JANK 20.10.2003 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Oczywiście, że Yardeni wymieniałem na Yardeni kupując w Witexie i płaciłem ok. 200 zł. Ostatnia wkładka wytrzymała 1,5 roku, uszkodzeniu uległa jedna zapadka tzn. w normalnej pozycji nie da się otworzyć ani zamknąć a po przekręceniu o 180 stopni wokół osi wszystko pracuje jak należy. Inne wkładki, które używam od 10 lat /te naszej produkcji / nie sprawiają żadnych kłopotów. Moim zdaniem firma Yardeni produkuje drogie buble. Dlatego poszukuję /i jak widać nie tylko ja/ innych wkładek, które pasują do tych drzwi. Z pozdrowieniami : JANK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysioK 02.11.2003 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2003 Witam! Mam juz ostateczna wkladke w drzwiach Witexa i to nie jest Yardeni! Mam zamontowany Mul-T-Lock. Gdzieś tu wyczytałem ze oprócz Yardeni, Mul-t-lock jeszcze jakies Gege pasuje. http://www.republika.pl/abolnet/witex.htm pozdrawiam witexowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyzyk 05.11.2005 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 ludzie do witexu jest wkladka 30x40 z zebatką kupicie w castoramie przy popularnej jesli nie to w firmie key-lock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 05.11.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Jezusicku, a u mnie właśnie od jakiegoś czasu blokuje się klucz przy wkładaniu do zamka, to znaczy, że jutro mogę nie wejść do domu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyzyk 07.11.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 Panowie! Trochę historii: Firma Yardeni dostarczała wkładki do Witexu do momentu afery w Krakowie gdzie otwierano wszystkie mieszkania jednym kluczem i okradano. Po tym incydencie firma Witex zmieniła dostawcę na firmę Mul-T-Lock. Importerem tej marki w Polsce jest firma Key-Lock. (http://www.key-lock.pl) A co do oszustów i podrabianych kluczy to sprawa wygląda tak że każda firma dysponuje swoim profilem klucza i kluczami surowymi, przed zakupem sprawdz czy można wszędzie dorobić klucz czy tylko na podstawie karty kodowej. Jeśli firma się sznuje nie puszcza surówki w obieg tylko dorabia sama na podstawie karty (posiadacz karty jest uprawniony do dorobienia klucza). Wadą jest to że nie można szybko dorobić a zaletą że tylko posiadacz karty to może zrobić. Jest to zabezpieczenie np: takiej sytuacji gdy kradnie się dziecku w szkole klucze, dorabia a potem oddaje. Wtedy w czasie wyjazdu na wakacje możemy oczekiwa wizyty w domu. Tak czy inaczej nie polecam oddawania klucza w obce ręce, jest to tylko kawałek metalu, jeśli ktoś ma dużo czasu to dorobi. Wyjątkiem są klucze które posiadają pin w kluczu (pod warunkiem że mają zastrzeżony profil, czyli nie dystrybuują surówki) Reasumując, jak zmieniają Ci na klucz ostateczny sprawdz czy cylinder był zaplombowany, a po drugie czy dostajesz też kartę kodową. Szanujące się firmy drzwiowe dają w opakowaniu 5 kluczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodekdurecki 30.11.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Witam wszystkich. Powiem tylko tyle powinniśce być szczęsliwi ze macie jedne z lepszych drzwi antywłamaniowych. Jeśli chcecie to posiadam pare wkładek w atrakcyjnych cenach z róznych firm które można dopasować do drzwi Witex Super - Lock, Cena wkładek to od 120 do 150 (abus, gerda i inne)jednak polecam mul-t-lock od 150 - 230 jak ktoś chce niech pisze [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 01.12.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Mnie rozwaliła się wkładka Gerdy. Przyjechał jednak gość i bez żadnego problemu wymienił mi na nową. Kasy oczywiście nie płaciłem. Zaznaczam jednak że wkładka była jeszcze na gwarancji. Nowa ponoć kosztuje 100zł.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodekdurecki 01.12.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 ale nie antywłamaniowe i nie z zębatką zwykłe gerdy z zębatką mogę dostarczyć w granicach 50,00 tyle ze to jest chłam zresztą jak cała gerda bo w sumie co to za drzwi antywłamaniowe które możnaotworzyc przy pomocy pewnego narzedzia małego i cichego które ma każdy z nas w domu a właśnie gerde można widziałem taką po włamaniu pozdrawiam wszystkich posiadaczy gerdy pozdrawiam włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlodekdurecki 01.12.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 a tak dla info byłem kiedyś monterem gerdy a teraz jestem witexa także moę duuużo powiedzieć na temat i gerdy i witexa i zdecydowanie stawiam na izrael Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyzyk 01.12.2005 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 i kolega ma racje ,zydki łokej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsz1 07.02.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 odświeżę trochę temat... Powiedzcie mi proszę czy stosujecie jakiś dodatkowy zamek? Mam teraz takie drzwi i jakoś czuję niedosyt jak je zamykam, zawsze miałem dwa zamki. Czy jest sens dokupować dodatkowy zamek (koszt 450zł z montażem) oczywiście chodzi mi o wzrost bezpieczeństwa a nie zaspokojenia mojego sumienia. Może lepiej zainwestować w jakąś inną wkładkę, mam taką jak dawali przy drzwiach chyba Superlock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigga 27.07.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam, Ja mam z kolei problem z wyjęciem tej wkładki. Odkręciłem jedną mocującą śrubę na krawędzi drzwi, ale wkładka przesuwa się tylko o pół centymetra. Przekręcam klucz to w tą to w tamtą ale efektu nie ma. Coś jeszcze trzeba zrobić, np. zdjąć szyld? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebulka 11.11.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Witam Sorry, że odkopuję stary temat. Mam też witexa w Bydgoszczy. W dniu wczorajszym okradli mieszkanie moje oraz sąsiada. Weszli jak do siebie niestety... Policja stwierdziła że takie akcje są średnio co dwa miesiące. Scenariusz zawsze taki sam. Okradzione ze dwa mieszkania, brak śladów mechanicznych, drzwi antywłamaniowe Witexa. Mam w drzwiach wkładkę Yardeni i mam zamiar wymienić ją na Mul-T-Lock. Jeśli ktoś się orientuje prosze podajcie mi jaką wkładkę muszę kupić aby pasowała please. Jednocześnie ostrzegam mieszkańców Fordonu, gdzie tych drzwi jest dużo ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 29.11.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 (edytowane) można zamienić na wkładkę Gerdy o oznaczeniu: WKM3M 30/45z gdzie ważne jest to "z" na końcu oznaczające specjalną zębatke tak wygląda: http://www.handles.pl/galerie/w/wkladka-gerda-wkm3m-30-4_421.jpg Edytowane 29 Listopada 2011 przez ClNEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz1234 20.09.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witam, ja też jestem "posiadaczem" drzwi Witex i jestem pozytywnie zaskoczony.....kilka dni temu moja ukochana żona zgubiła klucze od domu i zmuszony byłem wymienić środek zamka czyli tzw. wkładkę zamkową. W dobie internetu postanowiłem szukać pomocy właśnie przez komputer i sugerowałem się opiniami osób, które potrzebowały takiej pomocy.....:) .... naczytałem się, nadzwoniłem do firm reklamujacych się wykonywaniem tego typu usług i okazało się, że najlepiej trzeba dotrzeć do źródła, ale o tym przekonałem się na sam koniec....... firmy reklamujące się, że są autoryzowanymi przedstawicielami Witexu - to jeden wielki koszmar.......każdy chce zarobić tylko kasę i próbuje nam czasami mało świadomym klientom wcisnąć co się da czasami za kosmiczne pieniądze.....przez telefon jeden z panów powiedział, że ma certyfikat potwierdzajacy, ma autoryzację Witexu i jak przyjedzie to przedstawi taki dokument.....okazało się, że zapomniał takiego dokumentu o zgrozo !!! a za nowy kpl wkladki z kluczami chciał 300 zł!!! niestety podziękowałem i postanowiłem dotrzeć do źródła.........zadzwoniłem rano do głównej siedziby witexu ul. Powązkowska w Warszawie i zostało mi wszystko wyjaśnione......zamówiłem serwis , w ciągu 2 godzin przyjechał człowiek z serwisu i wymienił mi zamek. Zapłaciłem 350 zł za wszystko, ale otrzymałem 2-letnią gwarancję rachunek i byłem bardzo zadowolony z profesjonalnego podejścia ludzi pracujacych w tej firmie! dodatkowo zostałem poinformowany, ze zamiast płacić za serwis mogę sam bezpośrednio zakupić taką wkładkę i dokonać jej wymiany we własnym zakresie!!! jest to bardzo prosta operacja, która zajmie nam 15 minut!!! Doradzą/podpowiedzą jaką kupić jak ją wymontować - pełen zakres informacji......Polecam i dziękuję Pani z serwisu, która była bardzo sympatyczna i wiedziała o czym mówi... zdecydowałem się na zamówienie takiej właśnie usługi serwisowej w witeksie tel.22 562 30 50.........super profeska...... na koniec ludziska pamiętajcie, aby psełdo przedstawiciele witeksu nie wciskali Wam kitu i towaru z nieznanego źródła ---najważniejsza rzecz o czym się dowiedziałem taka wkładka musi mieć najwyzszy atest klasy C bo podobno takie witex montuje we wszystkich swoich drzwiach!!!!pozdrawiam i ps. pilnować kluczy :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts