Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny


OK

Recommended Posts

Ja na bigosik jeszcze poczekam - w jesienne słoty najlepiej smakuje :lol:

 

Właśnie sobie uświadomiłam, że bigosu to jeszcze nie robiłam sama :o

Trza to w tym roku naprawić :wink: :lol:

 

Ja bigosik często robię zimą, bo wtedy własnie wyjątkowo mamy na niego smak. Superaśny wychodzi :oops: :D

 

Bo najlepszy na rozgrzewkę :lol:

 

U mnie jakoś tak było w domu, że zazwyczaj pierwszy bigos to na Wszystkich Świętych. Jak się rano dobrze podgrzało, to po powrocie z cmentarza moment i gorący - super na rozgrzewkę :lol:

A koniec bigosikowego sezonu przypada w okolicach Wielkanocy :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • OK

    6251

  • malgos2

    2112

  • kachna28

    1536

  • monia i marek

    948

Najaktywniejsi w wątku

U nas podobnie, jednak najbardziej kojarzę bigos z przerwą świąteczno - noworoczną (po świętach przesyt związany z jakimkolwiek jedzeniem i gotowaniem, a bigos ... zawsze zjada się ze smakiem) i wyjazdem na narty (przywozimy bigos w słojach, bo szybko można podgrzać jak wracamy zmarznięci :wink: ).
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chyba jednak nie jestem specjalnie inteligentna, a dla dzieci specjalnej troski powinna byc jakas taryfa ulgowa. Jesli cos Cie ubodlo, to bylo zupelnie nieswiadome z mojej strony. Raczej stwierdzenie faktu niz insynuacja, o ile moze sie dobrze domyslam... :roll: :roll: :roll: Ale pewnie nie, bo... patrz wyzej. W kazdym razie bylo mi baaaaaardzo przykro i faktycznie sie poryczalam, ale zrobilam se gar zupy z koreanskiej kapuchy, walnelam se rumu, zrobilam se maseczke, patrzcie ile rzeczy mozna zrobic, jak sie na forum nie siedzi... :roll: :roll: :roll:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam!!

 

A propos pieczonek i kapusty to mozna dorzucic jako jedna z warstw kapuste poszatkowana tez pycha :) nie zapomniec o posoleniu i popieprzeniu kazdej warstwy siemniakow, chyba ze boczek bardzo slony :)

 

Ja bigosu tez nigdy sama nie robilam, tzn cos tam pomagalam jak bylam na stypensium i robilismy dzien Polski :)

Lubie ale nie bardzo moge jesc :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...