Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

malgosia0023 - dziękuje za miłe słówka. Od razu człowiekowi lepiej się robi na duszy. Widzę, że jesteśmy "sąsiadkami".

Olga staram się być na bieząco ale czasu ciągle brak. Od rana w pracy, po południu w pracy, w międzyczasie zamówienia, faktury, płatności... Z ludźmi też non stop problem bo a to człowieczek za dużo godzin pracuje, a to wolny weekend chce wtedy kiedy inni też mają wolne...Klienci też potrafią dać popalić. No i do tego nasza wykończeniówka i prawie poobrażani znajomi bo czasu dla nich nie mamy, nie mówiąc już nic o rodzinie. Do tego coś jeszcze wypadnie (chora psina, niespodziewana awaria) i czasu już na forum i inne przyjemności brak. Jak się wprowadzimy to tempo zwolni. Będą wolne wieczory, będzie można kogoś zaprosić do siebie. Ech.. i wyczekuję tego jak ta kania dżdżu i tłumaczę sobie, że już niedaleko, że już w ogródku.. Taki etap, trzeba się spiąć i przetrwać.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i znowu do przodu.... :D

Coraz bliżej przeprowadzki, bo już teraz Wam pójdzie szybko zapewne.

Jak juz ma się podłogi to człowieka ciągnie, żeby szybko się wprowadzić.

Ja do tej pory mam do zrobienia jeszcze małe niedoróbki, ale człowiek mieszka i jest w końcu szczęsliwy, że na swoim. :lol: A reszta może poczekać :oops:

WITAM CIE BARDZO GORĄCO JESTEM TU PORAZ PIERWSZY I NURTUJE MNIE JEDNO PYTANIE. JA RAZEM Z MOIM CHŁOPAKIEM CHCEMY WYREMONTOWAĆ SOBIE STRYCH. SYTUACJA BARDZO PODOBNA DO TWOJEJ JEGO RODZICE POSIADAJĄ DOMEK JEDNORODZINNY I NA GÓRZE JEST NIE UŻYWANY STRYCH I CHCIELIBYŚMY ZAMIENIC TO NA NASZ KĄT ALE JEST PROBLEM Z PRZEPISEM NOTARIUSZ POWIEDZIAŁ ŻE NIE MA PODDSTAW DO PRZEPISANIA STRYCHU NA CHŁOPAKA. PROSZE CIE O POMOC JAK WY ZAŁATWIALIŚCIE TE STRAWY Z GÓRY SERDECZNIE DZIEKUJE MIESZKANKO MACIE NAPRAWDĘ PIĘKNE

Aha, nie napisałam najważniejszego!!

Wszystko mi sie podoba!! :wink: 8) :lol:

Dzieki Bianca. Mamy chyba ten sam gust bo Twoje mieszkanko tez strasznie mi się podoba.

Ewa psinka nie ma stwierdzonej padaczki (padaczka jest oznaką choroby a nie choroba samą w sobie, występuje przy chorobach serca, wątroby, nerek, OUN, może być wywołana np. przez guza mózgu lub wodobrzusze). Musiałabym zrobić mu wszystkie badania łącznie z tomografią. Zdarzył mu się kiedys taki atak, bardzo lekki. Od tego czasu minęło chyba 5 lat. I teraz znów. On jest ogólnie dość słabym psem, już dwa razy miał zabieg pod narkozą, wydaje mi się że może mieć też problemy z nerkami. Zawsze ze wszystkimi jego kichnięciami i kaszlnięciami biegałam do lekarza. Dostawał antybiotyk za antybiotykiem, póżniej przez to poleciały zęby. Na razie go obserwuję (nie byłam po ataku u lekarza). Nie chcę aby niepotrzebnie znów faszerowali go lekami. Z psychotropami nie ma żartów. Bez tego jest dobrze zakręcony :oops: Raz się zdarzyło, że lekarz zle obliczył mu dawkę (pies waży 3 kg) na szczescie to nie były jakies strasznie silne leki.Jutro pojadę kupić mu magnez (podejrzewam, że może mieć niedobór). Na razie jest bardzo wesoły, biega, bawi się. Może być tak że przez nastepne 5 lat będzie wszystko oki. Jesli nie, jeśli atak się powtórzy lub zacznie się cos dziać to na pewno nie bedę dłużej czekać.

Małgosia - dziękuję bardzo :oops: Cieszę się że nie tylko mi się podobają :lol: Dziś kupiłam proszek cytrynowy z Tesco polecany na forum i bedę zszorowywać z nich wosk bo są strasznie matowe.

ZUZI poszło na priv.

Bea, padaczka wiem że jest objawem choroby. Mój weterynarz na szczęście nie faszeruje zwierząt na darmo lekami, moja sunia dostała tylko jakąś osłonę i do obserwacji, serce ma ok. Gdyby atak się powtórzył w niedługim czasie to dopiero badanie krwi i szukanie przyczyny. Wcześniej nie ma potrzeby męczyć psa.

A podłogi... koniecznie pokaż jak nabłyszczysz :wink:

Jak tylko doprowadzę wszystko do "błysku" to zrobie fotki aparatem (a nie jak do tej pory komórką :oops: ). Jednak nie nastapi to wszystko tak szybko jak myslałam ponieważ mąż zrobił mi niespodziankę i załatwił wypad nad Pilicę. Tak więc jutro praca po łebkach, pakowanie, szykowanie wałówki i wyjazd. Jesli będzie ładna pogoda to wracamy ok poniedziałku.

Do zobaczenia i miłego długiego weekendu 8)