Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wracając do spraw technicznych: wczoraj zadecydowaliśmy, że musimy dom z zewnątrz doprowadzić do stanu oglądalności ;) bo strasznie obskubany jest przez te nasze kombinacje, więc teraz będziemy ocieplać i tynkować. Wczoraj juz była u nas ekipa i ma się zastanowić czy się podejmie ;) ;) , ile będzie to kosztować i przede wszystkim kiedy będą mogli wejść. Słyszałam cos o końcu czerwca bo teraz mają sporo pracy.A tak na marginesie może wiecie jaki jest u Was w miastach koszt ocieplenia domu (styropian 12 + siatka+ tynk). Chodzi mi o samą robociznę. Ulicę dalej jest taka firma i powiedzieli nam tam 55 zł za robociznę lub 120 zł już razem z materiałem. Materiał będziemy mieli swój ale ta robocizna ciut za droga mi sie wydaje :o :cry: . Do tego obok naszej chałupki stoi chałupka brata więc za jednym zamachem chcemy polecieć dwa domki.

Witam po majóweczce.

Mieliśmy siedzieć w domu i pogonić z robotą ale niestety sie nie udało :lol:

Małż znów spontanicznie 8) przy czwartkowym zakrapianym :oops: grillu wpadł na pomysł, że jedziemy w góry. Spakowalismy się w 10 minut i w piątek rano byliśmy juz w Zakopcu. Znajomi ,którzy byli tam od środy załatwili nam kwaterki więc nie było problemu ze spaniem. Był tylko z powrotem :evil: :evil: :o .Straaaszne korki. W dodatku znajomym na drodze popsuło się auto i szukaliśmy mechanika. Mieli szczęście, że jechaliśmy na kilka aut i w miare sprawnie to poszło. Ale i tak spędziliśmy w drodze prawie 10 godzin :o . Dojechaliśmy dopiero na 24 a dziś rano poszłam pierwszy dzień do pracy 8) bez żadnego przygotowania. I wszystko tak u nas na wariackich papierach...Uciekam bo na 17 biegnę do pracy a rano trzeba znów wstać.. do pracy..

Ci akurat z rodziny byli. Powiedzieli cos ok 30 - 35 zł z metra za samą robotę. Byliśmy już zdecydowani tylko, że nie pojawili się a nie mamy do nich numeru co by zadzwonic i się przypomnieć. Mówili, że sporo pracy u nas jest no i do tego dwa domy. Wejść mogliby dopiero pod koniec wakacji bo mają sporo zamówień. Może dadzą znać za jakiś czas.. Na razie czekamy i szukamy kogoś innego jakby co...

Hehehe

Ale macie juz ten projekt? Jesli nie to moge dac namiary na fachowca który nam robił. Bierze coś ok 30 zł z metra (+vat). Mieszka pod Łodzią.

witam po długieej przerwie,

w pracy takie zmiany ze stres mnie zjada, codziennie obiecuję sobie wejść na forum ale zasypiam zanim kompa odpale :( a tu jeszcze problem z ósemką sie przyplątał, właśnie mi ja usunęli, na razie mam "cudnie" drętwą twarz ale uprzedzili,ze będzie bolec oj będzie... :( no nic koniec marudzenia :)

Beaa, to jeśli mogłabym się uśmiechnąć o namiary do tego projektanta... nasz wprawdzie się zmaterializował i obiecał, że do końca maja skończy ale jakoś nie wierze :( obdzwoniłam już kilku projektantów plus tych co wydział budownictwa "poleca" no ale pozajmowani na maxa :(

a jak tam prace u was? ostatnio mało foteczek?

pozdrwawiam

MM