JANK 04.08.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2003 Kupiłem takie drzwi kilka lat temu. Drzwi są ogólnie dobre. Problemem jest wkładka montowana w tych drzwiach. Wymieniłem już kilka takich wkładek w swoich drzwiach. Ostatnia wytrzymała półtora roku. Mimo, że producent udziela dwuletniej gwarancji na swoje drzwi, to na wkładkę daje tylko rok gwarancji. Wkładka jest bardzo droga /koszt ok 200zł/ a innej wkładki, która by pasowała nie potrafię znależć na polskim rynku. Może ktoś z Szanownych Forumowiczów mógłby mi wskazać miejsce, gdzie taką wkładkę zastępczą mógłbym nabyć. Z pozdrowieniami : JANK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.08.2003 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 He , he , he ciekawa "firma"...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 05.08.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2003 Miałem drzwi Witex Super Lock w mieszkaniu i też mi zepsuła się wkładka. Nie można było włożyć do końca klucza. Dobrze, że mieszkanie było nisko, a żona zostawiła rozszczelnione okno balkonowe. Było jak się dostać do mieszkania i otworzyć drzwi od wewnątrz. Już podejrzewałem działania intruza, który celowo uszkodził wkładkę, ale... po rozebraniu wkładki okazało się, że jedna z zapadek tak się wyrobiła, że wypadła i zablokowała prowadnicę klucza . Nie byłem zadowolony z tych drzwi, bo były strasznie akustyczne. Nie ma co się dziwić - wypełniane są styropianem. Luz między futryną, a drzwiami również powodował docieranie dźwięków z klatki do mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.08.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 Niektóre firmy na swoje wkładki dają dożywotnią gwarancję ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacus 11.08.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 możesz podać które ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2003 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Nie chcę reklamować firm, poszukaj w internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacus 14.08.2003 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Nie oczekuję reklamy jedynie pomocy. Do domku wybrałem inne ale w mieszkaniu mam właśnie witex i wolałbym wiedzieć czym można wkładkę zastąpić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.08.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Właśnie w tym cały problem, że te z bezterminową gwarancją nie pasują do drzwi witeksa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 18.08.2003 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Do vacusa : chyba nie dowiemy się czym można owe wkładki zastąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacus 19.08.2003 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Masz racje. No cóż zrobić może to tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zby 30.08.2003 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Mam taki zamek 5 lat, zero problemów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JerzyR 30.08.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Moim zdaniem każde drzwi robione na masową skalę np. Witex, Dierre itp. to lipa Zawsze znajdzie się nieuczciwy koleś co dorobi sobie klucze do waszych drzwi. A obniżając koszty używać będą tańszych materiałów np. te wkładki. Zresztą w Witexie (Dierrre) nie można zamontować innego zamka niż tylko jeden najlepszy ten ich..Najlepiej mieć drzwi robione na zamówienie z wybranym przez siebie zamkiem (zamkami). Sam mam takie od kilku lat i nie mam żadnych problemów (http://www.pajmetal.pl z Wrocławia) JerzyR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 08.09.2003 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Chciałbym być taki szczęśliwy jak zby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.09.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Nie straszcie mnie, mam takie drzwi od 10 miesięcy... na razie wszystko jest OK... ale to nie jest parter Spytam ich przy okazji, bo IMHO bardzo starają się o dobre public relations Wkładka Witex'a rzeczywiście nie pasuje do innych drzwi, i inne wkładki nie pasują do Witex'owych drzwi... monopolista ??? Nie, to raczej autarkia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 15.09.2003 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 Widziałem podobne wkładki w Leroy Merlin /nie wiem czy tak się pisze/. Tylko czy będą pasować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 16.09.2003 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2003 W sklepie "Dobre zamki" [o ile dobrze pamiętam ], W-wa, Nowy Świat 2, dowiedziałem się że jest to milimetrowa różnica.... Ostatnio kupowałem w Witexie wkładkę i znowu jest zmieniony design... kluczyki mają nowe trzymadełka.... Chyba najlepiej będzie zacząć od Witex-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 18.09.2003 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2003 A to mnie "ponury" zmartwiłeś ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.09.2003 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Nie tylko ciebie JANK ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysioK 24.09.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Czyli ta milimetrowa różnica rozumiem wyklucza wymianę wkładki na nie-ichnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 24.09.2003 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 czy mozna uniknac zaskoczenia przed czy za zamknietymi na glucho drzwiami??? Jakie sa symptomy psucia sie wkladki? A moze trzeba taka wkladke z zasady zmieniac np. po 2000 zamkniec czy otworzen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts