Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mieszkanie w starym domu i remont (prawie) generalny

OK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• OK

6251

• malgos2

2112

• kachna28

1536

• monia i marek

948

Najaktywniejsi w wątku

U mnie luzik :D

Całą rodzinkę chwilowo mam na kupie - oprócz Taty. Do południa w łóżeczku się wylegiwałam, dzisiaj też :D

A potem pojechałam sprzątać - sprzątnełąm jeden pokój, umyłam podłogę i zabezpieczyłam preparatem do pierwszej konserwacji (olejowana jest). Jak mi tam teraz wlezie z buciorami jaka łajza i naśmieci, to zabiję :evil:

Odkryłam rewelacyjną metodę na świąteczne przeżarcie :lol: Wprowadzę na stałe :D Nie sprzątać chałupy przed świętami tylko w trakcie :lol: :lol: :lol: Parę kursów do śmietnika, pobiegać z odkurzaczem i mopem i wszystkie sałatki, ciastka i kiełbaski robią miejsce następnym :lol:

Dzisiaj też jadę wynieść kolejną porcję śmieci i zrobić podłogę na korytarzu, może w kuchni też :roll: :wink:

Aha, jeszcze w ramach świątecznych rozrywek mam pod opieką kota koleżanki :lol: Kot koleżanki - piękny rudzielec - mieszka na Kabatach, to jest dokładnie drugi koniec Warszawy patrząc od mieszkania mamy, gdzie urzęduję. Większość znajomych tam mieszka, ale na święta wszyscy wyjeżdżają do rodzinki i tylko ja zostaję karmić rudzielca :lol: Stała fucha od paru lat na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Za to zostaję obdarowana po powrocie specyjałami typu prawdziwa kiełbacha robiona sposobem domowym i innymi :lol:

To fajnie że znowu coś do przodu popchnęłaś. Zawsze o mały kroczek bliżej przeprowadzki, no nie? U nas na wsi nie chcąc być na językach trzeba by wysoki mur wybudować dokoła domu a potem można dopiero w święta sprzątać. :o

No, u mnie też osiedle kameralne, więc wzięłam mamę dla kurażu, a wcześnie się ciemno robi, to ze śmieciami ganiałyśmy po ciemku :lol: :wink: W zasadzie to mam w d.., co sobie ludzie pomyślą, ale... :roll:

:lol: :lol: :lol:

Jak wiosną wylądowałam w szpitalu, to na 4 kobity w pokoju: jedna mieszkała 500 m ode mnie, druga ok. 700, trzecia tak z kilometr - ja czwarta :lol:

A tak a propos branży :roll: Doczytałam we wątku o maszynach do szycia, że znasz się na tym cokolwiek :wink: Będę potrzebowała porady, bo przymierzam się do kupna jakiego sprzęciorka - tylko jeszcze nie wiem, ile mi kasy na to zostanie :o Jak już będę wiedzieć, to coś mi doradzisz, plisss?? :)

Cześć, mogę się przyłączyć?

Czuję sie jak matka samotna tylko w cudzym domu normalnie....

Najpierw pytają "kiedy przyjedziecie?" a jak już przyjedziemy to nawet słowa nie zamienią bo jadą do innych w odiwiedziny...A ja co? Ano siedzę sama z netem bo dziecko chore to i wyjść nie możemy... Mówiłam już komuś ze z rodziną to na zdjeciu? :cry: :cry: :cry:

OK Zawsze chętnie służę radą, a w branży jestem non stop już od 10 lat także co nieco wiem na ten temat. Może daleko mi jeszcze do Agamona, ale momentami czuję się bardzo doceniona zawodowo i to na szczeblu ogólnopolskim :oops: Chociaż trudno uwierzyć w to że w tej branży mogą istnieć jakieś rankingi..... :o :o :o

Bianca, trzymam Cię za słowo. Jak się już uporam ze wszyskim remontem, to walę do Ciebie po radę :roll: :wink:

Wiolasz, umiesz liczyć? Licz na siebie :wink:

Stare, a dobre... :roll:

Nie wiem, jakie masz układy z rodziną, ale jakie by nie były... Widzę, że chyba podobnie trochę do mnie - "Ty sobie poradzisz zawsze i wszędzie" :-? I nawet nikomu nie przyjdzie do łba, że nawet Ty potrzebujesz czasem trochę wsparcia... Trzymaj się - masz dla kogo - trzymaj się swoich dzieci, one zawsze będą z Tobą. I co z tego, że dziś chore i siedzisz sama? Przynajmniej masz z kim posiedzieć :wink: A rodzinka służy głównie do ozdabiania drzewa genealogicznego :wink: