "ale"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 09.11.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 podbijam znowu, bo upadl u nas powstal stan zero i sobie czeka na sciany i dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 07.02.2010 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.02.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Uważam ze wiatrołap jest za mały i kompletnie nieustawny. Włączyłabym w wiatrołap tą szafę, co stoi po drugiej stronie ściany.ten dom na mnóstwo ścian nośnych. Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts