duduś 26.10.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Czy palisady betonowe mogą służyc jako " murek" przy robieniu tarasu z kostki betonowej, czy napór ziemi nie będzie za duży, czy nie są one za płytkie ( bo najdłuższe chyba mają 60 cm dł- z tego 40 potrzebuję nad ziemią czy ta część w ziemi miałaby być ewent. na jakimś betonie? .Może raczej jako zaporę zrobić betonowy murek normalnie głęboko wkopany w ziemię a palisady zamocować z przodu tego murka ( coby go zasłonić ) Jak to ma być wykonane??!!!!!!!!!!!!!!!PLISSSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 27.10.2007 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 nikt nie może mi pomóc??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 27.10.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Najpierw zdjecie jak ja zrobiłem http://img221.imageshack.us/img221/4130/obraz005hm3.jpg http://img219.imageshack.us/img219/7688/obraz004ry5.jpg Robie schodek z palisad ,palisady maja wys 40 cm z kazdej strony bedzie ułożona kostka czyli z jednje i z drugiej strony zrobiłem podbudowe piaskowo cementowąna wysokosc 15 cm .Palisady stoja także na takiej podbudowje ,co by w przyszłosci nie zrobiły sie fale Dunaju:)Reasumujac z każdej strony palisada jest otoczona betonem w twoim przypadku z jednej strony nadbudowe możesz przykryc ziemia i zasiac trawke Powiem Ci szczeże ze nie jest tak prosto ułozyc te palisady trzeba sie pilnowac pion ,poziom praktycznie poziomice musisz miec cały czas Najlepiej jest wytyczyc sobie tor w którym maja stac palisady od poziomicy i na tym torze je stawiac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia111 18.04.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 przyznam szczerze ze ja mam podbudowe wys 10 cm i tez calkiem dobrze dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwuska1719512235 21.04.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 No widzę że nie potrzebujesz większej pomocy bo podstawowe rzeczy wiesz, tzw. że 1/3 palisady musi być w ziemi jednak należy zrobić do tego podbudowę... jednak według mnie i tego co wiem to bezpieczniej w Twojej sytuacji będzie zrobić tą drugą wersję o której mówiłeś... czylu zwyczajny murek oporowy i jego obłożyć palisadą a to z tego względu że to taras i lepiej to zrobić porządne i mocne W każdym będź razie nie zależnie od tego co wybierzesz to nie zapomnij o drenażu bo czesto ludzi nie zwracają na to uwagi i później mają problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.04.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 odpowiadasz na post sprzed 6 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.04.2014 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 odpowiadasz na post sprzed 6 lat... Dobrze ,że to Ty wcześniej zauważyłaś. ......bo czesto ludzi nie zwracają na to uwagi...... teraz zwrócili.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts