OK 27.08.2008 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja na bigosik jeszcze poczekam - w jesienne słoty najlepiej smakuje Właśnie sobie uświadomiłam, że bigosu to jeszcze nie robiłam sama Trza to w tym roku naprawić Ja bigosik często robię zimą, bo wtedy własnie wyjątkowo mamy na niego smak. Superaśny wychodzi Bo najlepszy na rozgrzewkę U mnie jakoś tak było w domu, że zazwyczaj pierwszy bigos to na Wszystkich Świętych. Jak się rano dobrze podgrzało, to po powrocie z cmentarza moment i gorący - super na rozgrzewkę A koniec bigosikowego sezonu przypada w okolicach Wielkanocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.08.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 U nas podobnie, jednak najbardziej kojarzę bigos z przerwą świąteczno - noworoczną (po świętach przesyt związany z jakimkolwiek jedzeniem i gotowaniem, a bigos ... zawsze zjada się ze smakiem) i wyjazdem na narty (przywozimy bigos w słojach, bo szybko można podgrzać jak wracamy zmarznięci ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2008 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Na Święta i Nowy Rok to obowiązkowo bigos musi być To już się rozumie samo przez się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 27.08.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 u nas bigosik obowiązkowo też jest na Święta i Nowy Rok. Kiedyś jeszcze pamiętam jak co roku jeździliśmy na kuligi a potem ognicho i bigosik Fajnie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2008 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 A może by zrobić zimą bigosowy zjazd? Żeby się zebrać w kilka osób i każda ze swoim bigosem? Przecież każdy jest inny I do tego moooorze zimnej wódeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 27.08.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja jestem za Fajnie by było Tylko kiedy i gdzie? Jak nic musi być taki zjazd w górach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2008 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Hhhmmm, miałabym pewne pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.08.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 To co tam mialysmy ustalac za zasady, bo zapomnialam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2008 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Zasady? A gdzieś była, jak Cię nie było, ęęę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.08.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 A ja Cie pytalam jak Ciebie nie bylo? Ryczalam do poduszki, ze taka wredna jestes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.08.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja ublizac? Komu? Gdzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2008 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Patrz powyżej Sorki, wykasowałam posta, bo był tylko do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.08.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Dobra, dalej nie kumam, ale porycze jeszcze sobie troche, moze mi przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.08.2008 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Myślę, że kumasz, w końcu inteligentna z Ciebie kobita Jakby co, to pogadamy jutro, ja już padam na pysk. Dobranoc PS. I nie rycz, lepiej pomolestuj monsza, albo co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.08.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Chyba jednak nie jestem specjalnie inteligentna, a dla dzieci specjalnej troski powinna byc jakas taryfa ulgowa. Jesli cos Cie ubodlo, to bylo zupelnie nieswiadome z mojej strony. Raczej stwierdzenie faktu niz insynuacja, o ile moze sie dobrze domyslam... Ale pewnie nie, bo... patrz wyzej. W kazdym razie bylo mi baaaaaardzo przykro i faktycznie sie poryczalam, ale zrobilam se gar zupy z koreanskiej kapuchy, walnelam se rumu, zrobilam se maseczke, patrzcie ile rzeczy mozna zrobic, jak sie na forum nie siedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.08.2008 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam Cię Małgoś. I nie rycz, Marylka już coś tam podobnego śpiewała dawno.. Znaczy Was też witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.08.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam!! A propos pieczonek i kapusty to mozna dorzucic jako jedna z warstw kapuste poszatkowana tez pycha nie zapomniec o posoleniu i popieprzeniu kazdej warstwy siemniakow, chyba ze boczek bardzo slony Ja bigosu tez nigdy sama nie robilam, tzn cos tam pomagalam jak bylam na stypensium i robilismy dzien Polski Lubie ale nie bardzo moge jesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 28.08.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 markoto, ostatnio jadłam-- choć nie mogę też jesć- bigos i podali do tego cały kubek miety. W połączeniu z bigosem smakuje super no i nie było żadnych dolegliwości pobigosowych. A u nas to sie nazywa kociołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.08.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 U nas tez kociolek ale i pieczonki i mascibule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.08.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 wiecie o czym pisać.. właśnie lecem za chwilę na zakupy po kapustę itd.. jutro bigos będę gotować na imprezę chciałam zrobić fasolkę, ale monsz sobie bigosik zażyczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts