Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myślę, że jeszcze kilka miesięcy i zacznie sie robić u nas kolorowo.. :)

Witam Bea7777 !!!

Mam nadzieję, że za kilka miesięcy uda Ci się już pięknie wykończyć „dom na poddaszu”. A spapranym wyjazdem nad jezioro się nie przejmuj. Ważne, żeby „słonecznie” zawsze było na Twoim Poddaszu.

P.S. Dopiero teraz dziękuję za odwiedziny w "Półdzienniku" ponieważ podczas urlopu "odłączyłem" się od sieci definitywnie. Cieszy mnie, że uśmiałaś się po pachy "wpadając do Gwoździkowej".

:D :D :D

Tylko nie do roboty... :cry:

Dziś zaczęliśmy mękę z sufitem w salonie. Niestety mnóstwo czasu zabiera przykręcanie stelaża. Ehh, jeszcze tyle przed nami...Zaczynam wątpić czy kiedykolwiek skończymy ten bałagan w środku. A na zewnatrz następny bałagan przed nami.. Szkoda gadać. Może foto wrzucę, zeby nie było, że przesadzam.

http://images30.fotosik.pl/266/843c7b186feb7b08med.jpg

http://images43.fotosik.pl/1/ce4745aae25958f2med.jpg

Na tym drugim zdjęciu widać przybudówkę. Mamy tam klatkę schodową a kilka dni temu wstawili nam okna.

Nie, nie, poprostu na drugim zdjeciu lepiej ją widać :oops: U nas ponoć tak mocno nie wiało (chociaż w tv mówili, że woj. łódzkie było zdmuchniete). Lało dość mocno ale nie żeby tam znów przy tym jakaś trąba powietrzna cy cuś...

Wiolasz ja wiem , że to wygląda jak po jakiejś nawałnicy.. :lol: :lol:

Hehehe

Też sobie wybrałam porę do wstawiania takich zdjęć :lol: :lol:

Przynajmniej teraz będę miała wymówkę :lol: "Ano panie, taka wichura była..."

No dokładnie,

To teraz powinnam coś o tych nowych oknach powiedzieć?

Ładnie, Pani, ładnie :D :D

podoba mi się ta cegła :oops:

:) My również zaczynając remont, startowaliśmy z planem zagospodarowania poddasza. Ale w przeciągu tygodni okazywało się, że zdążymy naprawić główną awarię i 'poprawić' instalacje elektryczną i ogrzewanie. Na wyremontowanie poddasza, zabraknie sił ale także gotówki :lol: no ale najważniejsze, ze nie jesteśmy do tego jeszcze zmuszeni i można poczekać jakiś czas z remontem. Ciesze się, że tu trafiłam, bo poddasze na nas czeka ;) dużo tu dobrych porad i rozwiązań :) ... życzę sił i wytrwałości w zmaganiach remontowych :)

Bea głowa do góry :lol:

Ja też mam dni lepsze i gorsze jak widze ten syf u mnie...teraz szybko trzeba obniżać sufit bo wymyśliłam sobie halogenki i trza obniżyć co by się folia nad płytami g-k nie zjarała :evil:

dość już mam wszystkiego :cry:

ale jutro mamy 1 rocznice ślubu w w weekend wybieramy się ze znajomymi nad morze :D chociaż skołatane nerwy ukoje :)

Dzięki kobitki za miłe słowa. No tak mnie wczoraj naszło że szok...Małż tez juz marudzić zaczął że ma dosyc i takie tam.

Ania - wykonawca sie nie znalazł, a teraz to juz nawet nie szukamy bo nie byłoby mu jak zapłacić :oops: Wszystko własnoręcznie robi małż. Po dwie - trzy godziny dziennie. Wraca padniety z pracy, je obiad , odpoczywa chwilkę i na góre. Jak do tej pory oprócz muru, dachu i hydrauliki to wszystko jego robota. Nawet ta ceglasta przybudówka z małym daszkiem to jego dzieło. Zrobił też prąd, połozył płyty gk, murował ścianki działowe, zrobił kominek, ocieplenie dachu, podłogę na strychu, wstawił okna i wiele wiele innych rzeczy. Teraz śmiga sufit a w międzyczasie ociepla dom z zewnatrz. I widzę, że po woli zaczyna się wypalać...Nie ma nikogo do pomocy (ja robie co mogę ale to kropla w morzu),a w dodatku ociepla dom z drabiny bo nie mamy rusztowania :o . I obawiam się, że w końcu nie wytrzyma i to wszystko pizgnie w kąt. Ehh, jeszcze sporo wody upłynie zanim tam zamieszkamy. Bylebyśmy tylko do tej pory nie łosaleli...