OK 25.10.2008 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 No to więcej przyniosłam - wszystkim nam się przyda http://static.flickr.com/113/270271960_5917bdb969.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 25.10.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Olga -mam nadzieję że to waluta jest? bo złotówka słabiutka... (co mnie akurat cieszy, bo mam kredyt w PLN a nie CHF ).[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.10.2008 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 W PWPW to raczej tylko złotówki robią I się nie martw, odbije się Zresztą.... nie chcesz - nie bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.10.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ja mam CHF Tak sobie myśle, żeby wyjąć teraz ostatnią transzę, to będę miała mniej franków do spłacenia potem, oszczędziłabym jakies 10 tys. Ale czy to się uda to nie wiem, bo jak będę chciała spłacać, to mógłby zacząć spadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.10.2008 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Pewnie, że teraz brać transzę, jeśli możesz A drożejącą walutą się nie przejmujcie na zapas, tylko policzcie, jaką ratę byście musiały płacić, jakby kredyt był w złotówkach Wciąż jesteście pewnie do przodu Ja mam największego bóla teraz, bo miałam sobie zamienić kredyt, żeby płacić mniejsze raty, a nie mogę z powodu zmiany planów W planach była też podwyżka, a tu doopa nie podwyżka W efekcie nie styka mi do pierwszego i jedyne co mogę zrobić, to się rozejrzeć za jaką dodatkową, tymczasową robótką Tyle że o to też nie łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 25.10.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 tylko policzcie, jaką ratę byście musiały płacić, jakby kredyt był w złotówkach Wciąż jesteście pewnie do przodu no ja właśnie mam w PLN ... i chcieliśmy w grudniu przewalutować na CHF -i może nawet coś dobrać (autko by się przydało zmienić ), ale teraz to już zupełnie nie wiadomo co czynić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.10.2008 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Mi się wydaje, że właśnie jest dobry moment na przewalutowanie ze złotówek, tyle że teraz trudniej będzie w walucie wziąć. A PLN się w końcu odbije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 25.10.2008 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Olga -my nie braliśmy aż takiego ogromniastego tego kredytu. Wiem, że są ograniczenia, np PKO BP daje w CHF do 80% wartości nieruchomości, a Millenium do 65%, poza tym nadzór bankowy ma narzucić takie ograniczenia wszystkim bankom. Mi by wystarczyło jakieś 60% wartości -to już bym spłaciła ten co mam i jeszcze by cośtam na autko zostało . Tyle, że narazie mam związane ręce -muszę czekać do 18.12 -wtedy mi się kończy umowa na czas określony -i zobaczymy czy mi dadzą nową i na ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.10.2008 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Przynajmniej wiesz, ile masz czekać Ja nie wiem Mogę przewalutować w każdej chwili, i tak miałam zrobić - ale zaraz będę brać kredyt na działalność, więc nie ma sensu. Raz, że dodatkowe koszty i to nie małe, dwa, że banki też zaczynają dziwnie patrzeć, jak ktoś w ciągu 1,5 roku dwa razy kredyt zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 25.10.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 A Ty byś przewalutowywała ten, który masz, czy brała nowy na spłatę obecnego? (bo my chyba tak zrobimy...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.10.2008 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ja bym brała nowy, bo mogę dostać lepsze warunki. Ale to zależy od umowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 25.10.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ja bym brała nowy, bo mogę dostać lepsze warunki. Ale to zależy od umowy no właśnie -jak my wstępnie liczyliśmy (dla kwoty kredytu, bez żadnego "dobierania") -to przy przewalutowaniu w obecnym banku -zyskalibyśmy tylko ok 120zl na racie, przy nowym kredycie w innym banku -już ok 450zł (ale to kalkulacje sprzed "kryzysu" ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.10.2008 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 No właśnie - wszystko się pozmieniało i pewnie jeszcze będzie się zmieniać. Teraz nawet nie ma co się rozglądać, bo do grudnia, to już mogą być całkiem inne warunki w bankach Ja biorę na wstrzymanie na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.10.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ja chyba też wezmę na wstrzymanie, bo wg umowy naszej, piewsza spłata kredytu wraz z odsetkami wyszłaby nam w miesiąc po wzięciu ostatniej transzy Kto dałby radę w miesiąc sie wprowadzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 25.10.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Ja chyba też wezmę na wstrzymanie, bo wg umowy naszej, piewsza spłata kredytu wraz z odsetkami wyszłaby nam w miesiąc po wzięciu ostatniej transzy Kto dałby radę w miesiąc sie wprowadzić?? a kto Wam się każe wprowadzać? My ostatnią transzę wzięliśmy chyba w kwietniu, teraz już kredyt spłacamy -a na wprowadzkę nawet się nie zanosi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.10.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 kasa nam każe: wtedy nasze rachunki wynosiłyby: czynsz za mieszkanie+ kredyt 2 razy większy od czynszu i po opłaceniu dojazdów do pracy i przedszkola i telefonów i pradów x 2 na jedzenie juz nie mam Fajnie byłoby więc wprowadzić sie, zeby choć na jakieś jadło zaoszczędzić, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 25.10.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 kasa nam każe: wtedy nasze rachunki wynosiłyby: czynsz za mieszkanie+ kredyt 2 razy większy od czynszu i po opłaceniu dojazdów do pracy i przedszkola i telefonów i pradów x 2 na jedzenie juz nie mam Fajnie byłoby więc wprowadzić sie, zeby choć na jakieś jadło zaoszczędzić, nie? A! -to jeśli o to chodzi -to masz świętą rację! Myślałam, że może Wasz bank ma takie wymagania (bo słyszałam o takim przypadku, ze spłata dopiero po zameldowaniu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 25.10.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Chciałabym żeby i u nas tak było. Przyznam się, ze jakoś nie zwróciłam uwagi na ten punkt przy podpisywaniu Na razie ostatniej nie bierzemy, może wogle uda się jej nie wziąć. No coś kombinujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 26.10.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Dzień Dobry w niedzielę! Wstawać -i tak miałaś godzinę więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.10.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Ja wstałam, a tu śniadania niet Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts