mayland 16.06.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ok miejsca to mam sporo (jeszcze pole kartofli jakby co ) a o cieniolubach pamietać będę A komentarze czasem wystawiają. Mi sie też zdarzyło kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.06.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ja faktycznie za dużo nie kupuję przez allegro, ale mi się pierwszy raz przytrafiło I dzięki za pamięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.06.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Za miejsca nasadzeń moich host być mnie zlinczowała Ale będę przesadzać pod drzewa, w cień Tylko przygotuję im miejsca. Odrazu może podzielę to wiecej posadzę. narazie nie ch rosną choć nie bedą tak ładne w słońcu. A brunera to tez powinna byc w cieniu? Pewnei tak.... No to i ją przesadzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.06.2009 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 W półcieniu brunnera A hostom lepiej w cieniu, półcieniu, te z większą ilością białego/żółtego znoszą więcej słońca. A niektóre z kolei mogą znosić słońce, ale się robią całkiem zielone Różnie to z nimi bywa - wystarczy popatrzeć po Moniowych, niektóre wyglądają świetnie, a inne... różnicę widać dopiero, jak się je przesadzi do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.06.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Mam troche miejsca w cieniu. Musze tylko przygotować podłoze i będa rosły mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.06.2009 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Może się przyda klasyfikacja stanowisk wg J. Bakera Miejsce słoneczne to takie, na które co najmniej 6 godzin dziennie padają promienie słoneczne, przy czym co najmniej 4 godziny przypadają na popołudnie. Miejsce częściowo zacienione to takie, które prze 3-6 godzin dziennie jest oświetlone przez słońce. Miejsce zacienione to takie, do którego promienie słońca docieraja przez 3 godziny lub krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.06.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 O tak, przyda się Większość to słoneczne i cześciowo zacienione u mnie. Ale za domem od północy jest cień dłużej, to by było zacienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.06.2009 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Jeszcze można dorzucić, że słońce poranne, do południa, jest bardziej znośne dla cieniolubów - najgorsza patelna jest tam, gdzie słońce po południu świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.06.2009 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 O tak, przyda się Większość to słoneczne i cześciowo zacienione u mnie. Ale za domem od północy jest cień dłużej, to by było zacienione Tam gdzie częściowo zacienione to już można sadzić większość hostasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 17.06.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 witam Ogodniczki, na dobry, ale juz coś się chmurzy ale co tam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.06.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Dzień bry U mnie juz polało, teraz słońce przyszło. Toż to szok Opamietajcie sie z tymi kwiatami, no... żrę jak szalona, rano krew ściagneli mi i teraz nie mogę się odjeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.06.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witanko Ja już na posterunku Wiola, jak się opamiętamy z kwiatami, to nie wiadomo, jaka gorsza zaraza nas dopadnie Pamiętaj, że suma nałogów zawsze równa Smacznego Piąteczko, te chmury szybko przechodzą na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.06.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Dzień doberek U nas też słoneczko już powolutku zaczyna wychodzić I dobrze OK - może do mnie przyjedziesz jak nie będziesz miała już gdzie sadzić tych swoich roślinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 17.06.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 jestem, ale mam zajob, więc już mnie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.06.2009 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Maluszku, ale Ty masz przecież mało cienia http://forumogrodnicze.info/images/smiles/lezy-smiech.gifhttp://forumogrodnicze.info/images/smiles/lezy-smiech.gifhttp://forumogrodnicze.info/images/smiles/lezy-smiech.gifhttp://forumogrodnicze.info/images/smiles/lezy-smiech.gif Monia, ja będę miała zap... jak tylko prezesuar wpadnie do firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.06.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Ja musze sobie w takim razie jakiś nałóg znaleźć. Ludzie nałogowcy są chyba szczęśliwsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 17.06.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 bry u nas raz słonko a za chwilkę deszcz kropi OKuś, u mnie 5000m2 możesz sadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 17.06.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Maluszku, ale Ty masz przecież mało cienia Trochę tego cienia mam i tam wg. projektu jest miejsce na hosty i inne cieniolubne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.06.2009 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Wiola, pewnie że szczęśliwsi I mają gdzie na wakacje jeździć Gosia, do Waszego dworku to ja się muszę wybrać Jak sobie myślę, że może kiedyś własny dom z ogrodem - to tylko jakiś stary dworek mi staje przed oczami Obowiązkowo do remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.06.2009 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Maluszku, ale Ty masz przecież mało cienia Trochę tego cienia mam i tam wg. projektu jest miejsce na hosty i inne cieniolubne No dobra Wygrałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts