Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny

OK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

Ja naprawdę wolę na Targówek jeździć :lol:

Zresztą, Małgoś, "bliski" to u nas pojęcie względne :roll: :wink:

Ja akurat mam pojazd, to mi względnie blisko, bo nie muszę na drugą stronę miasta jechać - ale bez autka, to już duuużo dalej :lol:

U mnie wozenie to jest pryszcz, zawsze mi ktos z tym pomoze i taksowki istnieja, a ja mam blisko do wszystkich wnetrzowych sklepow, tylko z wnoszeniem jest zawsze problem...

Jak się bierze transport z Ikei, to oni wnoszą :roll: Zresztą, ja wychodzę z założenia, że jeśli płacę za transport, to z wniesieniem i z montażem (tylko z Ikei nie biorę montażu, ale tam zawsze wszystko można oddać i nie ma problemu z reklamacjami). Wniesienie i montaż to wprawdzie zawsze dodatkowy koszt, ale jak mam się z tym sama pierdzielić, albo prosić u kogoś, to ja [piiiiiii] :wink:

U mnie wozenie to jest pryszcz, zawsze mi ktos z tym pomoze i taksowki istnieja, a ja mam blisko do wszystkich wnetrzowych sklepow, tylko z wnoszeniem jest zawsze problem...

Jak się bierze transport z Ikei, to oni wnoszą :roll: Zresztą, ja wychodzę z założenia, że jeśli płacę za transport, to z wniesieniem i z montażem (tylko z Ikei nie biorę montażu, ale tam zawsze wszystko można oddać i nie ma problemu z reklamacjami). Wniesienie i montaż to wprawdzie zawsze dodatkowy koszt, ale jak mam się z tym sama pierdzielić, albo prosić u kogoś, to ja [piiiiiii] :wink:

Moja mama bierze zawsze z montazem i wtedy jest git, ale to tak a propos remontu w ogole. Jak cos kupisz w Casto albo OBI to nie ma sily, zeby Ci wniesli na gore - jest jeden kierowca i towaru na pace nie zostawi nawet gdyby mial kogos do pomocy. Jedyny sklep, ktory wnosi za kase to LM, ktory akurat mam daleko od mieszkanka. :-? Jak kupowalam w necie lodowke to musialam znalezc firme, ktora wnosi, bo jak kurier przywiezie to dooopa. I tak dalam chlopakom ekstra po 2 dychy mimo, ze bylo niby wniesienie w cenie, bo to nie chodzi o pieniadze tylko o klopot. :roll:

Moja mama bierze zawsze z montazem i wtedy jest git, ale to tak a propos remontu w ogole. Jak cos kupisz w Casto albo OBI to nie ma sily, zeby Ci wniesli na gore - jest jeden kierowca i towaru na pace nie zostawi nawet gdyby mial kogos do pomocy. Jedyny sklep, ktory wnosi za kase to LM, ktory akurat mam daleko od mieszkanka. :-? Jak kupowalam w necie lodowke to musialam znalezc firme, ktora wnosi, bo jak kurier przywiezie to dooopa. I tak dalam chlopakom ekstra po 2 dychy mimo, ze bylo niby wniesienie w cenie, bo to nie chodzi o pieniadze tylko o klopot. :roll:

Ja akurat z LM mam jak z Ikeą, blisko z pracy, blisko z domu :lol: Wniesienie jest dodatkowo płatne, ale wnoszą.

Jak kupowałam agd, to najtaniej mi wyszło w firmie z siedzibą w Warszawie, która ma u nas własny transport, z wniesieniem oczywiście :wink: Ale ja tak szukałam całego agd - patrzyłam na ceny już z dostawą i jednak najtaniej wyszło gdzie wyszło, dodatkowo przy zakupie prawie wszystkiego w jednym sklepie dostałam jakiś rabacik, to i transport się zwrócił :roll:

Łóżko też kupiłam z dostawą i montażem :roll:

Dla mnie opcja transport/wniesienie/montaż jest po prostu dodatkową "składową" towaru :roll:

Chociaż mam możliwość pożyczenia od ojca małego dostawczaka, albo z firmy takiego już sporego :roll:

Noooo wlasnie. Ja tez znalazlam sklep z wlasnym transportem i bardzo bylam zadowolona. Umowilam sie na konkretna godzine, wszystko bylo gites. Tylko to mocno ogranicza mozliwosci kupowania. Swoja droga... w regulaminie jednego ze sklepow napisali, ze jest mozliwosc wniesienia za dodatkowa oplata, ale trzeba ich poinformowac. Pisze do nich, a oni oczywiscie, ze kurier nie wnosi i juz. To po co ludzi wprowadzaja w blad? Gdybym nie zapytala i kupila to bylabym w ciemnej dooopie z lodowka na srodku parkingu. :-?