Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UWAGA na drzwi antyw?amaniowe Witex Super Lock

Recommended Posts

Kupiłem takie drzwi kilka lat temu. Drzwi są ogólnie dobre. Problemem jest wkładka montowana w tych drzwiach. Wymieniłem już kilka takich wkładek w swoich drzwiach. Ostatnia wytrzymała półtora roku. Mimo, że producent udziela dwuletniej gwarancji na swoje drzwi, to na wkładkę daje tylko rok gwarancji. Wkładka jest bardzo droga /koszt ok 200zł/ a innej wkładki, która by pasowała nie potrafię znależć na polskim rynku. Może ktoś z Szanownych Forumowiczów mógłby mi wskazać miejsce, gdzie taką wkładkę zastępczą mógłbym nabyć.

Z pozdrowieniami : JANK

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miałem drzwi Witex Super Lock w mieszkaniu i też mi zepsuła się wkładka. Nie można było włożyć do końca klucza. Dobrze, że mieszkanie było nisko, a żona zostawiła rozszczelnione okno balkonowe. Było jak się dostać do mieszkania i otworzyć drzwi od wewnątrz. Już podejrzewałem działania intruza, który celowo uszkodził wkładkę, ale... po rozebraniu wkładki okazało się, że jedna z zapadek tak się wyrobiła, że wypadła i zablokowała prowadnicę klucza :( .

Nie byłem zadowolony z tych drzwi, bo były strasznie akustyczne. Nie ma co się dziwić - wypełniane są styropianem. Luz między futryną, a drzwiami również powodował docieranie dźwięków z klatki do mieszkania.

• 2 weeks później...
Gość JerzyR

Moim zdaniem każde drzwi robione na masową skalę np. Witex, Dierre itp. to lipa Zawsze znajdzie się nieuczciwy koleś co dorobi sobie klucze do waszych drzwi. A obniżając koszty używać będą tańszych materiałów np. te wkładki. Zresztą w Witexie (Dierrre) nie można zamontować innego zamka niż tylko jeden najlepszy ten ich..

Najlepiej mieć drzwi robione na zamówienie z wybranym przez siebie zamkiem (zamkami). Sam mam takie od kilku lat i nie mam żadnych problemów (http://www.pajmetal.pl z Wrocławia)

JerzyR

• 2 weeks później...

Nie straszcie mnie, mam takie drzwi od 10 miesięcy... na razie wszystko jest OK... ale to nie jest parter :o Spytam ich przy okazji, bo IMHO bardzo starają się o dobre public relations :-?

Wkładka Witex'a rzeczywiście nie pasuje do innych drzwi, i inne wkładki nie pasują do Witex'owych drzwi... monopolista ???

Nie, to raczej autarkia 8)