Damon 25.10.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Gratulacje z okazji pasowania dla Pierwszoklasistki. Wracając do moich prób poszukiwania ekipy do tynków cem-wap, mogłabyc podać numer waszego GW, może by machnełi te tynki między innymi robotami, może jakąś przerwę zimową sobie zrobią chcielibyśmy jakoś po 20 listopada jeśli pogoda pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 25.10.2008 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Wracając do moich prób poszukiwania ekipy do tynków cem-wap, mogłabyc podać numer waszego GW, może by machnełi te tynki między innymi robotami, może jakąś przerwę zimową sobie zrobią chcielibyśmy jakoś po 20 listopada jeśli pogoda pozwoli. wysyłam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 27.10.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 a więc udało się uwiecznić galową Pierwszoklasistkę! piękne jesienne zdjęcia! inspiracja elewacji extra, ale faktycznie tam kolor jest bledszy i taki żółto-zielony bardziej niż zielony - choć ten przypadkowo dobrany w programie z Muratora wygląda ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.10.2008 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 a więc udało się uwiecznić galową Pierwszoklasistkę! piękne jesienne zdjęcia! inspiracja elewacji extra, ale faktycznie tam kolor jest bledszy i taki żółto-zielony bardziej niż zielony - choć ten przypadkowo dobrany w programie z Muratora wygląda ładnie dzięki, dzięki no własnie, jak wybrać odcień z wzornika gdzie jest malutki kwadracik, żeby na domu nie wyszedł jakiś seledyn jak na kalesonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.10.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Widzę, że dom nie wykończony a już rośliny kupujesz?Na czym stanął problem z odgrodzeniem się od ulicy? Żywopłot czy bluszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.10.2008 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Widzę, że dom nie wykończony a już rośliny kupujesz? Na czym stanął problem z odgrodzeniem się od ulicy? Żywopłot czy bluszcz? wiesz, po wykarczowaniu krzaków zrobiło się strasznie goło z przodu... Na razie jest wsadzonych 6 krzaczków na żywopłot, zobaczymy czy przeżyją, a sadzonki bluszczu swoją drogą robię W tym tygodniu będzie też nowa pergola od strony rodziców i wysadzę miliny Ursynów z doniczek Mam nadzieję że szybko będą rosnąć, bo teraz jest tam strasznie łyso po wykarczowaniu winobluszczu i chmielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anastek77 27.10.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam!!!! Aga mam pytanie!!! Czy moglabys napisac i polecic architekta wlasnie z okolic Poznania. Bede wdzieczna. Mnie dopiero to wszystko czeka,wiec z gory dziekuje:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.10.2008 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam!!!! Aga mam pytanie!!! Czy moglabys napisac i polecic architekta wlasnie z okolic Poznania. Bede wdzieczna. Mnie dopiero to wszystko czeka,wiec z gory dziekuje:)))) wiesz co, raczej nie polecę, architektka która robiła nam adaptację raczej projektuje osiedla i biurowce, nam po starej znajomości zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 29.10.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Sliczny domek:) Aga gdzie jest ten salon meblowy z boskimi narożnikami??? Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 29.10.2008 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Sliczny domek:) Aga gdzie jest ten salon meblowy z boskimi narożnikami??? Pozdrawiam Iwona dzięki a o które narożniki Ci chodzi, bo ja już różne wklejałam chyba w dziennkiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 29.10.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Skllep Bizzarto czy jakos tak:) Aha i czy mozesz polecic swoich majstrów od alarmów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 29.10.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Skllep Bizzarto czy jakos tak:) Aha i czy mozesz polecic swoich majstrów od alarmów??? Bizzarto: http://www.bizzarto.com/ ja oglądałam w Komornikach w Top Shopping czy jakos tak sie to nazywa, przy Głogowskiej zaraz za autostradą. Co do alarmistów, to byli panowie z Solidu, dzwonilismy do ich przedstawiciela handlowego i kogoś przysłali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 30.10.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Widzę, że u Ciebie dylematy lodówkowe. Pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze. Ja wybrałabym Liebherra, a do tego osobną zamrażarkę. Gdy kilka lat temu moim rodzicom zepsuła się lodówka, mój tata (inżynier) przez niemal miesiąc analizował wszelkie dane techniczne lodówek i stwierdził, że tylko i wyłącznie Liebherr. Teraz ktokolwiek z mojej rodziny kupuje lodówkę, to wybiera właśnie tę firmę i wszyscy są zadowoleni. My mamy teraz jeden z najprostszych modeli, a chodzi cichutko, i mimo, że nie ma opcji typu „no Frost” to w ciągu 4 lat użytkowania zamrażalnik rozmrażałam zaledwie 2 razy. Ale to jest rzecz jasna moja subiektywna ocena. Wybór należy do Ciebie. My na początek zabieramy naszą starą lodówko-zamrażarkę, ale docelowo ma być osobno lodówka, a w spiżarni zamrażarka. Marzy mi się jeszcze osobna lodówka na wino, ale to już bardzo dalekosiężne marzenia. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 30.10.2008 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Aniu, dzięki za sugestie Wiem, że Liebherr to marka godna zaufania i chętnie bym taką kupiła. Ceny to oni mają godne marki więc pewnie prostszy model... z drugiej strony kusi, żeby jakieś udogodnienia w lodówce mieć, bo to przecież sprzęt na lata Myślalam o samej chłodziarce i właśnie zamrażarce gdzieś upchniętej, bo rzadko z niej korzystam. Tylko takie chłodziarki są wolnostojące, ja planuję kuchnię Stat a ona nie jest tak biała jak sprzęty agd, tylko taka śmietankowa... inox mi w ogóle nie pasuje do koncepcji, bo pierkarnik będzie retro i okap czarny... Nie mam osobnej ściany żeby lodówka nie stala zupelnie przy meblach, mogę ją najwyżej oddzielić murowaną ścianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 30.10.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Wiem, wiem to nie takie proste wszystko dopasować. My będziemy mieć lodówkę „ukrytą” w ściance wymurowanej z cegły ręcznie formowanej. Tak sobie wymyśliłam. W przyszłości chciałabym tam mieć lodówkę do zabudowy a jej front dopasować do kuchni. A tak w ogóle moje lodówkowe marzenie wygląda tak : http://www.liebherr.pl/liebherr/aranzacje/poz4.jpg Ale w tym celu musiałabym chyba wybudować nowy dom z większą kuchnią, albo ten sprzęt ustawić w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 30.10.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A tak dla ciekawostki. Znalazłam takie lodówko-zamrażarki Liebherra do zabudowy z kostkarką do lodu: Cena ok. 4100 zł: http://www.liebherr.pl/liebherr/szczegoly-icn30660.php Cena ok. 5500 zł:http://www.liebherr.pl/liebherr/szczegoly-icbn30660.php I jeszcze zamrażarkę do zabudowy z kostkarką (cena ok. 4200 zł): http://www.liebherr.pl/liebherr/szczegoly-ign2566.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 30.10.2008 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Fajne to Twoje marzenie, ale pomijając cenę, musialabym mieć rzeczywiście taką prawdziwą spiżarnię i tam ukryć toto. Tylko że wtedy jej urody nikt by nie podziwiał Ta za 5,5 tys ma wszystko co trzeba... ale mąż by mnie wysłał na badania psychiatryczne chyba jakbym powiedziała że chcę taką lodówkę Taka smieszna kostkarka to średnio ponad tysiąc złotych podnosi cenę lodówki, więc chyba sobie odpuszczę Nad komorą biofresh bym sie dłużej zastanowiła bo jestem przewrażliwiona na nieświeże produkty w lodówce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 30.10.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 dobrze, że nie zgłębiałam tak tematu lodówek, bo przez to co tu pokazujecie miałabym niezły zgryz świetne te wysokie lodówki! myślę, że bez kostkarki można żyć - na pewno to wygodna funkcja, ale tak naprawdę korzysta się z nich najczęściej w czasie imprez, więc od czasu do czasu można osobiście je przygotować na zapas, żeby nie przepłacać przy zakupie lodówki chyba, że masz większe zapotrzebowanie na lód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 30.10.2008 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 dobrze, że nie zgłębiałam tak tematu lodówek, bo przez to co tu pokazujecie miałabym niezły zgryz świetne te wysokie lodówki! myślę, że bez kostkarki można żyć - na pewno to wygodna funkcja, ale tak naprawdę korzysta się z nich najczęściej w czasie imprez, więc od czasu do czasu można osobiście je przygotować na zapas, żeby nie przepłacać przy zakupie lodówki chyba, że masz większe zapotrzebowanie na lód? tak... drinka pijam 2 razy w roku średnio Właśnie robię sobie tabelkę z zestawieniem funkcji i cen lodówek. Wkleję ją potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 30.10.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Ja w temacie lodówki, moje przemyślenia są następujące: liebherr może i "markowy" ale jak na mój gust zdecydowanie za dużo za tą markę trzeba dopłacić. Ja kupiłam taki dwudrzwiowy kombajn (firmy Samsung ) ze wszystkimi możliwymi bajerami (elektroniczne sterowanie temperaturę w zamrażarce i lodówce - wybór konkretnej temperatury a nie stopień 1-5 który nie wiadomo co oznacza, kostkarka wypluwająca nieskończoną niemal ilość lodu w kostkach i kruszonego, szuflady w lodówce z indywidualnym sterowaniem wilgotnością, jedna szuflada z indywidualnie sterowaną temperaturą, szuflady wysuwane leciutko na rolkach, z automatycznie unoszącymi się klapkami itp. no krótko mówiąc pełen szał). Jestem niezmiernie zadowolona z tej lodówki, jakość wykonania naprawdę dobra i co dla mnie najważniejsze, jedzenie zachowuje świeżość zaskakująco długo a zapachy w jakiś tajemniczy sposób są neutralizowane (ostatnio wyciągnęłam z lodówki kawałek pieczonego kurczaka, który leżał tam jakieś 3 tygodnie zapomniany w kącie, a nie wydalał absolutnie zadnego zapachu i wyglądał wciąż apetycznie ) Za tą lodówkę dałam tyle ile dałabym za standardowy wymiar Liebherra bez żadnych funkcji specjalnych. Ostatnio oglądałam też sobie na żywo takiego zwykłego Liebherra i jeśli chodzi o jakość elementów wyposażenia to byłam zaskoczona tandetnością. Zwykłe plastki, szuflady ciężko szurają po półkach, jakbym nie widziała znaczka i ceny to pomyślałabym że to jakaś tańsza Amica Podsumowując, osobiście uważam, że nie ma sensu dopłacać naprawdę dużych pieniędzy po to, by potencjalnie cieszyć się bezawaryjną pracą przez następne 20 lat - i tak sprzęt aktualnie wymienia się dużo częściej, nadążając za nowościami technicznymi itp. Skoro za takie same pieniądze można mieć naprawdę o wiele bardziej "przyjazny" sprzęt, z dodatkowymi funkcjami ułatwiającymi codzienne czynności to dla mnie rozrzutnością jest dopłacanie tylko do marki. Ot i tyle w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts