Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny

OK

Recommended Posts

Nudzi mi się po nocy, więc przedstawię aktualnych mieszkańców Mieszkanka zwanego też gdzieniegdzie Wariatkowem ;)

Po 1) i najważniejsze jest fota w awatarze - ciutkę się przeterminowała wprawdzie, ale co tam :p

2)

Babcia Szelma :)

P8079597.JPG

3)

Ciotka Tatoo - Taćka ;)

P3258802.JPG

4)

Delicja aka NieZTegoŚwiata

P6099169.JPG

Te trzy panny powyżej są Uznanymi domownikami, reszta to tymczasy z podziałem na wieczne i mniej-wieczne :rolleyes:

Wieczne:

P8299791.JPG

Baśka-Tylko-Na-Mnie-Pacz, najpiękniejsza dzika dzicz domowa ;)

P2108621.JPG

Brzdąc - Baśki braciszek, prawie tak samo nietykalski co siostra; ciągle mam nadzieję, że jednak się w końcu pogodzi z ludźmi i będę mogła się go pozbyć na czyjąć korzyść ;)

P2108641.JPG

Faxe - "Browarek" ;) Dobrali się z Brzdącem jak w korcu maku... Łącznie jakieś 11 kg strachu i bezmózgowia :rolleyes:

P8299781.JPG

Foster - "Browarek", rodzony brat Faxe'a, kotek tak naprawdę hospicyjny, chory od urodzenia, na leczeniu paliatywnym :( "Moja mała skarboneczka"

Mniej-wieczne ;)

P5038943.JPG

Kulokot aka Koko, kocia po zmarłej, z problemami behawioralnymi i ambiwalentnym stosunkiem do kuwety :bash:

P8179683.JPG

"Chłopcy z Nowolipia" ;) Czarni - Wit i Witalis oraz bury Miron (mój prywatny ukochany kotek-który-nie-może-zostać) :D

P8239705.JPG

Nenga aka Nendza - też z Nowolipia, jeszcze na leczeniu i kwarantannie, ale zrobię z niej super-kota 8-)

Uuuuufff... to chyba wszyscy mieszkańcy Mieszkanka zwanego Wariatkowem ;)

Aczkolwiek na wysuniętych choć nieodległych placówkach mam jeszcze ze dwa kotecki naznaczone swoją łapą ;)

P8239761.JPG

Cholernamarmura aka Anakonda aka Gad udający bengala - jeszcze jeden wymarzony kotek, który nie mógł zostać ;)

P8030515.JPG

AlKaida aka Pomponia - udająca persa lub długowłosego brytka (do wyboru ;) ), aktualnie odrastająca po goleniu. :D

aaaa... jeszcze jakieś dwie sznurówki wylądowały ostatnio na tymczasie, ale do nich się niespecjalnie poczuwam, więc fotki będą jutro.

O ile ktoś tu w ogóle zajrzy.

Bo bloga do szuflady to sobie mogę na jakimś mniej up...wym forum prowadzić 8-)

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

Troszkę :yes:

Staram się ich pozbywać w miarę możliwości, ale co się któregoś pozbędę, to zaraz się jakaś nowa bida napatoczy...

Te dwie ostatnie panny udało mi się po znajomych poupychać - zaczynam być niebezpieczna dla otoczenia ;)

Ano sporo... 2 dni temu karmicielka sąsiadka zgarnęła siostrę Nengi. W stanie półnapół :(

Właśnie wróciłam od weta - jeśli mała przeżyje i nic się nie wykluje, to za jakieś 2 tygodnie też trafi do mnie.

Na szczęście zaczyna się rozkręcać sezon adopcyjny, bo już w piętkę gonię ;)

Wakacje to najgorszy moment w życiu kociarza - więcej kotów traci domy niż je znajduje, a sezon kociakowy w pełni :/

Ale nie ma tego złego... i w temacie - odkryłam niedawno, że środek do odkażania klatek i stołów chirurgicznych świetnie czyści jasne fugi :lol2:

• 1 year później...

Podziwiam Cię za ogólny remoncik starego mieszkania, ale nie wiem jakim stylu urządziłaś to mieszkanie.

Moim zdaniem należało to wykonać w starym stylu, z zastosowaniem starych przedmiotów, oraz starych mebli.

Tak ja to widzę bo jestem z tym tematem związany, zajmuję się renowacją starych przedmiotów i mebli wykonanych z drewna.

Miłego wieczoru.

Styl ewoluował w kierunku drapakowego-odrapanego, a mieszkanie zostało opanowane przez tabuny przewijających się kotów i kociąt :bash:

Na renowację niestety kasy nie starczyło ;)

Trudno, uhaha :)

Z przerażeniem myślę, że należałoby się odświeżenie chałupy :sick: