Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika agikz

agakz

Recommended Posts

Gratulacje z okazji pasowania dla Pierwszoklasistki.

Wracając do moich prób poszukiwania ekipy do tynków cem-wap, mogłabyc podać numer waszego GW, może by machnełi te tynki między innymi robotami, może jakąś przerwę zimową sobie zrobią :) chcielibyśmy jakoś po 20 listopada jeśli pogoda pozwoli.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a więc udało się uwiecznić galową Pierwszoklasistkę! :lol:

piękne jesienne zdjęcia! :)

inspiracja elewacji extra, ale faktycznie tam kolor jest bledszy i taki żółto-zielony bardziej niż zielony - choć ten przypadkowo dobrany w programie z Muratora wygląda ładnie :)

dzięki, dzięki :D

no własnie, jak wybrać odcień z wzornika gdzie jest malutki kwadracik, żeby na domu nie wyszedł jakiś seledyn jak na kalesonach :roll:

Widzę, że dom nie wykończony a już rośliny kupujesz?

Na czym stanął problem z odgrodzeniem się od ulicy? Żywopłot czy bluszcz?

wiesz, po wykarczowaniu krzaków zrobiło się strasznie goło z przodu... Na razie jest wsadzonych 6 krzaczków na żywopłot, zobaczymy czy przeżyją, a sadzonki bluszczu swoją drogą robię :D

W tym tygodniu będzie też nowa pergola od strony rodziców i wysadzę miliny Ursynów z doniczek :D Mam nadzieję że szybko będą rosnąć, bo teraz jest tam strasznie łyso po wykarczowaniu winobluszczu i chmielu :-?

Witam!!!! Aga mam pytanie!!!

Czy moglabys napisac i polecic architekta wlasnie z okolic Poznania. Bede wdzieczna. Mnie dopiero to wszystko czeka,wiec z gory dziekuje:))))

wiesz co, raczej nie polecę, architektka która robiła nam adaptację raczej projektuje osiedla i biurowce, nam po starej znajomości zrobiła :(

Skllep Bizzarto czy jakos tak:) Aha i czy mozesz polecic swoich majstrów od alarmów???

Bizzarto:

http://www.bizzarto.com/

ja oglądałam w Komornikach w Top Shopping czy jakos tak sie to nazywa, przy Głogowskiej zaraz za autostradą.

Co do alarmistów, to byli panowie z Solidu, dzwonilismy do ich przedstawiciela handlowego i kogoś przysłali :-?

Widzę, że u Ciebie dylematy lodówkowe.

Pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze. :) Ja wybrałabym Liebherra, a do tego osobną zamrażarkę. Gdy kilka lat temu moim rodzicom zepsuła się lodówka, mój tata (inżynier) przez niemal miesiąc analizował wszelkie dane techniczne lodówek i stwierdził, że tylko i wyłącznie Liebherr. Teraz ktokolwiek z mojej rodziny kupuje lodówkę, to wybiera właśnie tę firmę i wszyscy są zadowoleni. :) My mamy teraz jeden z najprostszych modeli, a chodzi cichutko, i mimo, że nie ma opcji typu „no Frost” to w ciągu 4 lat użytkowania zamrażalnik rozmrażałam zaledwie 2 razy.

Ale to jest rzecz jasna moja subiektywna ocena. :wink: Wybór należy do Ciebie. :D My na początek zabieramy naszą starą lodówko-zamrażarkę, ale docelowo ma być osobno lodówka, a w spiżarni zamrażarka. Marzy mi się jeszcze osobna lodówka na wino, ale to już bardzo dalekosiężne marzenia. :roll:

Pozdrawiam

Ania

Aniu, dzięki za sugestie :D Wiem, że Liebherr to marka godna zaufania i chętnie bym taką kupiła. Ceny to oni mają godne marki więc pewnie prostszy model... z drugiej strony kusi, żeby jakieś udogodnienia w lodówce mieć, bo to przecież sprzęt na lata :roll: Myślalam o samej chłodziarce i właśnie zamrażarce gdzieś upchniętej, bo rzadko z niej korzystam. Tylko takie chłodziarki są wolnostojące, ja planuję kuchnię Stat a ona nie jest tak biała jak sprzęty agd, tylko taka śmietankowa... inox mi w ogóle nie pasuje do koncepcji, bo pierkarnik będzie retro i okap czarny... Nie mam osobnej ściany żeby lodówka nie stala zupelnie przy meblach, mogę ją najwyżej oddzielić murowaną ścianką :-?

Wiem, wiem to nie takie proste wszystko dopasować. My będziemy mieć lodówkę „ukrytą” w ściance wymurowanej z cegły ręcznie formowanej. Tak sobie wymyśliłam. :roll: W przyszłości chciałabym tam mieć lodówkę do zabudowy a jej front dopasować do kuchni. :D

A tak w ogóle moje lodówkowe marzenie wygląda tak :o :

http://www.liebherr.pl/liebherr/aranzacje/poz4.jpg

Ale w tym celu musiałabym chyba wybudować nowy dom z większą kuchnią, albo ten sprzęt ustawić w salonie. :wink:

A tak dla ciekawostki. Znalazłam takie lodówko-zamrażarki Liebherra do zabudowy z kostkarką do lodu:

Cena ok. 4100 zł:

http://www.liebherr.pl/liebherr/szczegoly-icn30660.php

Cena ok. 5500 zł:

http://www.liebherr.pl/liebherr/szczegoly-icbn30660.php

I jeszcze zamrażarkę do zabudowy z kostkarką (cena ok. 4200 zł):

http://www.liebherr.pl/liebherr/szczegoly-ign2566.php

Fajne to Twoje marzenie, ale pomijając cenę, musialabym mieć rzeczywiście taką prawdziwą spiżarnię i tam ukryć toto. Tylko że wtedy jej urody nikt by nie podziwiał :D Ta za 5,5 tys ma wszystko co trzeba... ale mąż by mnie wysłał na badania psychiatryczne chyba jakbym powiedziała że chcę taką lodówkę :lol: Taka smieszna kostkarka to średnio ponad tysiąc złotych podnosi cenę lodówki, więc chyba sobie odpuszczę :roll: Nad komorą biofresh bym sie dłużej zastanowiła bo jestem przewrażliwiona na nieświeże produkty w lodówce....

dobrze, że nie zgłębiałam tak tematu lodówek, bo przez to co tu pokazujecie miałabym niezły zgryz :-? :wink:

świetne te wysokie lodówki! :o

myślę, że bez kostkarki można żyć - na pewno to wygodna funkcja, ale tak naprawdę korzysta się z nich najczęściej w czasie imprez, więc od czasu do czasu można osobiście je przygotować na zapas, żeby nie przepłacać przy zakupie lodówki :) chyba, że masz większe zapotrzebowanie na lód? :lol:

dobrze, że nie zgłębiałam tak tematu lodówek, bo przez to co tu pokazujecie miałabym niezły zgryz :-? :wink:

świetne te wysokie lodówki! :o

myślę, że bez kostkarki można żyć - na pewno to wygodna funkcja, ale tak naprawdę korzysta się z nich najczęściej w czasie imprez, więc od czasu do czasu można osobiście je przygotować na zapas, żeby nie przepłacać przy zakupie lodówki :) chyba, że masz większe zapotrzebowanie na lód? :lol:

tak... drinka pijam 2 razy w roku średnio :lol:

Właśnie robię sobie tabelkę :wink: z zestawieniem funkcji i cen lodówek. Wkleję ją potem :D

Ja w temacie lodówki, moje przemyślenia są następujące:

liebherr może i "markowy" ale jak na mój gust zdecydowanie za dużo za tą markę trzeba dopłacić. Ja kupiłam taki dwudrzwiowy kombajn (firmy Samsung :o) ze wszystkimi możliwymi bajerami (elektroniczne sterowanie temperaturę w zamrażarce i lodówce - wybór konkretnej temperatury a nie stopień 1-5 który nie wiadomo co oznacza, kostkarka wypluwająca nieskończoną niemal ilość lodu w kostkach i kruszonego, szuflady w lodówce z indywidualnym sterowaniem wilgotnością, jedna szuflada z indywidualnie sterowaną temperaturą, szuflady wysuwane leciutko na rolkach, z automatycznie unoszącymi się klapkami itp. no krótko mówiąc pełen szał). Jestem niezmiernie zadowolona z tej lodówki, jakość wykonania naprawdę dobra i co dla mnie najważniejsze, jedzenie zachowuje świeżość zaskakująco długo a zapachy w jakiś tajemniczy sposób są neutralizowane (ostatnio wyciągnęłam z lodówki kawałek pieczonego kurczaka, który leżał tam jakieś 3 tygodnie zapomniany w kącie, a nie wydalał absolutnie zadnego zapachu i wyglądał wciąż apetycznie :o) Za tą lodówkę dałam tyle ile dałabym za standardowy wymiar Liebherra bez żadnych funkcji specjalnych. Ostatnio oglądałam też sobie na żywo takiego zwykłego Liebherra i jeśli chodzi o jakość elementów wyposażenia to byłam zaskoczona tandetnością. Zwykłe plastki, szuflady ciężko szurają po półkach, jakbym nie widziała znaczka i ceny to pomyślałabym że to jakaś tańsza Amica :roll: Podsumowując, osobiście uważam, że nie ma sensu dopłacać naprawdę dużych pieniędzy po to, by potencjalnie cieszyć się bezawaryjną pracą przez następne 20 lat - i tak sprzęt aktualnie wymienia się dużo częściej, nadążając za nowościami technicznymi itp. Skoro za takie same pieniądze można mieć naprawdę o wiele bardziej "przyjazny" sprzęt, z dodatkowymi funkcjami ułatwiającymi codzienne czynności to dla mnie rozrzutnością jest dopłacanie tylko do marki.

Ot i tyle w temacie ;)