Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny

OK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

U mnie w okolicy jest mnóstwo świrów, którzy mi karmią psa czym popadnie! :evil: I to mimo zwracania im uwagi i tłumaczenia, że mogą psu zaszkodzić! (np. kośćmi drobiowymi :evil: :evil: :evil: ) Nie wyobrażam sobie pójść dwa domy dalej i wrzucić coś przez płot psu sąsiadów :o . A może ze mną coś nie tak? :-? :o

Skąd ja to znam :evil: U nas na ulicy mieszka taka @$%#&*@ baba :evil: tysiące razy jej powtarzałam -proszę nic nie rzucac mojeemu psu! Nie dociera do tej XYXYX :evil: Kiedyś wprost jej wypaliłam: "nie dociera??!!" to teraz przez okno przyuważyłam -że babsko specjalnie się rozgląda na prawo i lewo czy mnie nie ma na widoku i rzuca psinie różne wynalazki (chleb, mieso, kości, wafle -i inne cuda). Wygląda na to że specjalnie napycha żarciem kieszenie jak wychodzi -tylko żeby mnie wnerwic!!!

Jezu, jakbym u siebie przed dom wyglądneła! :o To samo! U nas na ulicy mieszka taki pier.....ęty babiszon, co to z koszykiem z żarciem dla okolicznych kotów i psów łazi o prawie regularnych godzinach! :evil: Już kilka razy mniej taktownie zwróciliśmy jej uwagę, bezskutecznie niestety. Żeby nie pies na podwórku, to bym prąd pod ogrodzenie podłączyła! :evil: Pomijam milion innych, pomniejszych, ale równie szurniętych "pseudodokarmiaczy"....A już myślałam, że to tylko ja mam takiego pecha...

Wiem jakie kładeczki, tylko musiałaby być do samego okna, bo okno jest wysunięte trochę przed elewację i kot nie da rady doskoczyć Poza tym obawiam się, że się zaraz napatoczy ktoś, komu się przyda/przeszkadza/nie wie po co i zniknie Raczej się skłaniam do przywiązania jakiej linki z supłami do kraty.

Mnie też przyszła na myśl taka lina, sznur z supłami - taaka gruuuuba, jak na statku na przykład :wink: Albo siatka ze sznurka :D

U mnie w okolicy jest mnóstwo świrów, którzy mi karmią psa czym popadnie! :evil: I to mimo zwracania im uwagi i tłumaczenia, że mogą psu zaszkodzić! (np. kośćmi drobiowymi :evil: :evil: :evil: ) Nie wyobrażam sobie pójść dwa domy dalej i wrzucić coś przez płot psu sąsiadów :o . A może ze mną coś nie tak? :-? :o

Skąd ja to znam :evil: U nas na ulicy mieszka taka @$%#&*@ baba :evil: tysiące razy jej powtarzałam -proszę nic nie rzucac mojeemu psu! Nie dociera do tej XYXYX :evil: Kiedyś wprost jej wypaliłam: "nie dociera??!!" to teraz przez okno przyuważyłam -że babsko specjalnie się rozgląda na prawo i lewo czy mnie nie ma na widoku i rzuca psinie różne wynalazki (chleb, mieso, kości, wafle -i inne cuda). Wygląda na to że specjalnie napycha żarciem kieszenie jak wychodzi -tylko żeby mnie wnerwic!!!

Jezu, jakbym u siebie przed dom wyglądneła! :o To samo! U nas na ulicy mieszka taki pier.....ęty babiszon, co to z koszykiem z żarciem dla okolicznych kotów i psów łazi o prawie regularnych godzinach! :evil: Już kilka razy mniej taktownie zwróciliśmy jej uwagę, bezskutecznie niestety. Żeby nie pies na podwórku, to bym prąd pod ogrodzenie podłączyła! :evil: Pomijam milion innych, pomniejszych, ale równie szurniętych "pseudodokarmiaczy"....A już myślałam, że to tylko ja mam takiego pecha...

A nie możecie postraszyć, że złożycie skargę na policję czy gdzie tam do straży o śmiecenie :evil: ? Przecież to jest karalne - wyrzucanie odpadków na cudze podwórko :evil: Świr nie zrozumie, że nie karmi się cudzych zwierząt, ale kara za śmiecenie, finansowa to ma szansę dotrzeć do pustego łba :evil:

No cóż, jeśli straszenie nie pomaga, to ja bym zgłosiła. I nie wspominała o karmieniu psa, tylko o śmieceniu. Doniosłabym wszędzie, gdzie się da :evil: Jak zrobisz parę fotek, to na pewno nie zaszkodzi. Spróbuj je zrobić tak, żeby babsztyl widział - może już to pomoże :evil:

Tatuś godojom, że więcej styro może być :D Im więcej tym lepiej - i na pewno nic się nie będzie złego działo, jeśli dasz 10. Tylko wentylację musisz mieć prawidłową w środku - sprawne kominy itd., sprawdzić, czy nie ma jakoś głupio zatkanych otworów wentylacyjnych (np. w kuchni pod oknem - jak u mnie było).

Pogadam jeszcze z bratem, ale to jutro dopiero :roll:

Dzień doberek :lol:

Wymyśliłam, że zrobię kotu makramę ze sznurków :lol: Powinno być na tyle gęste, że kota wlizie bez problemu, a na tyle delikatne, że nic większego się nie przyplącze :p I łatwo zaplątać na kracie :wink:

Siemka! :D

Ja tu tylko przelotem, bo kończę dyżurek i lete do następnej fabryki :wink: .

Z robieniem fotek temu głupiemu :evil: babiszonowi to jest myśl!!!

Dzięki za info w sprawie styropka na mój domek! :D Też wychodzę z założenia, że jak już ociepalć to na maksa :D

OK, a Ty w robocie, czy leniuchujesz? 8) [/b]

Ja piję kawkę i się zbieram do roboty na 9tą :wink:

Nie mogę złapać brata, ale pewnie powie to samo o ocieplaniu :roll:

Fotografuj, a jakbyś gdzieś interweniowała, to nie powołuj się na psa, tylko na śmiecenie. Nie ma zakazu karmienia zwierząt, ale jest zakaz śmiecenia. Kieszeń boli :wink: