Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIATROŁAP jak urządzić?

bachac

Recommended Posts

To zdjęcie jest rzeczywiście z domu w Kalifornii, ale widywałam takie aranżacje we wnętrzach Brytyjskich, gdzie akurat może nie śnieg, ale błoto zdarza się dośc często.

Mieszkam na drugim piętrze kamienicy. Przed kamienicą jest chodnik. Przed drzwiami wejściowymi jest wycieraczka. A przez pół roku ilośc piachu jaką nanosza dwie osoby jest ogromna (w zasadzie po każdym wejściu trzeba przecierac podłogę na mokro) - z tym, że chodzimy w trekingach na grubych traktorach i buty zdjemujemy z domu a nie na klatce schodowej.

Edytowane przez Elfir

• 6 months później...
  • Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Proszę doradźcie czy do tej czarnej lampy bardziej będzie pasowała: czarna pufa czy ta pstrokata kolorowa. Dodam,że w wiatrołapie jest biało-szara szafa a ściany są jaśniutko szare,a może dla przełamania tej szaro-czarnej monotonii ... fiolet lub zielona :sick:

taka lampa.jpg

czarna.jpg

kolorowa.jpg

zielona.jpg

fiolet1.jpg

Edytowane przez IZA30

• 3 months później...
  • 9 months później...

mycha, ja mam panele w korytarzu i kuchni. Już koło 20 lat te same i wcale nie były jakieś wybitne, bo na drogie mnie zwyczajnie nie było stać. Ponadto kiedyś nie było u nas czegoś takiego jak AC5. Panele są w lepszej kondycji niż w kuchni, w której spadło mi coś kilka razy i pozostały niewielkie odpryski. Tak więc z moich doświadczeń wynika, że nie ma co się bać paneli w korytarzu/wiatrołapie.

Mam przy drzwiach mały dywanik pełniący funkcję ochronną, na którym zostaje cały brud z butów. Niestety młodzież nosi obuwie sportowe z bogatymi podeszwami i zawsze się coś wniesie, mimo pierwszego piętra. Trzepię go bo jest niewielki (taka większa wycieraczka, obszyty kawałek chodnika z Komfortu), odkurzam, co kilka lat wywalam.

Mam pytanie, mam nadzieję, że może być w tym temacie ;)

Chciałabym aby w wiatrołapie były też panele, nie chcę płytek, ale czy takie panele nie będą się niszczyły za szybko ?

Może ktoś ma tak urządzony wiatrołap?

Mam w przedpokoju (mieszkanie na parterze blisko wejścia z zewnątrz), pas 90 cm płytek, to jest miejsc do zdejmowania butów.

Na parkiet tez się nosi. widać zarysowania.

Nie zdecydowałam się na sam parkiet i dobrze, bo widzę ile błota i piachu na płytkach zostaje.

Mieszkam obecnie w nowym domu, który zbudowaliśmy 6 lat temu, ale budujemy niedaleko drugi dom , no i dlatego pytam o te panele, bo nienawidzę płytek, nie chcę mieć, jedynie akceptuję w łazienkach. Tak sobie pomyślałam teraz , że rzeczywiście z tym chodniczkiem dobry pomysł, a panele też będziemy mieć raczej ze średniej półki , no i jakby się coś zniszczyło zawsze można wymienić.

Dzięki za odpowiedzi :)

• 7 months później...
  • 1 month później...

Proszę doradźcie: nie mogę zdecydować się na tapetę do wiatrołapu.Przedpokój pomalowany na jasny szary,meble jak widać (kolor dąb rustykalny) po prawej stronie robi się jeszcze siedzisko z tego samego materiału co szafa. Chcę położyć tapetę na prawą ścianę ,baardzo podoba mi się krata,ale czy będzie pasowała,czy nie przytłoczy za bardzo,czy będzie współgrała np.z żyrandolem?Czy iść w coś bardziej delikatnego np.jasno -szare pasy? MOŻE COŚ ZAPROPONUJECIE?

Poniżej jeszcze tapety,które brałabym ewentualnie jeszcze pod uwagę ;)

CAM01172.jpg

CAM01173.jpg

CAM01175.jpg

AAA.jpg

pasy szare.jpg

IZA30

W nawiązaniu do żyrandola i takiego stylu 'ala glamour'

http://www.tapety-sklep.com/userdata/gfx/31777e5e43db52c5da03ff3d7e096f92.jpg

Przy ciemnej stolarce polecam wyraziste kolory- krata nadaje się jak najbardziej, tak samo jak ciemno- szare/ czarne tapety.

Zbyt jasne sprawią, że przedpokój stanie się mdły.

IZA30

W nawiązaniu do żyrandola i takiego stylu 'ala glamour'

http://www.tapety-sklep.com/userdata/gfx/31777e5e43db52c5da03ff3d7e096f92.jpg

Przy ciemnej stolarce polecam wyraziste kolory- krata nadaje się jak najbardziej, tak samo jak ciemno- szare/ czarne tapety.

Zbyt jasne sprawią, że przedpokój stanie się mdły.

bardzo ładna,a podasz konkretnego linka do niej?