Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zamieszkać na poddaszu

Bea7777

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bea, ja wiem, że Twój mąż jest zdolny, ale jak on tę łazienkę robił? sam kładł płytki i robił ten blat pod umywalki? Musze mojego namówić do roboty, akurat na zimę :wink:

Wiola, on robił wszystko sam. Fakt że dość dłuuuuuugo ale robił to pierwszy raz w życiu i poświecał też sporo czasu na doczytywanie w necie jak i co a przede wszystkim na projektowaniu. Godzinami obmyslał jak ten blat ma się trzymać i jak wygladać i czy będzie funkcjonalny.

Ekipa którą mielismy "jedynie" postawiła mury, druga ekipa położyła dach (podbitkę robił mąż). I od tego momentu wkroczył mój ślubny. Pózniej mielismy jeszcze przez chwilę hydraulika ale kibelek zrobił nam nie na tej ścianie co chcieliśmy bo ponoc inaczej nie można było. Mąż stwierdził, że można i przerobił 8) i jest ok. W elektryce troszke pomógł mu wujek, tzn. przyszedł i sprawdził czy się wszystko zgadza i czy działa. No i na kilka dni przyszedł jeden robotnik z ekipy stawiającej mury i pomógł nam doszlifować ściany bo już nie mieliśmy siły.

Bea, mój też woooolno wszystko robi, wkurza mnie to ale potem efekt niesamowity. I nie ma prowizorek, bo wszystko robi dla siebie, wiec dokładnie.

Ale ostatnio gadaliśmy własnie o takim blacie i obudowie wanny i zastanawiał sie czy na cegłach ten blat oprzeć czy na zwykłej płycie k-g.. Jak masz?

Super łazieneczka :D:D:D

Ja mojego teraz też molestuje, bo chcę, aby położył płytki na podłodze w kuchni po skosie - trochę marudzi ale wiem, że zrobi jak będę chiała. W czasie oczywiście swoje muszę odczekać ale zostanie mi funduszy na następne "zachcianki" tak jak to określa moja teściowa :p

Obecnie prace stoją, bo szykujemy autko dla naszej córy (niedługo zdaje prawko) coby miała się czym przemieszczać. Jak tylko skończymy znów będziemy harować w domu :D:D:D