Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

ja mam zawsze chlebek na zapasie

młody lubi podgryźć często kromkę..

a podgryziona kromka idzie dla pieska (małżowi przecież nie dam takiej..), więc ciężko mi przewidzieć ile chlebka zostanie na śniadanie. I jeszcze zawsze mam dodatkowy chlebek na zapasie w zamrażalniku. Jak braknie, wstawiam na rozmrażanie do mikrofali, 6 minut i jest tak mięciutki, że lepszy niż w dniu zakupu..

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak mieszkałam z rodzinką, to też zawsze coś się mroziło - i bez mikrofali fajnie się rozmraża :wink:

Ale teraz ja potrafię nie potrzebować chleba przez tydzień, albo kupię, zjem dwie kromki, a reszta się psuje :roll: Kupuję na weekend - sklepy mam bliziutko, jakby co można wyskoczyć :roll: Ale teraz już mi się nie chce :wink:

A zamrażarka wypchana mrożonkami - bardziej mi się przydają :wink:

no, to na głód jeszcze sen dobry, bo się śpi a nie myśłi o jedzeniu..

Jak mieszkałam sama kiedyś tam (no, z kotem..), to też chleb miałam na tydzień. A zupę na dwa.. :o :lol: :lol:

Jadłam w pracy, w domu nie było czasu, bo zazwyczaj latałam po koleżankach :wink:

nie miałam internetu :lol: :lol: :lol:

no, to na głód jeszcze sen dobry, bo się śpi a nie myśłi o jedzeniu..

Jak mieszkałam sama kiedyś tam (no, z kotem..), to też chleb miałam na tydzień. A zupę na dwa.. :o :lol: :lol:

Jadłam w pracy, w domu nie było czasu, bo zazwyczaj latałam po koleżankach :wink:

nie miałam internetu :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:

Właśnie z pracy weszłam i herbatkę popijam.

Co do chlebka to my z mężem tez nie jemy. Od dwóch miesięcy ani kromki (no prawie.. :oops: ). Ziemniaków też nie. I na razie jakos nam nie brakuje. Ale słodyczy brak mi cholernie :evil: :cry: Pamietam , że jak zjadałam obiad to nie dla tego, że był dobry (a był zawsze) i nie dlatego, że głodna byłam ale dlatego, że po obiedzie zawsze był DESER. A czasem i zamiast obiadu. Chyba jestem czekocholiczką. Może ja się leczyc powinnam na jakims detoksie...

czesc,

Bee7777, mam ogromną prośbę, czy moglabys w przyblizeniu podac ile kosztowal Was dach z ociepleniem i podmurowaniem scian? z gory serdeczne dzieki!

ja tez sie przymierzam do nadbudowy domu u rodzicow, chwilami zastanawiam sie czy to nie szlenstwo ze wzgledu na "roznice pokolen" ale widze ze jednak sporo osob przymierza sie do takiego rozwiazania wiec chyba jednak da sie zyc ;)

U nas jest tzw kostka z kopertowym dachem. Na poddaszu jest juz wyprowadzona instalacja wodno kanalizacyjna (jest tam taka dodatkowa lazienka) wiec jest juz jakis poczatek. Obecne poddasze ma scianke kolankowa o wysokosci 130. Myslelismy tylko o podniesieniu starego dachu, ktory jest w niezlym stanie ale nie moge natrafic na namiary na ekipe ktora robi takie rzeczy a dekarze ktorzy byli na "rozpoznaniu terenu" twierdza ze mimo wszystko gra nie warta swieczki i lepiej zrobic nowy dwuspadowy i tylko szczytowe scianki podmurowac. No oczywiscie pozostaje nam jeszcze problem wykombinowania osobnego wejscia.

Witam mira_mar

To zależy czy chcecie uzyskać poddasze czy zwykłe piętro. Ścianke kolankowa macie dość wysoką My mielismy na 70 cm i podnieśliśmy do ok 150 cm. Chodziło nam o uzyskanie poddasza ze skosami. Osobiście uważam, że takie mieszkanka są strasznie przytulne. Jesli chodzi o rodziców to juz sama musisz sobie odpowiedziec na to pytanie. Nam z nimi dobrze i nadal pewnie obiadki bedziemy wspólne jadać ;)

Myslę, że ekipa dobrze Ci doradziła co do dachu dwuspadowego ale jedynie wtedy kiedy chcesz mieć poddasze. Jesli ma to być zwykłe piętro to podmurujcie kolankową na jakieś 250 cm i wtedy dach kopertowy. Dochodzi tutaj tez kwestia wizualna z zewnątrz. Otrzymacie typowy "klocek". Musicie dostosować sobie domek do własnych potrzeb. A z osobnym wejściem to my tez mieliśmy problem. Ni cholerki nie chciało wyjść. Zdecydowaliśmy się na rozbudowę sieni w której wylalismy schody (zależało nam na tym żeby były zabudowane). A jaki tam uzyskacie metraż? Bo skosy też troszkę zmniejszą mieszkanko. Wiadomość o kosztach wysłałam na priv.

Jestem, jestem tylko przed kompem nie mam czasu zasiąść. :oops: Właśnie z pracy wróciłam i obiadek wcinam. No i kaca leczę bo wczoraj troszkę potańczyliśmy :oops: :lol: O 4 rano opuściliśmy lokal i imprezka się do nas do domu przeniosła. Tak więc rano wstałam , posprzątałam, gości rozwiozłam i do pracy biegiem. Cholerka i cały czas tak biegiem. I na forum czasu nie starcza...

Troszkę cieplej sie ostatnio zrobiło i z mężem za murowanie klatki schodowej się wzieliśmy ( nie mamy jeszcze zadaszenia, nadal straszy owinieta folią). Ja robiłam za "przynieś-wynieś" a na tym stanowisku trzeba się nabiegać. Nadal czekamy na pogodę, żeby ruszyć z grubszą robotą..

Aniu Ty jak zwykle czujna.. 8)

Ostatnio pochorowałam się na taki fotel:

http://images25.fotosik.pl/189/d094719f8e23b2ff.jpg

Niestety cena rozłożyła mnie na łopatki a po chwili dojrzałam, że jest w euro

A już miałam miejsce naszykowane.

hm...

to ile?

Ja uwielbiam wszystko co huśtane :roll:

Piekny... Tez kcem taki... :(

Ostatnio pochorowałam się na taki fotel:

http://images25.fotosik.pl/189/d094719f8e23b2ff.jpg

Niestety cena rozłożyła mnie na łopatki a po chwili dojrzałam, że jest w euro