agakz 07.01.2009 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 na pewno warto, będziesz miała porównanie nasze schody w innych salonach kosztowałyby nawet 60 - 70 % (!) więcej tylko przez to, że są z drewna egzotycznego - mieliśmy wycenę choćby z Centrum Schodów na Plewiskach a jeśli myślisz o stolarzu, to nie każdy podejmie się malowania drewna na biało - Kornik robi białe tralki i nie wybrzydza robi też schody z metalowymi elementami nic, tylko wyceniać! Czyli tak, przeprowadzić u męża kampanię p.t. białe tralki i uderzać do Kornika A oni na obmiar przyjeżdżają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 08.01.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Ja tez za białymi podstopnicami i tralkami. Wydaje mi się, że schody nabiorą lekkości a do białych drzwi i listew (chyba takie planujesz) będą wyglądały świetnie!Tylko jak z praktycznościa tych białych podstopnic? Z czego zrobić, żeby się nie brudziły za mocno, albo łatwe do czyszczenia były?Ja z racji tego, że w trochę nowocześniejszym stylu planuje wnętrze zastanawiam sie nad blachą szczotkowaną, taka jasną, no ale myślę jeszcze:)Pewnie zgłoszę się po namiar na ten Kórnik w swoim czasie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 08.01.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 żeby tylko tego gazu do rurek starczyło Korniki na obmiar przyjeżdżają, a jakże i damimax, Kornik, KOrnik, nie Kórnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 08.01.2009 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Ja tez za białymi podstopnicami i tralkami. Wydaje mi się, że schody nabiorą lekkości a do białych drzwi i listew (chyba takie planujesz) będą wyglądały świetnie! Tylko jak z praktycznościa tych białych podstopnic? Z czego zrobić, żeby się nie brudziły za mocno, albo łatwe do czyszczenia były? Ja z racji tego, że w trochę nowocześniejszym stylu planuje wnętrze zastanawiam sie nad blachą szczotkowaną, taka jasną, no ale myślę jeszcze:) Pewnie zgłoszę się po namiar na ten Kórnik w swoim czasie:) Najpraktyczniej chyba byłoby zrobić te podstopnice z mdf-u, bo tylkowane i malowane to pewnie zbyt długo nie będą czyste ... Blacha szczotkowana w nowoczesnym wnętrzu będzie super, ale tez musisz znaleźć sprytnego stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 08.01.2009 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 żeby tylko tego gazu do rurek starczyło Korniki na obmiar przyjeżdżają, a jakże i damimax, Kornik, KOrnik, nie Kórnik gazu... wczoraj 2 godziny w domu (starym) nie było prądu To dopiero wszystko stoi - piec gazowy nie odpala, kuchenka elektryczna, czajnik bezprzewodowy... a w domu chore dziecko... dobrze że chociaż koza grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 08.01.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 no faktycznie, masssakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 08.01.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 no faktycznie, masssakra! to mi uświadamia jak jesteśmy uzależnieni od prądu... No bo gaz można obejść np pompą ciepła albo jakimś piecem na inną substancję, ale prąd ciężko Właśnie dostałam cynk, że zaszczycił nas instalator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 08.01.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 ups, to przepraszam za ten kórnik firmę Kornik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 08.01.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 trzeba chyba w jakieś dynamo nożne lub też inny sprzęt prądotwórczy się zaopatrzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.01.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 żeby tylko tego gazu do rurek starczyło Korniki na obmiar przyjeżdżają, a jakże i damimax, Kornik, KOrnik, nie Kórnik gazu... wczoraj 2 godziny w domu (starym) nie było prądu To dopiero wszystko stoi - piec gazowy nie odpala, kuchenka elektryczna, czajnik bezprzewodowy... a w domu chore dziecko... dobrze że chociaż koza grzeje właśnie z tego powodu u nas kominek jest kominkiem po prostu kominkiem. bez żadnych dodatkowych układów bo to wszystko na prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 08.01.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 właśnie z tego powodu u nas kominek jest kominkiem po prostu kominkiem. bez żadnych dodatkowych układów bo to wszystko na prąd. u mnie tak samo, ostatnio właśnie przekonywalam koleżankę, że kominek z płaszczem jako alternatywne ogrzewanie mieszkania to tak sobie jak zabraknie prądu... zresztą u nas koza, więc nie ma mowy o żadnych hi-techach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.01.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 właśnie z tego powodu u nas kominek jest kominkiem po prostu kominkiem. bez żadnych dodatkowych układów bo to wszystko na prąd. u mnie tak samo, ostatnio właśnie przekonywalam koleżankę, że kominek z płaszczem jako alternatywne ogrzewanie mieszkania to tak sobie jak zabraknie prądu... zresztą u nas koza, więc nie ma mowy o żadnych hi-techach U mnie też kominek bez żadnych ekstrasów, będzie używany do celów rekreacyjnych a jakby co w razie braku gazu i prądu tudzież innych kataklizmów zawsze można wszystkich w jednej "izbie" - salonie położyć i hajcować w kominku, żeby było ciepło, a do lasu blisko jakby drzewa nie można było kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 08.01.2009 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 U mnie też kominek bez żadnych ekstrasów, będzie używany do celów rekreacyjnych a jakby co w razie braku gazu i prądu tudzież innych kataklizmów zawsze można wszystkich w jednej "izbie" - salonie położyć i hajcować w kominku, żeby było ciepło, a do lasu blisko jakby drzewa nie można było kupić dokładnie u nas teraz w kozie napalone, raz na 3 dni wygaszamy tylko, żeby popiół wybrac i szybę wyczyścić. A gdzie Ty masz tam las blisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.01.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 U mnie też kominek bez żadnych ekstrasów, będzie używany do celów rekreacyjnych a jakby co w razie braku gazu i prądu tudzież innych kataklizmów zawsze można wszystkich w jednej "izbie" - salonie położyć i hajcować w kominku, żeby było ciepło, a do lasu blisko jakby drzewa nie można było kupić dokładnie u nas teraz w kozie napalone, raz na 3 dni wygaszamy tylko, żeby popiół wybrac i szybę wyczyścić. A gdzie Ty masz tam las blisko? między Tulcami a Szczepankowem jest kawałek lasu i to całkiem ładny, rowerkiem przez te lasy można dojechać aż na Maltę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 08.01.2009 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 między Tulcami a Szczepankowem jest kawałek lasu i to całkiem ładny, rowerkiem przez te lasy można dojechać aż na Maltę no tak, ale jak wytniesz ten las do kominka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.01.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 między Tulcami a Szczepankowem jest kawałek lasu i to całkiem ładny, rowerkiem przez te lasy można dojechać aż na Maltę no tak, ale jak wytniesz ten las do kominka .... No to by musiało długo nie być prądu i gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Błyskawicznie poszło, w sumie z tą budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 08.01.2009 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Błyskawicznie poszło, w sumie z tą budową Widzisz, a mi się dłuży To zawsze tak wygląda - z boku wydaje się szybciej Rekordu Bobowej nie pobiję na pewno, ale chcielibyśmy się wprowadzić przed upływem roku od rozpoczęcia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Przeciez jak bylam u ciebie to strop byl stemplami podparty, a wy juz mieszkacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.01.2009 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Przeciez jak bylam u ciebie to strop byl stemplami podparty, a wy juz mieszkacie Elfirku, do zamieszkania jeszcze ze 4 miechy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts