Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny

OK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

Opuściłam się ostatnio :oops:

A od kiedy to się kawkę pija??

A ja już mogę pić...tzn...mdłości już raczej nie ma...za to wstrętna zgaga....ale kawkę mogę spokojnie - tym bardziej że mam raczej niskie ciśnienie w ciąży... :D

No kobitki ogłaszam że Ania wróci...za jakieś 2 tygodnie...tzn. internet podpięty będzie mieć za 3 dni jakieś ale uaktywnienie jego trwa jakieś 10 dni...w sumie za 2 tyg. zrobi wejście...

Ech...ziemia oddajała i od razu poszło... :wink:

Opuściłam się ostatnio :oops:

A od kiedy to się kawkę pija??

A ja już mogę pić...tzn...mdłości już raczej nie ma...za to wstrętna zgaga....ale kawkę mogę spokojnie - tym bardziej że mam raczej niskie ciśnienie w ciąży... :D

No kobitki ogłaszam że Ania wróci...za jakieś 2 tygodnie...tzn. internet podpięty będzie mieć za 3 dni jakieś ale uaktywnienie jego trwa jakieś 10 dni...w sumie za 2 tyg. zrobi wejście...

Ech...ziemia oddajała i od razu poszło... :wink:

A jeśli tak, to proszę bardzo :D

http://www.dkimages.com/discover/previews/867/880244.JPG

A na zgagę to mojemu dziadkowi migdały pomagały - tylko on w ciąży raczej nie był :wink: :lol:

Czekamy na Anię :D

Ja też myślę o zmianie kredytu. Teraz mam w zł. ALe chyba wzmę refinansowy w innym banku i we frankach. Moze bedzie tak lepiej :roll:

No właśnie też mam zamiar tak zrobić :wink:

Na razie się zmywam z roboty :lol: Coby po godzinach nie siedzieć :lol: :lol: :lol:

Cześć! :oops: Ja tak troszkę nieśmiało, bo od niedawna jestem "pełnoprawną" (czytaj: logującą się :wink: ) użytkowniczką forum, za to przeglądam już od dłuższego czasu :D . Natknęłam się na Waszą dyskusję o kredytach i może mogę co nieco w tej kwestii pomóc :oops: . Mój małż :wink: (bardzo mi się podoba to forumowe określenie) zajmuje się kredytami i inwestycjami jako doradca (usługa bezpłatna dla klienta), więc gdybyście chciały uzyskać jakieś info odnośnie konsolidacji lub refinansowania to dajcie znać mailem. Sami jakiś czas temu braliśmy kredyt i do tej pory chwalę sobie współpracę z doradcą. Mnie osobiście chodzenie od banku do banku wykańcza, zwłaszcza nerwowo :evil: :roll: .

OK i Kachna28!

Widzę, że znalazłam bratnie dusze! Ja też jestem z okolic II wojny :lol: , czyli, że mieszkam w domku z okolic 1934roku! Póltora roku temu kupiliśmy ten domek w stanie do całkowitego remontu, ale lokalizacja jest fantastyczna - centrum Łodzi, ale w takiej enklawie, że nie dociera do nas hałas miasta, a wszędzie jest blisko :) . No i teraz jesteśmy w stanie przewlekłego remontu :). Fajnie jest wiedzieć, że więcej osób podejmuje takie wyzwanie! 8)

Witam Justynko, Kasia nie remontuje, Kasia buduje od nowa :wink: Choć bratnią duszą i tak jest, bo jest :lol:

Remonty rządzą się własnymi prawami, zwłaszcza remonty staroci - choć moje z '49 to młodziak na forum :wink: :lol:

Jeśli rzeczywiście mausz jest doradca, to ja chętnie skorzystam - choć z góry uprzedzam, że zadaję wredne pytania 8)

A jeśli chodzi o remont staroci w środku miasta, jeśli będę mogła pomóc - to postaram się :) Ja też mam w centrum w takiej enklawie - i wiem, że mimo wszystko, to nie znalazłabym lepszego miejsca dla siebie :lol:

OK -ja też się przyłączam do gratulacji! Doskonale wiem co znaczy remont starego mieszkania! Obcnie mieszkam w domu z 1933r! Dostaliśmy go wraz z działką od rodziców zaraz po ślubie -4lata temu. Nie był remontowany 20lat! Oboje płakaliśmy po przekroczeniu progu :wink: A potem do roboty- wymiana okien, ocieplanie ścian, płyty k-g, podłogi i musieliśmy zrobic instalację gaz, wod-kan (nie było nawet łazienki -tylko wychodek na zewnątrz!), odnowa schodów. Z tym, że nasz domek nie jest przyszłościowy -mieszkanko ma tylko 36m (kawalerka) i dlatego budujemy nowy domek. W ogóle to dom po przejściach -kiedyś miał kształt podkowy i był naprawdę duży -ale w czasie wojny został zbombardowany -i połowa domu zniknęła -został tylko ten nasz "kawałek". My mamy mieszkanko na piętrze a na parterze jest lokal usługowy (był tam sklep). Teraz szukamy do niego najemcy, bo zaadaptowac na mieszkanie raczej sie nie da. Ale zgadzam się z Tobą, ze stare mieszkania mają duszę... nauczylam się także że mieszkanie powinno byc wysokie -minimum 275cm -dlatego moj nowy domek bedzie mial sufity o 20cm wyżej niż w projekcie :wink:

OK

:oops: Ale ze mnie gapa - zasugerowałam się początkiem powyższego postu, a tu przecież na końcu jest napisane jak byk o nowym domku! :oops:

Witam Justynko, Kasia nie remontuje, Kasia buduje od nowa :wink: Choć bratnią duszą i tak jest, bo jest :lol:

Remonty rządzą się własnymi prawami, zwłaszcza remonty staroci - choć moje z '49 to młodziak na forum :wink: :lol:

Jeśli rzeczywiście mausz jest doradca, to ja chętnie skorzystam - choć z góry uprzedzam, że zadaję wredne pytania 8)

A jeśli chodzi o remont staroci w środku miasta, jeśli będę mogła pomóc - to postaram się :) Ja też mam w centrum w takiej enklawie - i wiem, że mimo wszystko, to nie znalazłabym lepszego miejsca dla siebie :lol:

"Wredne" pytania mobilizują do pogłębiania wiedzy :wink: :D

OK, uciekam z dyżurku, do następnej pracy, ale postaram się odezwać za czas jakiś. Wciąga to forumowanie :lol: - baaardzo lubię podpatrywać jak inni mieszkają. :wink: