Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

UWAGA na drzwi antyw?amaniowe Witex Super Lock

Recommended Posts

Oczywiście, że Yardeni wymieniałem na Yardeni kupując w Witexie i płaciłem ok. 200 zł. Ostatnia wkładka wytrzymała 1,5 roku, uszkodzeniu uległa jedna zapadka tzn. w normalnej pozycji nie da się otworzyć ani zamknąć a po przekręceniu o 180 stopni wokół osi wszystko pracuje jak należy. Inne wkładki, które używam od 10 lat /te naszej produkcji / nie sprawiają żadnych kłopotów. Moim zdaniem firma Yardeni produkuje drogie buble. Dlatego poszukuję /i jak widać nie tylko ja/ innych wkładek, które pasują do tych drzwi.

Z pozdrowieniami : JANK

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 years później...
Panowie! Trochę historii: Firma Yardeni dostarczała wkładki do Witexu do momentu afery w Krakowie gdzie otwierano wszystkie mieszkania jednym kluczem i okradano. Po tym incydencie firma Witex zmieniła dostawcę na firmę Mul-T-Lock. Importerem tej marki w Polsce jest firma Key-Lock. (http://www.key-lock.pl) A co do oszustów i podrabianych kluczy to sprawa wygląda tak że każda firma dysponuje swoim profilem klucza i kluczami surowymi, przed zakupem sprawdz czy można wszędzie dorobić klucz czy tylko na podstawie karty kodowej. Jeśli firma się sznuje nie puszcza surówki w obieg tylko dorabia sama na podstawie karty (posiadacz karty jest uprawniony do dorobienia klucza). Wadą jest to że nie można szybko dorobić a zaletą że tylko posiadacz karty to może zrobić. Jest to zabezpieczenie np: takiej sytuacji gdy kradnie się dziecku w szkole klucze, dorabia a potem oddaje. Wtedy w czasie wyjazdu na wakacje możemy oczekiwa wizyty w domu. Tak czy inaczej nie polecam oddawania klucza w obce ręce, jest to tylko kawałek metalu, jeśli ktoś ma dużo czasu to dorobi. Wyjątkiem są klucze które posiadają pin w kluczu (pod warunkiem że mają zastrzeżony profil, czyli nie dystrybuują surówki) Reasumując, jak zmieniają Ci na klucz ostateczny sprawdz czy cylinder był zaplombowany, a po drugie czy dostajesz też kartę kodową. Szanujące się firmy drzwiowe dają w opakowaniu 5 kluczy! :p

• 4 weeks później...

Witam wszystkich. Powiem tylko tyle powinniśce być szczęsliwi ze macie jedne z lepszych drzwi antywłamaniowych.

Jeśli chcecie to posiadam pare wkładek w atrakcyjnych cenach z róznych firm które można dopasować do drzwi Witex Super - Lock,

Cena wkładek to od 120 do 150 (abus, gerda i inne)

jednak polecam mul-t-lock od 150 - 230

jak ktoś chce niech pisze [email protected]

ale nie antywłamaniowe i nie z zębatką :lol:

zwykłe gerdy z zębatką mogę dostarczyć w granicach 50,00

tyle ze to jest chłam zresztą jak cała gerda bo w sumie co to za drzwi antywłamaniowe które możnaotworzyc przy pomocy pewnego narzedzia małego i cichego które ma każdy z nas w domu a właśnie gerde można widziałem taką po włamaniu :-?

pozdrawiam wszystkich posiadaczy gerdy

pozdrawiam

włodek

• 1 year później...

odświeżę trochę temat...

Powiedzcie mi proszę czy stosujecie jakiś dodatkowy zamek? Mam teraz takie drzwi i jakoś czuję niedosyt jak je zamykam, zawsze miałem dwa zamki. Czy jest sens dokupować dodatkowy zamek (koszt 450zł z montażem) oczywiście chodzi mi o wzrost bezpieczeństwa a nie zaspokojenia mojego sumienia. Może lepiej zainwestować w jakąś inną wkładkę, mam taką jak dawali przy drzwiach chyba Superlock.

• 3 years później...
  • 1 year później...

Witam

Sorry, że odkopuję stary temat. Mam też witexa w Bydgoszczy. W dniu wczorajszym okradli mieszkanie moje oraz sąsiada. Weszli jak do siebie niestety... :(

Policja stwierdziła że takie akcje są średnio co dwa miesiące. Scenariusz zawsze taki sam. Okradzione ze dwa mieszkania, brak śladów mechanicznych, drzwi antywłamaniowe Witexa. Mam w drzwiach wkładkę Yardeni i mam zamiar wymienić ją na Mul-T-Lock. Jeśli ktoś się orientuje prosze podajcie mi jaką wkładkę muszę kupić aby pasowała please.

Jednocześnie ostrzegam mieszkańców Fordonu, gdzie tych drzwi jest dużo !

pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 9 months później...
Witam, ja też jestem "posiadaczem" drzwi Witex i jestem pozytywnie zaskoczony.....kilka dni temu moja ukochana żona zgubiła klucze od domu i zmuszony byłem wymienić środek zamka czyli tzw. wkładkę zamkową. W dobie internetu postanowiłem szukać pomocy właśnie przez komputer i sugerowałem się opiniami osób, które potrzebowały takiej pomocy.....:):) .... naczytałem się, nadzwoniłem do firm reklamujacych się wykonywaniem tego typu usług i okazało się, że najlepiej trzeba dotrzeć do źródła, ale o tym przekonałem się na sam koniec....... firmy reklamujące się, że są autoryzowanymi przedstawicielami Witexu - to jeden wielki koszmar.......każdy chce zarobić tylko kasę i próbuje nam czasami mało świadomym klientom wcisnąć co się da czasami za kosmiczne pieniądze.....przez telefon jeden z panów powiedział, że ma certyfikat potwierdzajacy, ma autoryzację Witexu i jak przyjedzie to przedstawi taki dokument.....okazało się, że zapomniał takiego dokumentu o zgrozo !!! a za nowy kpl wkladki z kluczami chciał 300 zł!!! niestety podziękowałem i postanowiłem dotrzeć do źródła.........zadzwoniłem rano do głównej siedziby witexu ul. Powązkowska w Warszawie i zostało mi wszystko wyjaśnione......zamówiłem serwis , w ciągu 2 godzin przyjechał człowiek z serwisu i wymienił mi zamek. Zapłaciłem 350 zł za wszystko, ale otrzymałem 2-letnią gwarancję rachunek i byłem bardzo zadowolony z profesjonalnego podejścia ludzi pracujacych w tej firmie! dodatkowo zostałem poinformowany, ze zamiast płacić za serwis mogę sam bezpośrednio zakupić taką wkładkę i dokonać jej wymiany we własnym zakresie!!! jest to bardzo prosta operacja, która zajmie nam 15 minut!!! Doradzą/podpowiedzą jaką kupić jak ją wymontować - pełen zakres informacji......Polecam i dziękuję Pani z serwisu, która była bardzo sympatyczna i wiedziała o czym mówi... zdecydowałem się na zamówienie takiej właśnie usługi serwisowej w witeksie tel.22 562 30 50.........super profeska...... na koniec ludziska pamiętajcie, aby psełdo przedstawiciele witeksu nie wciskali Wam kitu i towaru z nieznanego źródła ---najważniejsza rzecz o czym się dowiedziałem taka wkładka musi mieć najwyzszy atest klasy C bo podobno takie witex montuje we wszystkich swoich drzwiach!!!!pozdrawiam i ps. pilnować kluczy :):):):)