Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć :lol:

Guzik tam nad morzem, mam nadczynność tarczycy i nadmiar jodu mi szkodzi :-?

Dziecięciem będąc byłam z ojcem u lekarza (tzn. on ze mną :lol: ). Lekarka ganiała po całej przychodni, klnąc na czym świat stoi i na jakim sprzęcie muszą pracować, bo wszystkie ciśnieniomierze popsute :lol: :lol: :lol: Jak w końcu mi ciśnienie wymierzyła na jakim, to się okazało, że to raczej brak skali :wink: To zmierzyła i ojcu :lol: No, u niego to łatwiej, bo te 90/60 idzie zmierzyć, u dziecka jest mniej :wink: Na receptę wypisała wyjazd do ciepłych krajów i uwalenie się pod kawowcem :lol: :lol: :lol:

Cześć :lol:

Guzik tam nad morzem, mam nadczynność tarczycy i nadmiar jodu mi szkodzi :-?

Dziecięciem będąc byłam z ojcem u lekarza (tzn. on ze mną :lol: ). Lekarka ganiała po całej przychodni, klnąc na czym świat stoi i na jakim sprzęcie muszą pracować, bo wszystkie ciśnieniomierze popsute :lol: :lol: :lol: Jak w końcu mi ciśnienie wymierzyła na jakim, to się okazało, że to raczej brak skali :wink: To zmierzyła i ojcu :lol: No, u niego to łatwiej, bo te 90/60 idzie zmierzyć, u dziecka jest mniej :wink: Na receptę wypisała wyjazd do ciepłych krajów i uwalenie się pod kawowcem :lol: :lol: :lol:

Tylko nad polskim morzem jest tak duzo jodu i to najwiecej w zimie...

Mamy ekipę do ocieplenia domu !! Skończą to co małż zaczął. To ci sami ludzie którzy stawiali nam górę. I nawet nie wyszło tak drogo (ok 25 zł z metra + 30 zł za słup x 4). Może zaczną też coś podganiać w środku (w tej chwili robią u moich rodziców i nie chcemy im zabierać siły roboczej). Może coś nareszcie ruszy z miejsca.

My własnie wróciliśmy z późnego grilla od sąsiada (pracowałam do 23.30). Praktycznie wygonił nas deszcz bo inaczej to siedzielibysmy do świtu. Zaczyna się zbierać na powtórkę z rozrywki. Zapowiadali takie burze jak tydzień temu. Mam nadzieję, że nie będzie takich strat jak ostatnio i nikt nie ucierpi...

Dobrej nocki.

Ps. ale łupnęło, aż się widno zrobiło, burza na całego, uciekam bo pewnie araz prad wyłączą :o :o :o .

Oj... :oops: :oops:

Wczoraj byliśmy na ognisku a nie na grillu :oops: :oops:

Ale miałam prawo się pomylić :lol: :lol:

Często mamy okazję do takich plenerowych spotkań. Ja osobiście wole posiedzieć "pod chmurką" jeśli pogoda na to pozwala, a wczorajszy wieczór był strasznie ciepły.

Poza tym dzieci jeszcze nie mamy, więc nie ma po co się do domu spieszyć. Można biesiadować do świtu (a było z kim, bo na ognisko ponad 20 osób się stawiło i wszyscy jeszcze bezdzietni :o )

Ps. Może faktycznie te korki na kilka dni wykręcić... :lol: :lol:

Mamy ekipę do ocieplenia domu !! Skończą to co małż zaczął. To ci sami ludzie którzy stawiali nam górę. I nawet nie wyszło tak drogo (ok 25 zł z metra + 30 zł za słup x 4). Może zaczną też coś podganiać w środku (w tej chwili robią u moich rodziców i nie chcemy im zabierać siły roboczej). Może coś nareszcie ruszy z miejsca.

Bea -to równo "idziemy" :) u mnie chyba za tydz. zaczną ocieplanie! I nawet taniej niż u Was (20zł/metr). Mam nadzieję, że panom się "kalkulacja" nie zmieni :roll: Ale z drugiej strony dom prosty jak "stodoła' -tylko 4 ściany (w tym 2 bez okien) i 1 balkon. No cóż -zobaczymy. A jaki kolor tynku wybraliście? ja Ceresit Floryda FL2 -wygląda tak:

http://www.docieplenia.com.pl/img/3810f99c_large.jpg

Kachna my niestety nie będziemy mieć tynku w tym roku :cry: Obłożą jedynie styropianem i zaciagną klejem i w taki stanie musi domek poczekać do nastepnego roku. U nas jest strasznie dużo pracy z tym ociepleniem. Inne ekipy powiedzialy nam ok 50 - 70 zł z metra (oczywiście bez materiału) ale niestety zadna z nich nie podjeła się tej roboty...